E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'den ABD'ye Brunson tepkisi---

Türkiye'den ABD'ye Brunson tepkisi

Türkiye'den ABD'ye Brunson tepkisi
26 Temmuz 2018 - 19:59 borsagundem.com

ABD'den gelen Türkiye'ye yaptırım tehdidine ilişkin, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy açıklamalarda bulundu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO üyesi Türkiye'nin yargısına müdahale eden ABD Başkanı Donald Trump'a, Twitter hesabından karşılık verdi.

Bakan Çavuşoğlu, "Kimse Türkiye'ye dayatmada bulunamaz. Hiç kimsenin tehdidine müsamaha edemeyiz. Hukukun üstünlüğü istisnasız herkes için geçerlidir." paylaşımında bulundu.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da, "Türkiye’ye kimse emir veremez ve tehdit edemez. ABD Yönetimini biran önce bu yanlış (tehditkar) söylemi bir kenara bırakarak yapıcı diyalog çerçevesine dönmeye davet ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

FUAT OKTAY: TÜRK YARGISININ KARARLARINA SAYGI DUYMALI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Ucuz tehditlere tahammülümüz yok. ABD Türk yargısının kararlarına saygı duymalı" dedi.

İBRAHİM KALIN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise yaptığı açıklamada, "Amerika Birleşik Devletler yönetiminin açıklamalarının, bir NATO müttefiki olan ülkemize yönelik kullanılan tehditkar dilin kabul edilmesi mümkün değildir. FETÖ konusunda bugüne kadar hiçbir adım atmayan Amerika Birleşik Devletleri yönetimi, bağımsız Türk yargısının yetki alanında olan bir hususu bahane ederek, Türkiye’ye karşı tehditler savurarak netice alamayacağını bilmelidir. Amerika Birleşik Devletleri, kendi çıkarlarına ve müttefiklik ilişkimize daha çok zarar vermeden, bir an önce tavırlarını gözden geçirerek yapıcı bir zemine dönmelidir." dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy da bir açıklama yaptı. Bakanlığın resmi internet sitesinde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye hukukun üstünlüğünü esas alan köklü bir demokratik geleneğe ve siyasi düzene sahip egemen bir devlettir. Türkiye’ye kimse emir veremez ve tehdit edemez. Türkiye’ye karşı tehditkar bir dil kullanılması kabul edilemez. Ülkemiz ABD ile ilişkilerini düzeltmek için bugüne kadar gereken siyasi iradeyi ortaya koymuş ve üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır. ABD Yönetimi’nin ülkelerimiz arasındaki müttefiklik ve dostluk ilişkilerini hiçe sayan tehditkar mesajlarını kabul etmemiz mümkün değildir.

Brunson davası hakkında Amerikalı muhataplarımıza çeşitli vesilelerle gerekli açıklamalar yapılmış ve konunun bağımsız Türk yargısının yetki alanında olduğu açık bir şekilde vurgulanmıştır. ABD Yönetimini biran önce bu yanlış söylemi bir kenara bırakarak bugüne kadar sürdürdüğümüz yapıcı diyalog çerçevesine dönmeye davet ediyoruz."

ABD Başkanı Trump, Twitter mesajında, "ABD, büyük bir Hristiyan, aile babası ve muhteşem bir insan olan Papaz Andrew Brunson'u uzun süreli tutukluğu nedeniyle Türkiye'ye geniş yaptırımlar uygulayacak. Bu masum inanç adamı derhal serbest bırakılmalı!" ifadelerini kullanmıştı.

ABD Başkan Yardımcı Mike Pence de Dışişleri Bakanlığı'nda katıldığı bir programda "Türkiye Papaz Andrew Brunson'u derhal serbest bırakmaz ve Amerika'daki evine göndermezse ABD bu masum inanç insanı serbest kalana kadar Türkiye'ye önemli yaptırımlar uygulayacak." şeklinde konuşmuştu.

İzmir'de, terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği, casusluk yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen Brunson'un tutukluğu "sağlık sorunları" dikkate alınarak ev hapsine çevrilmişti.

Trump: Türkiye'ye geniş bir yaptırım uygulanacak

ABD'den Türkiye'ye Brunson tehdidi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (34)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Zahit27 Temmuz 2018 11:56

    Feto'yu vermeyecekler çünkü kendileri de işin içinde. maalesef bizde rahip Brunson'u çıkarmak zorunda kalacağız, aynen Türk asıllı Alman gazeteci Deniz Yücel'in serbest bırakıldığı gibi. Ahh ah ekonomi güçlü olsaydı ABD'nin yaptırımları vız gelirdi ancak ekonomi gebermiş ve daha da kötüye doğru gidiş var. Ülkede sermaye birikimi de yok. Özetle krediye muhtacız. IMF ile de el altından görüşmelerin yürütüldüğü konuşuluyor.

