E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇernobil'in yıldönümünde Metsabor uyarısı---

Çernobil'in yıldönümünde Metsabor uyarısı

Çernobil'in yıldönümünde Metsabor uyarısı
26 Nisan 2014 - 14:11 borsagundem.com

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Çernobil'in yıldönümünde Ermenistan’daki Metsabor Nükleer Santrali konusunda uyardı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çernobil Felaketi'nin 28. yıl dönümüne ilişkin, "Biz hemen yanı başımızdaki Ermenistan’daki Metsabor Nükleer Santrali'nin de bu manada dikkate alınması gerektiğini, yaşının dolduğunu söylüyoruz. Bununla alakalı Ermenistan ile müşterek bazı çalışmalar yapılabilir" dedi.

Yıldız, Kayseri'de Emirgan Çay Bahçesi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, Çernobil felaketinin yıl dönümü olduğunu hatırlatması üzerine Yıldız, Çernobil'in 28. yılında hayatını kaybedenler için üzgün olduklarını söyledi.

Facianın ardından 144 nükleer santral yapıldığını, 62 santralin de inşaat aşamasında olduğunu bildiren Yıldız, şöyle konuştu:

"1986’dan bu yana Türkiye'de ve dünyada nükleer santralle alakalı kararlılık, 31 ülkede devam etmektedir. Biz hemen yanı başımızdaki Ermenistan'daki Metsamor Nükleer Santrali'nin de bu manada dikkate alınması gerektiğini, yaşının dolduğunu söylüyoruz. Bununla alakalı Ermenistan ile müşterek bazı çalışmalar yapılabilir. Yeter ki o tehlike bertaraf edilsin. Biz, Çernobillerin yaşanmaması için güvenlik sistemlerini arttıran bir çok karar aldık. Bunu da hem Akkuyu'da hem de Sinop'ta uygulayacağız. Daha güvenlikli daha çevreye saygılı bir nükleer santral yapmış olacağız."

Başkomutan Tarihi Milli Parkı'nın genişletilmesi talebi

Yıldız, Afyonkarahisar'daki Başkomutan Tarihi Milli Parkı'nın genişletilmesi için Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı arasındaki yazışmayla ilgili soru üzerine şunları kaydetti:

"Türkiye’nin çok zenginliği var, bu zenginliklerin korunması için çalışıyoruz. Çevremizi korumamız lazım. Projelerimizi çevreye rağmen değil, çevreyle birlikte yürütmemiz lazım. Buna bütün projelerimizde dikkat etmeye çalışıyoruz. Her zaman söylüyoruz, Afyon'da, Ağrı'da, Kars'ta bulduğumuz kaynaklar eğer yerin üstünden daha değerliyse ona tabi olmaya çalışıyoruz. Eğer yerin üstü yerin altından daha kıymetliyse ona tabi oluyoruz. Afyon’daki değerlendirmelerimiz de bu çerçevededir. Maden, jeotermal kaynaklarla alakalı orada bazı bulgularımız var. Henüz hayata geçirmedik ama biz, Orman ve Su İşleri Bakanımızla, Çevre Bakanımızla bunları oturup konuşuruz, bir mutabakat içinde yaparız. Ortak ses olarak da söyleriz." A.A

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)