E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizCDS'lerdeki artış bankacılık sektörüne baskı uyguluyor---

CDS'lerdeki artış bankacılık sektörüne baskı uyguluyor

CDS'lerdeki artış bankacılık sektörüne baskı uyguluyor
19 Ağustos 2019 - 09:29 borsagundem.com

"Türkiye'nin son günlerde CDS'lerinde görülen artış bankacılık sektörü üzerinde baskı oluşturuyor"

"Ticaret savaşlarına ilişkin belirsizlik ve zayıf gelen ekonomik veriler geçen hafta küresel büyümeye ilişkin kaygıları artırırken küresel risk iştahını baskı altında kaldı. Önümüzdeki süreçte küresel piyasalarda ekonomik veri akışları ve merkez bankalarının bu taraftaki duruşları ile yapılacak açıklamalar fiyatlamalar üzerinde etkili olacaktır. Bu sabah ise Çin'in fon maliyetlerini düşürmek ve ekonomiyi desteklemek adına faiz reformu açıklaması risk iştahını bir miktar destekledi.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

12:00 Euro Bölgesi - TÜFE Önem: Yüksek

BIST-100 Güne başlangıç

Geçen hafta büyüme endişeleriyle hisse piyasalarında satış baskısı ön plana çıkarken cuma günü tepki alımları etkili oldu. Ancak BIST-100 Endeksi cuma günü yurt dışı piyasalara göre negatif bir ayrışma göstererek bankacılık sektöründe yoğunlaşan satışlarla günü %0,87'lik bir düşüşle 95.734 puandan tamamladı. ABD borsaları cuma gününü %1'leri aşan yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında Çin faiz reformu haberiyle yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 5,56 - 5,57 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:45 itibariyle 5,57'li seviyelerden işlem görmekte. Bu görünüm altında BIST-100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST-100 Endeksi'nin haftayı 200 günlük basit hareketli ortalamaya denk gelen 96.000 seviyesinin altında ve test ettiği en düşük seviyelerden kapatması zayıf bir teknik görünüm sunuyor. Türkiye'nin son günlerde CDS'lerinde görülen artış bankacılık sektörü üzerinde baskı oluşturuyor. Yeni haftada küresel piyasalarda hafif alıcılı bir görünüm izlenirken endekste 96.000 üzerinde tutunmanın sağlanması önem taşımaktadır. 96.000 direnci üzerinde tepki alımlarının devam ettiği görülebilir ve 96.900 - 97.500 seviyeleri direnç olarak izlenebilir. 200 günlük ortalama altında kalındığı sürece satış baskısının devam edebileceğini öngördüğümüz endekste geri çekilmelerde 95.300 - 94.500 ve 93.000 seviyeleri gündeme gelebilir."

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)