E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCamide namaza ara verildi---

Camide namaza ara verildi

Camide namaza ara verildi
16 Mart 2020 - 15:41 borsagundem.com

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsü ile ilgili açıklamalarda bulunuyor. Erbaş, camilerde alınacak önlemleri duyuruyor.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, corona virüsü kapsamında ibadethanelerde alınacak önlemleri duyurdu! Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) hadislerini hatırlattı, koronavirüs riskine dikkat çekti. Erbaş risk nedeniyle Cuma namazlarının bir süreliğine kılınmayacağını, vakit namazlarının da cemaatle kılınmayacağını açıkladı. Camilerin açık olacağını ifade eden Erbaş, cemaatle namaz kılınmaması için cami görevlilerinin dikkat etmesi gerektiğini ifade etti. Erbaş, bir, iki kişinin ise namazı birlikte kılabileceğini söyledi.

CUMA NAMAZI VE VAKİT NAMAZLARININ CEMAATLE KILINMASINA ARA VERİLMİŞTİR

İşte Ali Erbaş'ın açıklamalarından öne çıkanlar...

İnsanların toplu halde bulundukları ortamlar virüsün yayılımı için uygun ortamlar olarak görülüyor. Yüksek risk oluşuyor. Ülkemizde vaka sayısının artması ile birlikte, kamu otoriteleri kapsamında birçok organizasyon iptal edilmiştir. Bu durum dikkate alındığında, camide cemaatle namaz kılınması ile birlikte riskin artabileceği anlaşılmaktadır. Bu itibarla insanları tehlikeye atacak durumlara din izin vermez. Peygamber Efendimiz veba hastalığı çıkarsa oraya girmeyin diyerek karantinaya dikkat çekmiştir. Bulaşıcı hastalık taşıyan bir kişi sağlam kişinin yanına gitmesin diyerek önlemin gereğini vurgulamıştır. Bu durumlarda namazların evde kılınmasına dair uygulamalar biliniyor. İslam alimleri toplu halde eda edilen ibadetlere sağlıklı olmanın yanı sıra başkasına zarar vermemenin gerekli olduğunu ifade etmiştir. Koronavirüs riski kalkana kadar Cuma namazına cemaatle kılınmasına ara verilmiştir.

UMREDEN DÖNEN YOLCULARLA İLGİLİ AÇIKLAMA!

Umreden gelen son 6 bin kişi ile ilgili Sağlık Bakanlığımızın kararları devam etmektedir. Sağlık Bakanımız bunu defalarca açıkladı. Sadece umreden gelenler değil, dünyanın dört bir yanından gelenlerin 14 gün evde kalmaları gerektiği ve ziyaretçi almamaları gerektiği söylendi. Bakanlığımız bunu en güzel şekilde takip etti. Umreciler arasından bir kişinin bu virüsü taşıdığı ortaya çıktıktan sonra bu karantina kararı alındı. Devam ediyor.

"CAMİLER AÇIK OLACAK"

Canı camiye gitmek istediyse gidebilir. Ama cemaatle namaz kılınamaz. Ferdi olarak namazını kılabilir. Camilerimiz açık olacak. Cami görevlilerimize büyük görev düşüyor. Hijyen çalışmaları en iyi şekilde yapılacak. Münferiden namaz kılınmasını öneriyoruz. Bir, iki kişinin camiye yolu düşerse birlikte kılabilirler. Cemaatle kılınmayacak.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (26)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 80 yıl16 Mart 2020 23:51

     Aradan  80 yıl geçti. CHPe gene camileri kapattı :D .. Ey chpe ahahaha

  • ee16 Mart 2020 23:49

    İbadet durumu hiç ? dualarla bu virüsü alt etmeyecek miyiz?  : ))  Laik düzen böyle işte... İran ne güzel dualarla koronolara karşı hıtbeler, dualar mevlütler yapıyor. Allah adı anmadan dualar yapmadan, avrupali ülkelerin ilim, bilim ve aşıları yapmasınamı güvenecez?  Herkes mevlut okutsun, herkes dualar etsın, hatimler yapsın, halk birlikte toplanıp helvalar karsın... böyle yaparsak aşarız bence koronoyu. yoksa gavur aşı icat edecek biz de o gune kadar yaz gelsın oyalanalım, o yasak bu yasak olur mu ?  Laik düzen oyunu icadı bu tatiller...  : ) eee nerden ? Nereye ? Allah büyük. Yaşananlara ve yaşadıklarımıza bakın hele... Kubbeler bilmem ne, minareler bilmem ne

  • haci16 Mart 2020 23:02

    Dusunun arkadaslar 50 yil sonra bir parti lideri ciksin  ey AKP siz bu ulkede cuma namazini yasakladiniz camilere gelmeyin dediniz dese ne dusunursunuz . ALLAH ne buyuk bu ikdidara ve yandaslara elestirdigi her seyi yasatiyor . attiklari her yalani yasiyorlar . 

