E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBüyük ikramiye 4'e bölündü---

Büyük ikramiye 4'e bölündü

Büyük ikramiye 4'e bölündü
01 Ocak 2016 - 00:30 borsagundem.com

Milli Piyango Yılbaşı Özel Çekilişi'nde büyük ikramiye olan 55 milyon lira 0556013 numaralı çeyrek bilete çıktı. Amorti 2 ve 8

Milli Piyango Yılbaşı çekilişi sonuçları az önce yapılan büyük ikramiye çekilişi ile tamamlandı. Milli Piyango yetkililerin aktardığı sonuçlara göre büyük ikramiye 0556013 isabet etti. Milli Piyango'nun yılbaşı büyük ikramiyesi çeyrek bilete isabet etti.

Talihlilerin biletlerinden 3'ü İstanbul, 1'i Adana'da satıldı. Milli Piyango'nun yılbaşı ikramiyesinde bu yılki amorti numaralar 2 - 8 oldu.

Talih kuşu esas devletin başına konacak 
 
Yılbaşı çekilişinde 500 milyon liralık biletin tümünün satılması halinde bu tutarın 4'te biri Hazine'nin kasasına girecek. KDV gelirinden 75  milyon 849 bin lira, KDV çıktıktan sonra brüt satış tutarına uygulanan şans  oyunları vergisinden de 42 milyon 415 bin lira Hazine'ye aktarılacak. Savunma  Sanayi Destekleme Fonu, Tanıtma Fonu, SHÇEK, Olimpiyat Oyunları Düzenleme Kurumu  gibi kuruluşlara da ayrılacak 7 milyon 440 bin lira ile 500 milyon liralık  hasılatın 125 milyon 704 bin lirasını devlete aktarılan kaynaklar oluşturacak. 
 
Bayiler 64 milyon liralık gelir elde edecek 
 
Piyangonun yılbaşı çekilişi, bayileri de zengin edecek. Piyango satışı  karşılığında yüzde 15'lik satış komisyonu alan bayiler, tüm biletlerin satılması  durumunda İdareden 57 milyon 510 bin lira satış komisyonu alacak. 
 
İdare adına ikramiye ödemesi karşılığında da bayilere 4 milyon 266 bin  lira dolayında ikramiye ödeme primi verilecek. Başbayi aracılık komisyonları da  yaklaşık 2 milyon 297 bin lira tutacak. Bu durumda yılbaşı biletleri bayilere ve  başbayilere de 64 milyon 72 bin lira dolayında hasılat sağlayacak. 
 
MİLLİ PİYANGO SONUÇLARINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER!
 
Milli Piyango sonuçlarında nelere dikkat etmemiz gerekiyor. Yılbaşı çekilişi için bilet küpürlerine bakılmaksızın, talihlilere ödenecek ikramiyelerden 1.000.000.- ( Bir milyon TL.) ve daha büyük ikramiyeler, yıl içerisinde yapılacak diğer çekilişlere ait büyük ikramiye Genel Müdürlükçe, bunların altında kalan diğer ikramiyeler Şube Müdürlüklerince ödenir.
 
Milli Piyango sonuçları ayın 9'unda, 19'unda ve 29'unda ve özel günlerde yapılır. En büyük ikramiyeyi yılbaşında vermekterdir. Milli Piyango sonuçlarına göre biletine ikramiye kazanan vatandaşlar son üç rakama kadar olan ikramiyeleri bayilerden alabilirler. Bayiler, son dört veya beş rakamına göre isabetli biletlerin de, ikramiyelerini ödeyebilirler.
 
Milli Piyango sonuçlarında ikramiye kazananlar bir yıl içerisinde bu parayı almak zorundular aksi halde zamanaşımına uğrar ve ödemesi yapılmaz. 
 
Milli Piyango da dikkat etmemiz gereken diğer bir konu ise ikramiye gören biletin zarar görmemesidir. İkramiye vuran bilete ödeme yapılabilmesi için biletin herhangi bir kuşkuya meydan vermeyecek bir durumda olması gerekmektedir.İkramiye kazanan numaralardan hiç birini ihtiva etmeyen ya da kendini ibraz eder nitelikte olmayan; sahte, tahrifat yapılmış, zamanaşımına uğramış, iptal edilmiş, ödendi damgası sığacak kadar veya daha büyük parçası kopmuş ve parçaları mevcut olmayan biletlere ikramiye ödenmez.
 
MİLLİ PİYANGO BİLETİNE İKRAMİYE ÇIKTIĞINDA NASIL TEMİN EDİLECEK?
 
Milli Piyango biletinin son 3 ( üç ) rakamına kadar isabet eden ikramiye tutarlarını Milli Piyango gezici ve sabit bayileri ödemek zorundadır. Bu bayiler son dört veya beş rakamına göre isabetli biletlerin de ikramiyelerini ödeyebilirler. Bu tutarlar üzerindeki ikramiyeler bayi ödeme yetkisi dışındadır.
 
Başbayiler ile sanal ortam bayileri İdare ile imzaladıkları sözleşmede belirtilen tutara kadar olan ikramiyeleri öderler.
 
Yılbaşı çekilişi için bilet kupürlerine bakılmaksızın, 1.000.000.- ( Bir milyon TL. ) ve daha büyük ikramiyeler, yıl içerisinde yapılacak diğer çekilişlere ait büyük ikramiye Genel Müdürlükçe, bunların altında kalan diğer ikramiyeler Milli Piyango Şube Müdürlüklerince ödenir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika01 Ocak 2016 14:02

    Vergi toplamanın başka bir yöntemi

  • rıza01 Ocak 2016 12:22

    Yeni yila yeni zamlarla girmisiz vergiler artmis. Milli piyango 1 dagitiyorsa 1 de devlete vergi gidiyor. Siz halen ya cikarsa diyorsunuz. Ula zaten cebimizden cikan cikmis. Bari piyangodandevlete birsey ggitmesin. Tüm para dagitilsin.

  • erdoğancı01 Ocak 2016 12:19

    hazreti erdoğan günah dedi almadım almam.erdoğan emretti.islamın gerçekleri erdoğanda