E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇanakkale Zaferi'nin 108'inci yıldönümü---

Çanakkale Zaferi'nin 108'inci yıldönümü

Çanakkale Zaferi'nin 108'inci yıldönümü
18 Mart 2023 - 07:18 borsagundem.com

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kahraman Mehmetçik ile kazanılan Çanakkale Zaferi'nin 180'inci yıl dönümünde Şehitler Abidesi ve Seddülbahir Kalesi'nde iki ayrı anma programı düzenlenecek.


Birinci Dünya Savaşı'nda ittifak devletleri safında Almanya'nın yanında savaşa giren Osmanlı Devleti, Çanakkale Cephesi'nde millet olarak varoluş mücadelesi verdi.

Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Savaşı, 19 Şubat 1915’te Çanakkale Boğazı’ndaki deniz savaşıyla başladı. Ardından karada Seddülbahir, Arıburnu ve Anafartalar cephelerinde devam etti.

325 gün süren Çanakkale Savaşları 9 Ocak 1916`da Türk ordusunun zaferiyle sona erdi.

Çanakkale`de 18 Mart 1915`te elde edilen deniz zaferi, Türkiye`nin geleceği için bir dönüm noktası oldu. Çanakkale`nin geçilemeyeceğini kanıtladı.

İki ayrı anma programı düzenlenecek

Çanakkale Deniz Zaferi, 108. yıl dönümünde coşkuyla kutlanacak. Kutlama törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. Zaferin yıl dönümünde, Şehitler Abidesi ve Seddülbahir Kalesi'nde iki ayrı anma programı düzenlenecek. İlk tören Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilecek.

14 Mayıs seçim takvimi resmen başladı!

 

Yurt dışı seçim işlemleri harcamaları Resmi Gazete'de

 

Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cevahir18 Mart 2023 13:23

    Burdan sahte Atatürkçülerin HDP PKK nın CHP ile alenen memleketi bölme planlarına seyirci kalmalarını hayretle izliyoruz

  • ALİ HAYDAR TÜRKÜBAŞI18 Mart 2023 11:13

    Eğer geçmiştediki başımıza gelenleri unutur isek şimdi de bu emperyalist güçler hayellerinden asla vazgeçmiş değiller yine ülkemize parçalayacaklardır.O yüzden bu seçimler diğer seçimlerden daha önemli.kimin ne yaptığını kimin kiminle ortaklık yaptığını iyi analiz etmeliyiz yoksa ülkemizi savaşmadan masa başında parçalayacaklardır.

  • Mucise Reis : )19 Mart 2023 14:05

    Ali reis. tv ekranlarında temizlenme aklanma olmaz. varsa bir hata çıkarsın mahkemeye. o parti bu parti şu parti o kurum diye bişe yok.... Suçlusan çık mahkemeye. Kendini kandırma o öyle bu böyle şu şöyle diye... Eee ortada suç varsa nseden suçlu mahkemede deil ? senin aklın alıyormu ? Cahil yazıyorsun kardeş, kusra kalma biraz oku araştır kanun nızam devlet yönetımı bira zokusan yazdıkların saçam gelecek sanada :D

  • ALİ HAYDAR TÜRKÜBAŞI18 Mart 2023 17:48

    Mucise Reis : diyarbakırda açılımı yapanların başında ve oradaki yerleri kürtçe isimleri verenlerin başında bülent arınç gibi siyasetciler yapmadılarmı.orada bu açılım yüzünden 1000 tane askerimiz şehit olmuş idi.ALLAH tan bülent arınç ve onun gibiler ak partiden temizlendi hepsi.artın kim kim olduğunu bu millet bilmektedir.

  • Mucise Reis : )18 Mart 2023 13:16

    emellerinden vazgeçmediklerini bugun mü anladın ? Kozmik odaya girip Savaş plan ve programlarımızı dahi almışlardır. Mahkeme için kozmik oda olağan durumlarda ordumuz, Türk ajanları,istihbarat personeli, yunanistan savaş planları, ege çıkartmalarımız, suriye savaş programlarımız Deniz ve kara güçlerimiz ve elimizdeki bütün ekipman gibi sır bilgiler kozmik odada gizli idi. Mahkeme kararı ile girildi. Yurtdışında uyuyan sivil vatandaş gibi yayılmış , acil durumda askeri istihbarat yapacak kişiler, aileleri, onların çocuklarına devir olacak bu grevler işfa olmuştur. Seçimle ne alakası var ? :D yazıyorsun ama boş yaşıyorsun belliki : ))

  • AHMET ÖZÇELİK18 Mart 2023 10:49

    Bu ülkemiz cm cm kanla kazınılmış olup, şimdi masa basında parçalanmak istemektedir.Ama buna bu millet asla izin vermeyecektir.Yakın tarihte ali babacan ve parti yetkilileri çıkmış basına Anayasadan Türk Dilini ve Türk lüğü çıkartıp yerine kürtlüğü ve kürt dilini ana dil yapacaklarını, kürtlere özertlikler vereceğiz teröristleri öldüren tiha siha Kızılelmayı üreten BAYKAR MAKİNA yı kapacakları söylemiştir.Bu millet asla bunlara izin vermedi isek bugünde izin vermeyeceğiz.