  • kerim27 Temmuz 2018 21:09

    Imf ile gorusmekten korkmayin acikca gorusun daha once yaptiniz aynisini yapin ekonmik ve yapisal refomlari devrimleride yapin bakin ne oluyor o zaman

  • Türkme 27 Temmuz 2018 11:10

    Arkadaşlar dünyada ekonomik stratejik dengeler var evet dünya 4 den büyük ancak malesef güçlü olan her zaman istediğini alır bu düzen insan var olduğu sürece devam edecek bu yaklaşım günlük yaşam, iş hayatı vs her zaman böyledir. Devletin infaz mangaları kurması lazım Alattin çakıcılar yeşiller gibi adamlara ihtiyacı var 40 yıldır terörist yakalıyoruz neden infaz et gitsin bu adama yıllarca bakıyorsun apo gibi sonra bu adamlar çıkıyor yaptıkları ne aynısı şimdi papaz bruno tutlmasının tek nedeni ver fetoyu al papzı hesap bu

  • Ass27 Temmuz 2018 10:16

    Biride çıkıp yaşasın tam bağımsız türkiye diyemiyor. Abd kucağı olmazsa arap kucağı.

  • baddal gazi27 Temmuz 2018 09:39

    bizde size satmayız zıkkım yiğin

  • Türkoğlutürk 27 Temmuz 2018 08:50

    Nerdesiniz 6. Filoya secde eden takunyalılar. Abd askeri için genelev boyayan menderesin adamları. Kandorıldınız dimi. Oğlum hayatınız kandırılmakla geçti. Ülkeyide yediniz kendi başlarını yiyesiciler. Birde koreye gönderdiniz amcamı. Abd uğruna canını ortaya koydu. Bu yobazların

  • KILIÇ27 Temmuz 2018 06:46

    HER TÜRLÜ TERÖRE DESTEK ÇIKAN BU HAYİNCE EYLEMLERİNİ ARTIRARAK DEVAM EDEN ABD HAYDUTUNA DAHA AÇIK VE SERT USLÜPLA CEVAP VERİLMELİ ABD İLE ASKERİ İŞBİRLİGİ SON BULMALI . (6)

  • 68 kuşağı27 Temmuz 2018 00:47

    ABD bizi iyi hatırlar, 2018 kuşağının da yapması gereken bizim yaptığımızı yapmaktır, aksi taktirde kafanıza çuval geçirirler.

  • Ali Öner26 Temmuz 2018 23:04

    Merkel bastırdı. Alman gazeteci çıktı. Abd bastırdı Papaz içşn. Bir süre sonra papaz da çıkar. Türkiye’de yargı bağımsız mı diye bir anket yapılsa yüzde 80 bağımşı çıkar.

  • Nehibusa26 Temmuz 2018 22:46

    Doğrusu pek ummuyorum ama, bu tehditlere karşı Türkiye dik durmalı. İnşallah ben yanılırım...

  • Haha26 Temmuz 2018 22:25

    Merkelede ayni seyleri soyluyoduk hukuk devletiyiz diye noldu alman gaze te ci serbest kalmadi mi aynisi olacak hic merak etmeyin uzmeyun kendinizi boyle bunlar secim yatirimiydi:))

  • Numan Ertekin26 Temmuz 2018 21:44

    Abd Türkiyenin olumlu yaklaşımını takdir etmemiş tersine beklenmedik açıklamalar yapmıştır.Böyle açıklamalar dostluk ve müttefiklik ilişkilerine zarar verir.

  • Ömer İskenderun26 Temmuz 2018 21:36

    Trump konuşmuyor aleni tehditler ediyor Bizimkiler ne yapıyor hiç cesareti yok alttan alıyor . eziliyor . Bu millet size %50 otu süzün ezilin ezdirmeyin diye mi verdi Verse de kötüsün vermesende

  • KILIÇ26 Temmuz 2018 21:35

    TÜRKİYE ADD NİN ŞAMAR OGLANI DEGİL HADDİNİ AŞMAKTA AMA ABD DE ZARAR GÖRECEKDİR.

  • erol g 26 Temmuz 2018 21:02

    BİR AN ÖNCE PAPAZI SERBEST BIRAKARAK TUTUKSUZ YARGILAMALIYIZ BİZ PAPAZI BIRAKMADIĞIMIZ SÜRECE ONLAR DA ÜLKELERİNDEKİ FETO MENSUPLARINI İADE ETMEZLER ALIN PAPAZI VERİN İMAMI DERSEK OLMAZ

  • figen aslan26 Temmuz 2018 23:26

    Öbür tarafa götüremeyeceğiniz 1 kuruş için Ruhunuzu paraya satmayın. Ülke olmadan ne malın ne de mülkün manası var.

