E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCemaate operasyon mu başladı---

Cemaate operasyon mu başladı

Cemaate operasyon mu başladı
02 Nisan 2014 - 06:56 borsagundem.com

Seçimlerin ardından cemaate yakın olarak bilinen kişiler için görevden almalar başlayabilir

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar, bugün görevinden alınıyor. Acar, Gülen cematine yakın bir isim olarak gösteriliyordu. Ancak bakan Faruk Çelik'in sahip çıkması nedeniyle görevinden alınmadığı iddia ediliyordu.

Milliyet'in haberien göre, seçimden sonra Cumhurbaşkanlığı'na yeni atama kararnameleri gönderilmeye başlandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, bu kararnamelere onay verdi. Bu çerçevde Başbakanlık Müşavirliğine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar atandı. Bir başka deyişle müsteşar, kızak göreve çekildi. Emin Zararsız’ın 2011 Ağustos ayında Milli eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı görevine geçirilmesiyle boşalan SGK Başkanlığı koltuğuna Fatih Acar oturtulmuştu. Gülen Cemaati’ne yakın bir isim olarak gösterilen Fatih Acar’ın göreve başlamasıyla birlikte, Milli Görüş kökenli personele karşı bir tasfiye hareketi başlattığı iddia edilmişti. Acar, geçen yıl müsteşar olmuştu. Acar, müsteşarlığının birinci yılında görevinden alındı.
Kritik kurumlardan biri olan SGK'nın iki üst düzey yöneticisi de görevden alındı. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Sağlam da, bakanlık müşavirliği görevine çekildi. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Ali Pekten de, bakanlık müşaviri olarak tayin edildi.

Seçimin ertesinde 1 Nisan 2014 tarihinde de, şu atamalar yapılmıştı:

*Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkan Yardımcısı Harun Tuncer, Başbakanlık Başmüfettişliğine atandı.

*Gençlik ve spor Bakanlığı Personel Dairesi Başkanı İsmail Oral başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alındı.

*Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı'na Mehmet Haluk Uçkun getirildi.

*Mülkiye başmüfettişliklerine; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdulkadir Kaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanı Ahmet Tüzmen getirildi.

*Maliye Bakanlığı Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine aynı yer Genel Müdür Yardımcısı Şeref Çolak yeniden tayin edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet02 Nisan 2014 17:27

    Yıllarca kirli propaganda yaptınız laikler müslümanları eziyor diye kimin kimi ezdiği belli oluyor.Kimin çete devlet,terörist devlet olduğu belli oluyor.Vatandaşı geçin kendi memurunu fişleyen devlet.

  • ahlaksızlar....02 Nisan 2014 17:12

    sanki torpili yalnız cemaat mi yapmış, bu ülke hep torpilci akp de öyle diğer partilerde, bu toplumun ahlakı yok ki içinden çıkan partinin, cemaatin ahlakı olsun. çöpten çöp çıkar...

  • dali02 Nisan 2014 17:11

    inlerine girilmeli,doğru .Yolsuzluk yaptılar herbkonuda doğru.Bu nları yalnız yapmadılar,sizler de biliyorsunuz. Aynısını suç ortakları için de düşünün.Adil olun.

  • Murat02 Nisan 2014 09:45

    Kardeşim siyasi irade kimle çalışmak istiyorsa onla çalışır bürokrat olarak. tek şart nedir? liyakat... bu adamlar cemaatten diye görevden alabilirsiniz. bu sizin bileceğiniz bişeydir. ancak bu adamların yerine atayacağınız kişi bunlar kadar liyakatli değilse 76 milyonun hakkını yemiş olursunuz. birilerinin kardeşi, birilerinin amcaoğlu diye liyakatsiz kişileri atamanız haktır. mesela Ala'nın kardeşi gerekli şartları taşımadığı halde nasıl teftiş kurulu başkanı oldu? kendi kadrolaşmanızı yapmak için cemaat korkusu yayıyorsunuz. başka bişey değil.

  • mehmet02 Nisan 2014 09:40

    cemaat sınav sorularını çalıp adamlarına veriyor!devlet kadroları cemaatin eline geçti!peki biz cemaatçi değiliz! bizim çocuklarımız ne olacak!

  • aslan bey02 Nisan 2014 08:35

    türkiyede herkes adalet istiyor adil tarafsız bir yargı ama hiç bir dönemde bu kadar adalet ayaklar altına alınmamıştı...mesele cemaat değil kendilerinin kolayca yönetebilecekleri bir türkiye..

  • sonuç istiyoruz02 Nisan 2014 08:08

    inlerine gireceğiz denildi. girilmeli. Kamu kurumlarında, özerk kurumlarda, her yerde torpil, rüşvet, adam kayırma ile işe yerleştirmeler oldu. o çalıştıkları kurumlardan elde ettikleri tüm gizli bilgileri servis ediyorlar. acilen gereği yerine getirilmeli. 3-5 kişilik iş değil bu. yüzbinlerce elemanı var. bu inlerin tamamı yok edilsin.