  • Mucise Reis : )19 Mart 2023 14:07

    Ali haydar bence sende ABd ajanısın. Bence babanda rus ajanı. kardeşlerinde uganda istihbaratı BENCE ... ne oldu ? :D ya biraz aklı başında düşünceler yorumlar lütfen.. insan zekasının % 100 de 25 ine hitap edecek düşünceler yazın... iyice zırvalık şizofrenik seviyeden yüzde 40 lara çek kendini :D

  • ALİ HAYDAR YILDIRIM18 Mart 2023 17:50

    Mucise Reis : ) bence sen pkk lısın çünkü bu cinayeti pkk işlemiş idi sen onların üzerini örtmeye çalışıyorsun.

  • AHMET ÖZBİLEN18 Mart 2023 17:49

    Mucise Reis : ) haydi ordan hain seni Gaffar okan kim şehit etti PKK yaptı sen sucu Hüdapar üzerine at.

  • Mucise Reis : )18 Mart 2023 13:13

    Hüdapar ile karıştırdın sanırım :D Gaffar'ı şehit eden, domuz bağı ile bazı kişileri imha eden 150bin oy potansıyelı olan, iran destekli ve hizbullah terör örgütü diyemeyenler onlar :D iran destekli bir grup. Amayasanın ilk 4 maddesine karşı tutumları oldugunu beyen  eden parti tüzük ve kayıtlarına google ile ulaşabilirsin. Özerk şehirleri bahsedenler onlar. Galiba karıştırdın...

  • Rahmet olsun 18 Mart 2023 09:29

    Allah cc Bütün şehitlerimize rahmet eylesin rahmetiyle muamele eylesin Çanakkale şehitlerimizin ve bütn şehitlerimizin ruhu için3 İhlas bir Fatiha okuyalım

  • Kemal18 Mart 2023 09:18

    Bizim tek liderimiz Atatürk ruhun şad olsun

  • xyz18 Mart 2023 09:18

    Başta bize bu zaferin kazanılmasında büyük rol oynayan büyük komutan, askeri deha, büyük devrimci, devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Dünyanın en kahraman askeri olan Mehmetçiklerimizin ruhları şad olsun. Vatan sizlere minnettar. Mekanınız cennet olsun.

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA18 Mart 2023 11:19

    Senin chp en bugün HDP ile görüşmeye yapacaklar alkış tut sen.

  • AHMET ÖZBİLEN18 Mart 2023 10:51

    Çakma ATATÜRK cü....yıllardır bunlar gibiler şimdi bu ülkeyi ne hale getirecekler.neden ali babacan a karşı çıkmadınız açıklamalara, anayasadan Türk lüğü ve Türk dilini çıkartıp kürtlere vatanı parçalayarak özertlik vereceğiz diyer Baykar makinayı kapatacağız diyor.Suriye ırak ve Libya teskerelerine chp  TSK neden hayır oyu kullanmıştır.

  • Mucise Reis : )18 Mart 2023 08:40

    Dünyaya  Zafer mesajı.... O kadar önemli ki. Dünyaya ayar verdik... Çarlık Rusyası bir süre sonra, çöküş yaşamaya başlıyor.... İngiltere o kadar etkileniyor ki , yönetim değişikliğinin temeli oluyor... Dünyanın talep gördüğü topraklar Türk toprağı olarak tescil oluyor. Anadolu Türk egemenliğini sürdürmeye devam ediyor... Düşman karaya tutunma, çıkma, lojıstık, askeri muhimmat, tepe noktaları ele geçirip top atışlarını etkın kılma  için şaşırtmayaca, denızden karaya harekat yapıyor. Gerçek harekatı yapacakları yeri sezen ve oraya emir almadan hareket eden , bir avuç birliğide peşine takıp emir dışı Conk bayırına getiren Paraşamız Dünya tarihine girecek... İlk çıkartmada ölmeyi emrediyor, bir avuç askere... Mermi bitince taarruz emri veriyor. Peşinden getirttiği birlikleri takviye yapıyor, ama sayı az. Düşman saldırısını engelleyemeyecek olsada, YAT emri verip düşmanında siperde durup beklemesine vesile oluyor. Conk bayırında mucizileri ardı ardına yaşanıyor.