E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇanakkale Boğazı transit gemi geçişlerine kapatıldı---

Çanakkale Boğazı transit gemi geçişlerine kapatıldı

Çanakkale Boğazı transit gemi geçişlerine kapatıldı
03 Ocak 2023 - 09:02 borsagundem.com

Çanakkale Boğazı yoğun sis nedeniyle çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı. Boğazın yeniden açılabilmesi için sisin etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Çanakkale'de 3 gündür etkili olan sis, denizdeki görüş mesafesini düşürdü. Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğünce, kuzey ve güneyden girecek gemilerin kaptanları telsizle uyarılarak, kısıtlı görüş nedeniyle boğazın çift yönlü transit gemi geçişlerine kapatıldığı duyuruldu.

Sisin etkisini kaybetmesinin ardından gemi trafiğinin normale döneceği aktarıldı.

Yerel feribot seferleri ise sürüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün için Trakya, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa'nın batısı ve Manisa'da yoğun sis beklendiğini duyurmuştu.

Çanakkale'de patlamamış top mermisi bulundu

 

İstanbul'da deniz ulaşımında yoğun sis engeli!

 

O tramvay hattında seferler aksıyor!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kkk03 Ocak 2023 12:26

    maramarada yasanmaz en güzeli hep derim ege ve akdeniz birde karadenizin bazı yerleri. gerisi boş.

  • Mucise Reis ;)03 Ocak 2023 10:45

    Geçmişte yaşanan bir facia geliyor aklıma. ülkemizde değil. Dümeni sabit kilitlenen bir gemi kontrolsüzce ilerliyor. O durumda ilen köprü ayaklarına çarpıyor... Yani olası dünya kazaları düşünülerek. O ayakların etrafına bariyerler kurulması, yada çok acil durumda etrafda , oradan geçebilecek bir ağır gemiyi, kontrollü biçimde istenen noktaya çekebilecek bir acil gemi müdahale edecek kapasitede bulunması önemli. Bu durum ama bilinçli, ama bilinçsiz x yabancı ülke gemisince de yapılabilir. Bence oldukça önemli bir nokta. Yada olası körpü sorunlarında geçişi 24 saat sürdürebilecek gemicilik ve modernizasyonu teşviklerle güçlendirilmeli ki, gerek askeri, gerek milli güvenlik gibi konularda bir alana bağlı kalınmamalı. Tedbir iyidir, olaylar olmasan  önce düşünmek önemlidir.  Tatbikat yapılabilir mesela. olası senaryo dümeni kilitlenen gemi köprü bacağına geliyor olsun... yada köprü iptal oldu askeri araçlar deniz taşımacılığı yada askeri nakliye gemilerle karşıya geçsin gibi.