E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCanikli, kredi notu indirim kararları rasyonel değil---

Canikli, kredi notu indirim kararları rasyonel değil

Canikli, kredi notu indirim kararları rasyonel değil
23 Şubat 2017 - 11:31 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Ekonomik istikrarı etkileyen saldırılarla karşılaştık,kredi notu indirimleri bu saldırıları destekledi ve hiçbir karar rasyonel değildi'' dedi

Bloomberg HT-Habertürk ortak yayınında konuşan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli "Son 3-4 aydır para piyasalarına yönelik ciddi bir atak söz konusu. Ekonomide istikrarı bozmayı hedefleyen saldırılarla karşı karşıya kaldık. Derecelendirme kuruluşlarının kredi notu indirimlerinin zamanlamalarına baktığınızda bir projenin devamı olduğunu görürsünüz, hiçbiri rasyonel kararlar değildi" dedi.

Canikli "Fitch'in not indiriminden sonra Döviz piyasasında ciddi yukarı hareketler bekleniyordu. Daha sonra bankacılık sistemine yönelik saldırılar başladı. Halbuki bankacılık sistemi en güçlü ülke Türkiye'dir" dedi.


Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • emekci23 Şubat 2017 13:48

    merkez faiz artırmasın diye bağırıp durdunuz kredi notu o yüzden düştü. merkez faizi %2,5 artırınca bakın dolar nasıl düştü. krizi siz çıkardınız

  • Yersen23 Şubat 2017 13:37

    Not yükselirse kendi başarıları not düşünce hayin saldırılar var

  • vatandaş23 Şubat 2017 12:04

    sayın canikli ekonomi programında ekonomiden çok siyaset konuştu.