E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇalışma Bakanı Bilgin’den asgari ücret ve 3600 ek gösterge açıklaması---

Çalışma Bakanı Bilgin’den asgari ücret ve 3600 ek gösterge açıklaması

Çalışma Bakanı Bilgin’den asgari ücret ve 3600 ek gösterge açıklaması
14 Kasım 2021 - 16:28 borsagundem.com

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Memur-Sen'in düzenlediği buluşmaya katılarak asgari ücret ve 3600 ek gösterge konuları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

‘Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması’ etkinliğinde asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Asgari ücreti enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

İstanbul Kongre Merkezi’nde bugün gerçekleştirilen etkinlikte Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’dan sonra Çalışma Bakanı Vedat Bilgin kürsüye çıktı.

Bilgin, “Bugün devam eden pandemi krizi batı sisteminin sonunun yaklaştığını göstermektedir. Sağlık sistemine parası olmadığı için tedavi edilemeyen insanlar, batı sisteminin nasıl gayri insani sisteme dönüştüğünü gösterir” dedi.

ASGARİ ÜCRET VE 3600 EK GÖSTERGE

Bilgin asgari ücret ve 3600 ek gösterge konularında şunları söyledi:

“Memurumuzun maaşını yüzde 38 düzeyinde artırdıysak işçilerimizde bu aşamayı gerçekleştirdiysek bu Türkiye'nin sosyal devlet olarak ne kadar etkin bir şekilde kullanıldığının göstergesidir.

Sosyal politikalarla hayata geçirme konularında yeni meseleler vardır. Bunlardan biri asgari ücret meselesidir ve asgari ücretin enflasyonun üzerinde bir refah düzeyine taşıyacak bir komisyonun çıkmasıdır.

3600 Ek Göstergede çalışmalarımız sona yaklaşıyor. Ocak ayında TBMM’ye getireceğiz.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ckync14 Kasım 2021 21:32

    BU EYT ÇIKMAZSA GÖRÜŞÜRÜZ SANDIKTA DEMEK GUNDEMINIZDE YER YOK SAYIN BAKAN BİZ NEYIZ KIMIZ . 3600 LULER EMEKLILER ASGARI UCRETLI INSAN VE GUNDEMINIZDE. BIZ NEYIZ NEYIZ ALLAH AŞKINA NEDEN GUNDEMINIZDE DEGILIZ. SAOLUN SAYIN BAKAN

  • Mucise Reis ;)14 Kasım 2021 21:13

    Devlet kasası ve ekonomı supe riken zırnık vermeyenler, böyle ekonomık kriz. global krizde ne verebilir ? 100 mılyar usd uzerı para gitti 5 kuruş benım payıma düşmedi. 1 maske alamadım.. şimdi ne olabilir ? :D boş...

  • reserpin14 Kasım 2021 19:37

    Sayin bakan akp dönemi Allahın izniyle bitecek inşallah. Emekliyi asgari ücretliyi çok ezdiniz.sizler refah icinde yaşarken halk perişan oldu.

  • Erol g.14 Kasım 2021 18:28

    ASGARİ ÜCRET ÖZEL HALE GELMİŞ ET SÜT KURUMUNUN KIYMA FİYATLARINA YENDİ AMA ORADAN BIRKAÇ YIL ÖNCE SATIN ALDIĞIM KIYMA VICIK VICIKTI ELE YAPIŞAN MACUN GİBİ BIR ŞEYDİ BIR DAHA ALMADIM ONLAR ET SÜT KURUMU OLMAMALARINA RAĞMEN HALA ET SÜT KURUMU TABELASI ASIYORLAR

  • Erol g.14 Kasım 2021 17:34

    ASGARİ ÜCRET GRAM ALTINA DÖVİZ KURLARINA YENİLDİ

  • BORSACI14 Kasım 2021 16:57

    her saat başı ek gösterge açıklaması geliyor 6 yıldan beri usanmadan ek gösterge diyor ama 6 yıldır gösteremedi çok komik açıklama askeri ücretli zaten perişan gelmeden misli ile elinden aldınız amma sürekli emekli vekillerinize 3,5 yerden maaş almasına ragmen daha fazla nasıl maaş baglarız diyorsunuz adınada huzur hakkı vermişiniz siz huzurlu yaşayın ama bu milleti sefalete sürüklediniz.

  • Bika14 Kasım 2021 16:35

    Asgari ücretin net 4 000 TL olması kaçınılmaz.