E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCan Dündar hakkında karar çıktı---

Can Dündar hakkında karar çıktı

Can Dündar hakkında karar çıktı
23 Aralık 2020 - 10:51 borsagundem.com

MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin davada yargılanan Can Dündar, "Casusluk" suçundan 18 yıl 9 ay, "FETÖ'ye yardım" suçundan ise 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin gizli kalması gereken belge ve fotoğrafları Cumhuriyet Gazetesi’nde Genel Yayın Yönetmeni olduğu dönemde yayımladığı gerekçesiyle yargılanan gazeteci Can Dündar “devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri temin etmek ve açıklamak” suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kararı bozan Yargıtay, Dündar hakkında “gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla temin etmek” suçundan hüküm kurulması gerektiğine karar vermişti.

Yargıtay’ın bozma kararının ardından İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülmeye başlanan duruşmaya sanık Can Dündar ve katılan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vekilleri katılmıştı.

35 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYORDU

Esas hakkındaki görüşünü açıklayan duruşma savcısı Can Dündar’ın “casusluk” ve “Örgüte üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım” suçlarından 22,5 yıldan 35 yıla kadar hapsini istemişti.

Savcı, Can Dündar’ın yargılanmasına devam edilirken yurt dışında bulunduğu dönemde MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin görüntüleri belgesel formatında hazırlayarak yayınlanmasına ilişkin yargılandığı dosyanın ayrılmasını talep etmişti.

Mahkeme, sanık Can Dündar hakkında kaçak sayılmasına dair karar ile el koyma kararına karşı avukatının celse arasında yapılan itirazının reddine karar vererek ret kararına itirazın da incelenmesi için İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine karar vermiş ve mütalaaya karşı beyanlarını sunmaları için süre ertelemişti.

Bugün kararını açıklayan mahkeme heyeti, Can Dündar’a siyasi ve askeri casusluk suçundan 18 yıl 9 ay, silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 8 yıl 9 ay olmak üzere toplam 27 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALEVİ DİNİNDENİM24 Aralık 2020 00:36

    ALEVİ DİNİNDENİZ VE GELECEĞİ YARATACAK OLANIZ. Aşağıda yaptığım yazıya fikirsel olarak karşı çıkamayacak kadar… olanlar hakaret etmiş siz ezik olanlar bilin istedim kendi ezik ve çürük ruhlarınızla her zaman yaşayın. Bilmenizi istiyorum Alevi dinin bir ferdi olarak geleceği yazmaya gidiyoruz.

  • lütfen24 Aralık 2020 00:49

    Sayın Alevi... Lütfen bana dininiz hakkında bilgi verir misiniz? Dininizin kutsal kitabı var mıdır? Hangi Allah'a inanıyorsunuz? Varsa kutsal kitabınız hangi peygambere gönderildi? Geleceği yazma yani 'kader' becerisini nereden alıyorsunuz? Eğer geleceği yazma beceriniz varsa bugüne kadar toplumunuzun refahı için niye kullanmadınız? Yoksa dininiz çok mu yeni? Peygamberiniz hayatta mı? 

  • Aslı23 Aralık 2020 22:34

    Kimsenin can mal güvenligi yok bence orta cagda da geriyiz

  • ALEVİ DİNİNDENİM23 Aralık 2020 12:51

    Bu verilen karar karar değildir.Devlet sırrı mı . Can dündar’ a ceza vereceğinize, sormak gerekiyor   KOZMİK ODANIN hesabını soracak adalet bu ülkede var mı. Can Dündar gerçeği basın özgürlüğü çerçevesinde açıklamıştır.Can dündarı susturmak için verilen karar adalet saraylarının  şu şekilde yazılacaktır. “Adalet masumlara , gerçeği açıklayanlara karşı zalimlerin isteğine boyun eğmeye devam edecektir.”maalesef Adaletin adı var.Can Dündara verilen bu cezayı doğru bulmuyorum.

