E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİTÜ'den deprem raporu: Yıkımın en belirgin nedenleri---

İTÜ'den deprem raporu: Yıkımın en belirgin nedenleri

İTÜ'den deprem raporu: Yıkımın en belirgin nedenleri
17 Şubat 2023 - 23:26 borsagundem.com

İTÜ, Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin ön inceleme raporu hazırladı. Raporda yıkılan binaların enkaz haline gelmesinde birçok parametrenin etkin olduğu belirtilerek en belirgin yıkım nedenleri olarak görülen maddeler sıralandı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) akademisyenleri, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremlere ilişkin ön inceleme raporu hazırladı.

İTÜ’den yapılan yazılı açıklamayla paylaşılan raporun ön sözünde değerlendirmelerine yer verilen Rektör Prof. Dr. İsmail Koyuncu, depremlerin hemen ardından inşaat mühendisliği, jeoloji mühendisliği, jeofizik mühendisliği, mimarlık gibi alanlardaki uzman isimlerden oluşan İTÜ’lü bilim insanlarının, gruplar halinde bölgedeki şehirlerde inceleme ve gözlemlerde bulunduklarını kaydetti.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ey ev sahibiler 20 Şubat 2023 09:28

    Ey sahipleri sizlere sesleniyorum ben 3 ev var kiraları 4000 tl 2000 düsürdüm sizlerde yapın bakın bize vicdansız ev sahipleri diyorlar vicdanlı olalım sonumuz mezarlık biraz olsun dua alalım

  • baran18 Şubat 2023 22:23

    Bir de hala otomobilinin içinde yüksek sesle sokakları kirleten aşağılık hayvanlar var!  Be hayvanat seni eytiştiren sana hiç mi bir şey öğretmedi?  Bu ortamda dahi nasıl eğlence düşünüyorsun aşşğılık kazurrat yaratık?    Sen birey olup istediğini yapma hakkına sahip değilsin!  Kulsun ve Allah a ve çevrene karşı sorumlusun. Hak vaki olur yaşa başa bakmaz çok geç olmadan önce işte bunu iyi anlamalısn!  Bunun hoşgörülecek tarafı yoktur.  Bu kadarcık nezaketi dahi idrak edemeyen hayvanat bir daha söylüyorum.  İnsanım diye gezme insanlar içinde.  

  • HASAN HÜSEYIN KARTAL18 Şubat 2023 15:50

    baran denen dümbük, üstad M. Akif Ersoy'un kader ile ilgili şiirini oku. Sizin gibi müslüman görünümlü Lawrenslere en güzel cevabı tokat gibi suratınıza yapıştırıyor. Sizde utanma yok.

  • AHMET ÖZBIR18 Şubat 2023 08:44

    istediğiniz kadar bilimsel rapor yayınlayın. Bunların bilimle ve fenle işi olmaz. Millet cahil olunca kader de, Allah'ın takdiri de, kader planı de, kader ve kaza de, nas de de babam de. Bunlar ülkeye düşman olan insanlar.

  • baran18 Şubat 2023 12:21

    Sersem insanalr ölümlüdür!  Ölüm için hiç bir sebep geçersiz  oluyor senin söylediğine göre!  Cinayet te olsa kaderdir.  Bu demek değil ki katilin yanına kalacak.  Bak hayvanlığın lüzumu yok bir az adam ol. Önce kendine nik bul malum soytarı ben seni çok iyi tanıyorum.  Bak bu bal gibi kaderdir.  Diğerleri de öyle. O binaları demirden yapsan yine fayda etmez. Anlamaz ki öküz!  Bak hala enkaz altından sağ insanlar çıkıyor. demek ki neymiş  KADERMİŞ:   Eğer o deprem gündüz olsaydı bir vesile olur bu kadar insan ölmezdi.  Demek ki neymiş KADER MİŞ. Yine anlamadın değil mi öküz?

  • Mucise Reis ;(18 Şubat 2023 05:13

    Bu sefer Kadar denilmeyecek gibi. Bir değişim var... Maden faciasından sonra kamu oyu ve stk ların etkisi artmaya başladı gibi. Aynı durumu eyt dede gördük. Bazı şeyler artık kamu oyu ile hareket etmeye başladı gibi. Bu güzel bir gelişme. İlim ve bilim yolunda ilerlemeden faciaların etkisi asla azaltılamaz. Her sorgulamadada ya siyaset yapmayın deniyor, oysakı her işin işine siyasiler girmiş elleri kolları bulaşmış. Hangi taş altına baksan biri çıkıyor. O sebepden işler frenleniyor. Ama hukuk bu durumu resetleyip problemi düzeltebilecek güçte, öyle yada böyle karşısındaki engelide aşıp geçecektir.