E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCari açığı kontrol altında tutmalıyız!---

Cari açığı kontrol altında tutmalıyız!

Cari açığı kontrol altında tutmalıyız!
10 Aralık 2013 - 15:16 borsagundem.com

Maliye Bakanı Şimşek, Meclis'teki bütçe sunumunda cari açığın kontrol edilebilir seviyelerde tutulması gerektiğine dikkat çekti

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisinin en önemli sorunlarından birinin cari açık olduğunu ve makro finansal istikrarı korumak için cari açığı kontrol edilebilir seviyelerde tutmanın şart olduğunu söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda 2014 Merkezi Yönetim Bütçe Tasarısı'nı sunan Şimşek, küresel ekonomideki zayıf büyüme, AB'deki durgunluk, Ortadoğu'da yaşanan jeopolitik gerginlikler ve yüksek seyreden petrol fiyatlarının cari açığı olması gerekenden daha yüksek bir seviyeye çıkarttığını belirtti.

Şimşek, "Orta vadede küresel ekonominin daha hızlı büyümesi ve komşu ülkelerin siyasi istikrara kavuşması dış ticaret dengelerimizi olumlu yönde etkileyecektir" dedi. Maliye Bakanı, cari açığın milli gelire oranının 2014 yılında yüzde 6,4'e ineceğini söyledi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ ÇEKTİ

Şimşek’in memur maaşı ile asgari ücretle satın alınabilen ürünlerin 2002 ile 2013 arasındaki karşılaştırmasında yumurta hesabı sosyal medyada tepki çekti. 2002’de en düşük memur maaşıyla 2.914 yumurta alınırken, 2013 Kasım’da 5.306 yumurta alınabiliyormuş.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)