E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriCarrefoursa'dan 29 süpermarket alımı---

Carrefoursa'dan 29 süpermarket alımı

Carrefoursa'dan 29 süpermarket alımı
13 Mart 2015 - 17:02 borsagundem.com

Carrefoursa, süpermarketler zincirine 29 yeni market daha ekledi

Carrefoursa ile Antalya Market arasında, Antalya Market'in işlettiği 29 süermarketin Carrefoursa'ya devri konusunda 31.500.000 TL + KDV bedelle sözleşme imzalandı. CarrefourSA, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklama ile 1e1 Marketleri'nin   Antalya'daki 29 mağazasını bünyesine katmak üzere anlaşmaya vardığını duyurdu. 
   
Mehmet T. Nane: "2015 yılında tüketicilerin tercih ettiği ilk marka olmak istiyoruz"   

1e1 Marketleri'ne ait 29 mağazanın CarrefourSA tarafından devralınmasını değerlendiren CarrefourSA Genel Müdürü Mehmet T. Nane, vites büyütme yılı olarak belirledikleri 2015 yılında ciro ve kârlılık adına büyümek istediklerini, bu doğrultuda da yılın ikinci satın almasına imza attıklarını belirterek  "Bugüne kadar sektörün satın alma veya birleşmelere açık olduğunu dile getirmiştik. Bu doğrultuda da ikinci satın alma hamlemizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. CarrefourSA olarak gelecek aylarda da karşımıza çıkabilecek uygun fırsatları değerlendirebiliriz. Burada önemli olan atılacak adımların markaya olacak katkısıdır. Müşterilerimiz için yakın, keyifli, güvenilir ve değer yaratan alışverişin adresi olmayı hedefliyoruz. CarrefourSA bünyesine katılan 29 yeni marketle bu hedefimize ve organize perakende sektöründe hak ettiğimiz konuma doğru bir adım daha yaklaştık. İnanıyoruz ki yatırımlarımız doğrultusunda tüketicilerimizin aklına gelen ilk marka olacağız."
   
2014 yılında satışlarını yüzde 20 artırarak cirosunu 3,1 milyar TL'ye, net karını da 100,5 milyon TL'ye ulaştıran CarrefourSA, 2015 yılı sonunda satışlarını %30 artırarak 4 milyar TL ciro, Türkiye'nin dört bir yanında 200 yeni mağaza yatırımı ve 2500 kişiye istihdam sağlamayı 
hedefliyor. 

Carrefoursa'nın KAP açıklaması şöyle:

''Şirketimiz ile Antalya Market İşletmeciliği Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ("Antalya Market") arasında, Antalya Market tarafından işletilmekte olan toplam 29 (Yirmidokuz) adet süpermarketin ("Süpermarketler") Şirketimize devri işlemlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla 13 Mart 2015 tarihinde İşletme Devir Sözleşmesi akdedilmiş olup İşletme Devir Sözleşmesi kapsamında gerekli hukuki ve idari izinlerin alınması için Rekabet Kurulu'na izin başvurusu yapılması dahil resmi ve özel kurum ve kuruluşlar nezdinde iş ve işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir. Devir işlemleri Rekabet Kurulu onayı sonrasında gerçekleştirilecektir.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)