E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇavuşoğlu, Yunanistan'ı davet etti---

Çavuşoğlu, Yunanistan'ı davet etti

Çavuşoğlu, Yunanistan'ı davet etti
11 Ocak 2021 - 15:22 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yunanistan'ı istikşafi görüşmelere başlamaya davet ettiklerini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, Kıbrıs meselesine ilişkin, "Egemen eşitliğin müzakere edilmesi, iki devletli çözümün olması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, bu ay içinde ilk toplantıyı gerçekleştirmek üzere Yunanistan'ı istikşafi görüşmelere başlamaya davet ettiklerini söyledi.

Çavuşoğlu, iki ülkenin Akdenizdeki yeraltı kaynaklarının aranması başta olmak üzere varolan sorunların görüşüleceği ilgili toplantıların başlaması için Yunanistan'ın "bahanesinin kalmadığını" söyledi.

RESMİ DAVET

Çavuşoğlu Yunanistan'ın 11 Ocak'ta görüşmelerin başlatılabileceğini söylediğini ancak henüz bir adım atılmadığını hatırlatarak, "Bu resmi bir davettir." dedi. Bundan önce Yunanistan ile yapılan istikşafi görüşmeler yaklaşık 60 tur sürmüş ve sonuncusu 2016 yılında yapıldıktan sonra durdurulmuştu.

Ertuğruloğlu ise, Kıbrıs konusu ile ilgili, "Toplumlar arası görüşmeler süreci bitmiştir. Federasyonu görüşmek söz konusu değildir." dedi.

Çavuşoğlu konuşmasında ayrıca Türkiye'nin Avrupa'nın bir parçası olduğunu ve AB ile "daha sağlıklı, daha pozitif" ilişkiler istediklerini de söyledi.

Yunanistan'dan Kıbrıs açıklaması

Akar'dan Yunanistan'a davet

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.