  • Nedim16 Mart 2020 23:19

    Nasıl bir münafık köpek olur demeye gerek yok.  Tam da sen gibi bir orç.

  • Çok bilmiş cahillere16 Mart 2020 21:04

    Memleketimizde ne kadar din düşmanı, vatan haini insan var. Ne ara bu kadar çoğaldı ya da özgürlük mü fazla geldi. Yorumlara bakınca ne kadar da zavallısınız. Başka bir ülkede olsa bu kadar eleştiri yapabilir misiniz acaba. Unutmayın ki bu nefret sadece kendinizi bitirir..

  • Komple kapatsaydın16 Mart 2020 19:19

    Günaha mı girerdin.100 bin caminin gereksiz yere,aydınlatması,ısıtması az bir maliyet mi.O camilerden bir yaşlı dahi virus kaparsa günahı boynuna olsun.Korkma,camide değil de namazını evde kılanlara hiç bir şey olmaz.

  • Anda artık 16 Mart 2020 18:48

    Camiden da çok hastaneler,İmamlardan daha fazla da doktor gerekiyormuş

  • Ww16 Mart 2020 18:45

    Chp caimileri ahir yapti yalanlariyla yollarda milleti dolandiran zihniyet 2.dunya savasi yillarinda mecburiyetten yapildigini soylemediniz bak gordunuzmu zaruriyet durumunda nasil yapiliyormus ,iste birgun gelir ayaginiza dolanir yalanlariniz

  • Türkoğlutürk 16 Mart 2020 18:27

    Aklın yolu birdir. Camilerde kapatılmalı

  • Yazıklar olsun 16 Mart 2020 20:37

    Abi neyin zihniyetini yaşıyorsunuz. Amacınız nedir böyle bir dönemde .yazık diyorum ve Allah’a havale ediyorum

  • Iyi mi16 Mart 2020 19:31

    Git de virüs kap zındık soytarı.Sonra da başkasına da bulaştır.

  • Nedim16 Mart 2020 18:47

    Camiler açık olacak soytarı!   Toplu ibadet olmayacak.  Üzüldün galiba ama böyle.

  • NADİR GÖRÜLEN16 Mart 2020 17:03

    Saglıkcıların izinleri iptal ediliyor imamlar cami kapatıyor imamlar hastaneye çagrılsın

  • Burhan16 Mart 2020 17:01

    En doğru karar.Bu iş siyasete alet edilemez.

  • ÇALISAN SAGLIKCLAR YATAN İMAMLAR16 Mart 2020 16:31

     DÜNYA HALİ BÖYLE BUYURUN İMAM LAR ÖTEKİ DÜNYA NASIL

  • İNANCLI16 Mart 2020 16:25

      O KADAR ÇOK CAMİ VARKİ  UMREDEN DÖNENLERE  BARINAK OLARAK VERİLSİN BOŞ KALMASIN . ALLAH RIZASI İÇİN YETKİLİLERE SESLENİYORUM  ÇOGNLUGU 60 YAŞ ÜSTÜ UMREDEN DÖNENLERİN .OKUL YURTLARI GENÇLER İÇİN GEREKLİ ONLARA DOKUNMAIN. ALLAH UMREDEN GELENLERE SAGLIK  VERSİN

  • b.kemancı16 Mart 2020 16:19

    şimdi sakın yanlış anlamayın beni sizlerde gayet iyi biliyorsunuz,ki ezan sesleri duyulsun diye hoperlör sesleri sona kadar dayanıyor evi camilere yakın çocuk ve hastalara sıkıntı olabiliyordu bir genelgeyle sesler ayarlansa zabıtada desibel ölçüleri mevcut .sakın yanlış anlaşılmasın lütfen .

  • Malesef 16 Mart 2020 18:50

    İstediğin kadar anlatmaya çalış. Yanlış anlaşılmış.

  • Ferhat16 Mart 2020 16:18

    CHP'ye saydıran akp cami kapatıyor bunları da görecektik 😂

  • Nedim16 Mart 2020 16:49

    Senin için problem yok. ağzından  s...p kıçından konuştuğun için 

  • İtri16 Mart 2020 16:10

    Geçen cuma gidenlere ne olacak? Kaza namazı mı kılacağız onlara?

  • AhmetK16 Mart 2020 17:15

    Cuma kılamazsan, vaktın oğle namazını kılarsın

  • Erdem16 Mart 2020 16:05

    Nihayet...

  • Sisst16 Mart 2020 16:00

    Hep cehape yuzunden bunlar

  • Bir hatırlatma16 Mart 2020 17:06

    Evet içimizdeki cenabetler yüzünden!  Necis ve uğursuzdurlar.

  • goal16 Mart 2020 15:51

    Zaten normalde de camiler boştu kim namaz kılıyor ki malumun ilanı olmuş😉