  • Manidar26 Temmuz 2018 20:53

    Guclu olanin dedigi olur zamaninda osmanli avrupaya dansi yasaklamis diye ovunuyoduk ya hani onun gibi bisey iste hadi dagilin

  • misafir26 Temmuz 2018 20:46

    biriniz konuşsun da dinleyelim, laf salatası yapmayın bikere de.

  • Tr26 Temmuz 2018 20:39

    FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve casusluk iddiasıyla 35 yıl hapis cezası istenen bi adami neden ev hapsine aldiniz soylermisiniz millet bilsin

  • gobel6626 Temmuz 2018 20:54

    Mahkemesi devam eden bir kişinin kaçma ihtimali yoksa sonuçlana kadar serbest yargılanması esastır. Kaldı kı bu eleman sağlık sorunlarından dolayı mahkeme sonuçlanana kadar ev den yargılanacak. Mahkeme sonucuna göre cezası verilecek.

  • Haha26 Temmuz 2018 20:29

    Papazi asalim :)

  • dd27 Temmuz 2018 16:04

    altıncı flonun izmir körfezine girdiğini görürsün.

  • CORLAK27 Temmuz 2018 13:52

    PAPAZI KESELIM

  • alf26 Temmuz 2018 21:29

    beyin?

  • At tut26 Temmuz 2018 20:29

    Buraya yaziyorum en kisa zamanda serbest kalmassa bende bisey bilmiyorum, bu hep boyle olmustur buyur putin ornegi

  • Figen Aslan26 Temmuz 2018 20:25

    Trump kendi ülkesinin bozuk ekonomisini diğer ülkelere çeşitli konulardan tehditlerde bulunarak basitlikte sınır tanımayan oyunlar sergilemekte.Unuttuğu bu ağızların kendisinin ve ülkesinin rezilliğini daha çok ayyuka çıkardığı.Günümüzde Tüm dünya insanlarının neyin ne olduğunun farkında olabilecek bilgiye sahip olduğunu görmezlikten gelmesi. Ama asıl sorun şu ki bizim ülkemizin koskoca ülkemizin koskoca borsasının bu tür saçmalamalardan etkilenecek kadar hassas olması,zayıf olması ve Devlet büyüklerimizin bu duruma önlemler almaması. Bist TEK’i devre kesicilerin bu tür spekülatif durumlarda aşağıya inişlerde devreye girmemesi.Senetlerin yukarı hareketleri riskli görülüp devre kesici uygulanırken neden aşağı inişlerde uygulanmadığı bu ülkenin ayıbıdır. Kaybedilen paraların çoğu bu ülkenin insanlarının alınteridir.Yetkililerin doldurdukları koltukların hakkını vermesi ekmeğini yedikleri ülkeye,insanlarına,değerlerine sahip çıkması en büyük beklentimiz.

  • Bika26 Temmuz 2018 20:16

    S-400, F-35, patriot, Papaz, FETÖ, PKK, Suriye ve İran gibi konuların hepsi pazarlık masasında gibi görünüyor.

  • Bengin26 Temmuz 2018 20:14

    Nota yok mu vermiyor musunuz.

  • mzd26 Temmuz 2018 20:12

    yaptırım bide yetmiyo geniş yaptırım yahu artık vatandaşlarla gerçekleri paylaşalım kim niye düşmanımız sebebini söyleyin

  • me26 Temmuz 2018 20:10

    İNSALLAH SÖZÜNÜZÜN ARKADONDA DURURDUNUZ ÜÇ GÜN SONRA SERBESY KALIRSA BU SÖZÜNÜZÜ UNUTMAYIN

  • mzd26 Temmuz 2018 20:10

    ee napcaz yani çözümü anlatırsanız kamu ile paylaşırsanız sevinirim

  • ahmet26 Temmuz 2018 20:08

    helal olsun.bence trump cok konustu.yarın bir ceza kesip papazı geri hapse gondermek lazım.belkide hucre hapsine atmak lazım.

  • Mehmet27 Temmuz 2018 10:34

    burda papaz bahane. Daha önce de hapisteydi seçimlerden önce de. Türkiye rusya ile yakın temas haline geçince kudurdular

  • Okie dokie26 Temmuz 2018 20:19

    İşte o yüreklikerden değiliz. Suriyede Rusya nın uçağı düşürdük. Gelirse yine düşürürüm dedik ve sonra uçağı düşüren fetöcü ilan etti bin bir yalvarışla putinle barışabildik.