E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇetinkaya dönemi için farklı yorum---

Çetinkaya dönemi için farklı yorum

Çetinkaya dönemi için farklı yorum
15 Nisan 2016 - 17:34 borsagundem.com

Deutsche Bank Türkiye özel raporunda, makro gelişmelere ilişkin beklentilerini paylaştı

Deutsche Bank, gecikmeli gelen enerji fiyatlarındaki düşüş nedeniyle cari açığın yıl ortasına kadar iyileşeceğini ancak finansman tarafında kalitenin hala düşük olduğunu söylerken, gelecek dönemde turizm gelirlerindeki düşüş olasılığının da ilave bir endişe kaynağı olduğu belirtildi.

Deutsche Bank, küresel gelişmelerin desteği ve enflasyonda son dönemde yaşanan düşüşün Merkez Bankası'na genişleme alanı sağladığını belirtirken, TL'nin istikrarlı seyretmesi durumunda Başçı sonrası dönemde bu durumun daha görülür biçimde devam edeceğini söyledi. Raporda, yeni TCMB Başkanı Çetinkaya önderliğinde PPK'nın TL'nin zayıf, enflasyonun beklentinin üzerinde seyrettiği büyüme yanlısı bir politika izleyeceği tahmin edildi.

Deutsche bu beklentisine paralel olarak, gecelik borç verme faizi olan üst bantın yıl sonunda yüzde 9 seviyesine indirilmiş olacağını, buna ek olarak, gecelik mevduat faizinin de düşürülerek koridorun simetrik ve bir haftalık repo faizi etrafında daha dar olmasının sağlanacağını tahmin ediyor. Raporda, TCMB'nin yakın bir zamanda esneklik sağlayan koridor mekanizmasını terketmesinin beklenilmediği belirtiliyor. Likidite koşullarının da faiz indirimleri sonrasında kademeli olarak genişletileceği ancak bu genişlemenin hızının TL'nin izleyeceği yola bağlı olduğu belirtiliyor.

Türkiye'ye dair ana risklerin, şirketlerin döviz uyuşmazlığı, büyük dış finansman ihtiyacı gibi yapısal bozukluklar olduğu söylenen raporda, muhtemel olmamakla beraber mali disiplinde kontrolsüz bir kötüleşmenin Türkiye'nin kredi notunda baskı oluşturacağı ifade ediliyor. Ayrıca, jeopolitik va yurtiçindeki politik risklerin de artmakta olduğu belirtiliyor.

Deutsche Bank raporunda, TL için göreceli olarak "ayı" görüşün korunduğu söyleniyor.

Deutsche Bank, bugün müşterilerine gönderdiği notta, Merkez Bankası'nın gecelik borç verme ve borçlanma faizlerini sırasıyla yüzde 10 ve yüzde 7'ye çekeceği tahmin ediliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)