E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇek istihbaratından üçüncü dünya savaşı uyarısı---

Çek istihbaratından üçüncü dünya savaşı uyarısı

Çek istihbaratından üçüncü dünya savaşı uyarısı
11 Kasım 2020 - 18:39 borsagundem.com

Çek askeri istihbarat servisinin yayınladığı 2019 yılına ilişkin raporunda dünyanın yeni bir dünya savaşı tehdidi ile karşı karşıya olduğu bildirildi.

Çek askeri istihbarat servisinin sitesinde yayınlanan 2019 yılına ilişkin raporunda dünyanın yeni bir dünya savaşı tehdidi ile karşı karşıya olduğu ifade edildi.

Analistlerin şu anda küresel çatışmanın ‘birinci aşamada olduğu’ şeklindeki görüşlerine atfedilen raporda, “Söz konusu çatışmaya aktif olarak katılabilecek olan ve katılmak isteyenlerin dünya görüşü şekillenmekte ve onların kontrol edilebileceği teknolojik araçlar da aşamalar halinde belirlenmekte” ifadeleri kullanıldı.

Çatışmanın olası bir nedeni olarak ABD, Rusya ve Çin arasındaki rekabetin gösterildiği raporda ayrıca uluslararası hukukun da giderek önemini yitirdiğine dikkat çekildi.

Belgede aynı zamanda ortaya çıkan çelişkileri çözmenin bir yöntemi olarak barışçıl diyaloğun yokluğuna, ayrıca dünya düzeninin katiyetinin sorgulandığına vurgu yapıldı. Analistlere göre buna ek olarak halkın bilinci ile manipüle etmenin gerilimin tırmanmasına katkı sağlıyor.

Daha önce Washington merkezli askeri analiz dergisi The National Interest (NI), potansiyel bir savaşta Rusya ve NATO’nun şanslarını değerlendirmişti. Analistlere atıfta bulunan askeri uzman Chris Osborne imzalı makalede, uzun süreli savaşta avantajın Kuzey Atlantik İttifakı tarafında olacağı, ancak Rusya’nın Baltık devletlerine karşı taarruza geçmesi halinde NATO’nun karşı koyacak bir aracı olmayacağı için korkunç bir duruma düşeceği öngörülmüştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)12 Kasım 2020 10:47

    "ÇEK" git... Atmasyon. Masa başı çalışma. Hayal ürünü, tahmın, delil ve somut olmayan "tarafsız bölge" misali hayalperest düşünceler.. : )) bizim cnmturk ile yarışamaz bu ÇEK ler : )) Bİzdeki  bi rkaç gazeteciyi istihbarat içine koy, sal onları kendi haline. 3 - 4 - 5 - 6 - 7  dünya savaşı ve sonuçlarına kadar üretirler :D yani reel saha dışı, hayali yeşil reçete içmişlerin uydurmaları bunlar. çek miş : ))

  • Hayati12 Kasım 2020 21:45

    Bir hafta içinde aynı olasılık İngiliz askeri yetkilileri tarafından da paylaşıldı ki devletler arası daki kutuplasmalri görmek için istihbarat servisine gerek yok

  • çek ne?12 Kasım 2020 10:39

    abd ve israil istihbaratı planlar herşeyi bu adamlar şeytana pabucunu ters giydirir..çek istihbaratı neymiş..

  • BORSACI12 Kasım 2020 07:31

    istihbaratçılar çok ülkede rüyasında gördügünü rapor yazar .yada çek istihbaratınında üstü açık kalmış.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU12 Kasım 2020 00:15

    siz korkun bizene rusya ile şuan bir sıkıntımız yoktur.böyle bir durum olur ise ilk sizlere ruslar saldırır, çekya, polonya macaristen buraları silindir gibi ezer almanya da asker yoktur.oranında yarınsını 10 günde işgal eder sizler düşünün.abd sizler için asla savaşmaz onlara da güvenmeyin hemen kaçıp giderler.

  • Ali11 Kasım 2020 23:22

    Çekin istihbaratimi varmış :)))

  • Vb11 Kasım 2020 22:26

    Çek İstihbaratı :) çek iskemleyi otur abi....global analiz çek istihbaratının değil de çek dış işleri bakanlığının yapması gereken bir şey olsa gerek , yoksa denize çıkışı olmayan küçük bir orta avrupa ülkesinin istihbarat biriminin boyunu aşan analizler bunlar ...............