E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBüyük mucize! 296. saatte gelen kurtuluş---

Büyük mucize! 296. saatte gelen kurtuluş

Büyük mucize! 296. saatte gelen kurtuluş
18 Şubat 2023 - 11:48 borsagundem.com

Hatay'da Kanatlı Apartmanı enkazından biri çocuk 3 kişilik Suriyeli aile 296 saat sonra sağ olarak enkazdan çıkarıldı. Ancak 12 yaşındaki çocuk hastaneye götürülemeden hayatını kaybetti

7.7 ve 7.6'lık depremlerin en büyük yıkımı gerçekleştiridiği Hatay'da bir mucize kurtuluş daha gerçekleşti.

'Asrın Felaketi' olarak adlandırılan ve onbir ilde büyük yıkıma yol açan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin üzerinden tam 13 gün geçti.

Enkaz altında canlı arama çalışmaları en alt seviyeye indirilirken artık enkaz kaldırma çalışmalarına başlandı. Yıkılına evlerinin enkazında umutlu bekleyişler "Bari cenazesine kavuşalım" dileğine dönüştü. Ancak 13. günde öyle bir mucize gerçekleşti ki, "Asla umutsuzluğa düşülmemesi" gerektiğini bir kez daha ispatladı. Tam 296. saatte hem de biri çocuk 3 kişi enkazdan çıkarıldı.

General Şükrü Kanatlı Mahallesi Türkmenbaşı Caddesi'nde yıkılan binanın enkazında ekiplerce arama kurtarma çalışması gerçekleştirildi. Kırgızistan'dan gelenlerin de arasında yer aldığı arama kurtarma ekiplerince gerçekleştirilen yoğun çalışmada, 3 kişinin canlılık belirtisi tespit edildi.

12 yaşındaki çocuk yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı

Enkazın altında belirlenen bölgeye yoğunlaşan ekipler, depremin 296. saatinde, yabancı uyruklu Samir Muhammed Accar, eşi Ragda ve 12 yaşındaki çocuklarını çıkardı.

Samir Muhammed Accar ve eşi ambulansla hastaneye kaldırıldı, çocukları ise enkazdan çıkarıldıktan sonra yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Aynı enkazda, çiftin 2 çocuğunun da hayatını kaybettiği belirtildi.

Öte yandan, Ragda Accar kentteki sahra hastanesinde yapılan ilk müdahalesinin ardından ambulans helikopterle Adana Şehir, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

'Bina sağlam' demek için karot testi yeterli mi?

Deprem bölgesi ve yurt genelinde hava nasıl olacak?

Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye 12. yardım uçağı

Bakan Çavuşoğlu: 102 ülke Türkiye'ye yardım teklifinde bulundu

Çin'den gönderilen yardımlar 600 tona ulaştı

İTÜ'den deprem raporu: Yıkımın en belirgin nedenleri

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)