  • BİR DOST23 Aralık 2020 21:43

    Angus blader, belliki aleviliğin din olmadığını bildiğin halde bazı dış mihrakların kabına su taşıyorsun. Alevi olsan bunu bilirdin. Belli guruhun davranışlarına bakıldığında bundan sonra alevi vatandaşları kullanmaya bölmeye çalışacaklar. Bu guruh'un zaten vatan hainlerinin karşısında olmasını beklemek  hayalcilik olur.  

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ23 Aralık 2020 16:34

    Sen fetöcü yada ypg/pkk lısın galiba.senen bu suçludan ne farkın var.öyle ötüp durmayacaksın.sıkıntın var ise gidip mahkeme aç milete fitne fesat kargasalık hisse verme.

  • Caner23 Aralık 2020 15:14

    Vay..angut vay ..sana ne desen..PAVLOVUN KOPEK DENEGINI iyi oku..takintilardan kurtul..tabi fetocu degilsen.

  • Çopur Ali23 Aralık 2020 15:09

    Sayın Alevi dedesi can dündar adam olsa önce vatanından kaçıp or da burda pkk nın koynunda fetönün kucağında gezmez

  • ZEYREK ZEMHERİ23 Aralık 2020 12:23

    bunların coğu abd nin paralı askerleri...ama hepsinin şifresi yavaş yavaş çözülmektedir.

  • Musa23 Aralık 2020 12:21

    Aynı haberi daha önce yapan Perinçek'in Aydınlık Gazetesine vs. kimse bişey demiyor. Çünkü onun arkasında Rusya var. Bi zamanlar arkasında ABD olana kimse bişey yapamıyordu şimdi Rusya olana.

  • İNSAF23 Aralık 2020 12:16

    Hadi en fazla devletin gizli kalması gereken bilgisini açıklamak olabilir bu durum. niye casusluk olsun, başka bir ülkenin istihbaratından maaş aldığı, menfaat sağladığı mı tespit edilmiş, niye fetö'ye yardım olsun, fetöyle hangi bağı ortaya çıktı!!!! niye vatan hainliği olsun, mal varlığına el konması ne demek! İnsaf!! Can Dündar değil, hangi gazeteci olursa olsun, kim böyle önemli bir haberin üzerine atlamazdı, bunu yayınlamak için can atmazdı, tabii basın özgürlüğü olan bir yerde. adam yurt dışına kaçmakla ne kadar isabetli davranmış.

  • Ali taş23 Aralık 2020 12:42

    Bu üzüldüğün adam Atatürk belgeseli yapmış ardında fetönün pkk nın kuruğunda ayrılmıyor Atatürkçüyüz diye yaygara koparan sahtekarlar artık bu trent

  • RAMO CANCAN23 Aralık 2020 11:56

    Tamam da mecliste teröristler ile işbirliği ve burlar ile işbirliği yapan diğerlerine ne olacak.asıl baş sorumlular bunlar değilmi.Türk Adaleti biraz geç çalışır fakat sonunda hak ettikleri cezayı alırlar.yalnız bu tür suçlar ile insan öldüren katıllere idam cezası getirilmelidir.

  • Türkoplutürk23 Aralık 2020 13:01

    Haklısın kardeş.apoyu TRT ye çıkartmalar çadır mahkemesi kurduranlar,fetöye övgü dizenler niye ceza almıyor.belediye başkanı görevden alınıyor ama yargılanmıyor NEDEN.

  • IDAM23 Aralık 2020 11:15

    Vatan haini pislikler idamsiz temizlenmez

  • Türkoğlutürk23 Aralık 2020 13:02

    ABD işbirlikçileri de yargılansın.fetönün siyasi ayağıda yargılansın.

  • Ohhh 23 Aralık 2020 11:06

    Harika bosverin reformu her zaman hain haindir. Bye bye can.

  • murat sarıhan23 Aralık 2020 11:06

    haha adalete bak