E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇanakkale'de okullar bir hafta tatil---

Çanakkale'de okullar bir hafta tatil

Çanakkale'de okullar bir hafta tatil
08 Şubat 2017 - 15:36 borsagundem.com

Çanakkale'de depremin etkileri sürerken, ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi. Depremin vurduğu Çanakkale Ayvacık'ta okullar hafta boyunca tatil edildi

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan resmi açıklamaya göre ilçede okullar hafta boyunca tatil edildi.

Resmi açıklamada; 08-09-10 Şubat 2017 Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri Ayvacık ilçemizdeki okul ve kurumlarda eğitim-öğretime ara verilmiştir.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, 6 Şubat'ta meydana gelen 5,3'lük iki depremin ardından dün biri 5,2 olmak üzere çok sayıda artçı sarsıntının yaşandığı bölgede evleri hasar gören ya da yıkılan vatandaşlar yaşamlarını çadır ve konteynerlerde sürdürüyor. İlçeye bağlı Yukarıköy'de yaşayan ve evi yıkılınca çadıra yerleştirilen Dudu Yılmaz (70), çadırının etrafında biriken yağmur sularının önünü açmak için kazmayla çalıştı. Yılmaz, gece sallantıyla uyandığını ve çok korktuğunu söyledi.

Köyde birçok kişinin evinin büyük hasar gördüğünü vurgulayan Yılmaz, "Çok korktum, korktuk. Yaş 70 ama burada kazmayla çalışıyorum. Depremden kurtulduk ama yaşamak için çalışıyoruz. İki oğlum var aynı köyde ikisinin de evi yıkıldı. Benimki de yıkıldı hepimiz kaldık açıkta. Devlet bize ev yapacak, bekleyeceğiz." diye konuştu.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde meydana gelen deprem sonrasında ilk ve orta öğretim okullarında deprem tatbikatı yapıldı.

Lapseki ilçesine bağlı Adatepe köyünde eğitim-öğretime devam eden Adatepe Orta Okulunda deprem tatbikatı düzenlendi. Okul Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Ayvacık'ta gerçekleşen 5.3 büyüklüğündeki deprem okulumuzda da hissedildi. Öğrencilerimiz depremin geçişini çök-kapan-tutun yöntemi ile geçirip, tahliye planına büyük ölçüde uyarak toplandı.
Coğrafya bilim uzmanı olan okul müdürümüz Kemal Kocaoğlu deprem ile ilgili kısa bir eğitim verdi. Geçen yıl öğrencilerimize AKUT Çanakkale Şubesi tarafından verilen seminerin maksadına ulaştığını gördük" ifadelerine yer verildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)