E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'Bunların siyaseti yalan, iftira üzerinedir'---

'Bunların siyaseti yalan, iftira üzerinedir'

'Bunların siyaseti yalan, iftira üzerinedir'
13 Aralık 2014 - 17:13 borsagundem.com

Bakan Zeybekci, "Pazartesi günü bakanlığımızın bütçesi görüşülecek. O yalanlarına, o iftiralarına hak ettiği gibi cevabı vereceğiz" dedi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun eline verilenleri kontrol etmeden, okumadan 'işte bu afettir, bu felakettir' dediğini savunarak, "Sabahtan bir çark, akşama bir çark. Bilmiyorsan sor. Partinde bilen yoksa doğrudan bana sor, ben söyleyeyim, doğrusunu biz anlatalım" dedi.

Zeybekci, iddialara pazartesi günü bakanlığının bütçe görüşmelerinde yanıt vereceğini söyledi. 

Zeybekci, partisinin Kale Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilen 5. olağan ilçe kongresinde yaptığı konuşmada, 1 Şubat'ta yapılması planlanan il kongresine Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağını, o gün Türkiye'nin gördüğü en kalabalık mitinglerden birini gerçekleştireceklerini belirtti. 

Kongre sürecinde parti içerisinde tatlı bir rekabetin yaşandığını ve bundan Türkiye'nin kazanacağını vurgulayan Zeybekci, 10 Ağustos'taki cumhurbaşkanlığı seçiminde Denizli'de boyunlarının büküldüğünü, mahcubiyet yaşandığını ifade ederek, AK Parti'nin Denizli'de sürekli olarak yüzde 50'nin üzerinde bir oy oranı yakalayarak siyasette lider, birinci ligdeki illerinden biri haline gelmesini istediğini söyledi. 

Bu hedefi 2015 seçimlerinde beklediğini kaydeden Zeybekci, "Bu dava Nihat Zeybekci davası değil sevda meselesidir. Bu millete hizmet etmeyi kendimize şeref bildik, hizmetkar olmayı onurların, makamların en yücesi bildik. Bu milleti yönetmeye gelmedik, bu millete hükmetmeye gelmedik, bu milleti idare etmeye gelmedik. ancak ve ancak hizmet etmeye, hizmetkar olmaya geldik" dedi.

Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki kabinenin gayretiyle Türkiye'nin eskisi gibi "birilerini takip eden bir ülke" olmadığını, "takip edilen bir ülke" haline geldiğini ifade eden Zeybekci, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile birlikte 2023 hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. 

Zeybekci, "Gazi Mustafa Kemal'in gösterdiği muasır medeniyet hedefini ilk defa projeye dönüştürdük. Onlar 'Atam izindeyiz' diyerek çağdaş medeniyet hedefini tatil olarak anladı, su kaytarmak için söylenmiş olan en pişkin sözdür. 2002'den beri nasıl hizmet ettiysek 2023 hedefini de Allah'ın izniyle, milletimizin duaları ve destekleri ile de ulaşacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu. 

Kendilerinin millete, ülkeye hizmet sevdasıyla, ülke menfaatleri için koşuşturduklarını, bazı kesimlerin ise "eski, genlerine işlemiş huylarıyla yalan, iftirayla siyaset yaptığını" savunan Zeybekci, şöyle dedi:

"Bunların siyaseti yalan üzerinedir, iftira üzerinedir. Koskoca genel başkan, Allah aşkına TBMM'de yaptığı konuşmada yalanla, iftirayla siyaset yapar mı? Pazartesi günü bizim bakanlığımızın bütçesi görüşülecek. O yalanları, o iftiralarını hak ettiği gibi cevabını kendisine vereceğiz. Bütçe görüşmeleri sırasında  bütün icraatlarımızı, hizmetlerimizi, Türkiye sevdamızı anlatacağız. 13 yıldan beri bu ülkeyi getirdiğimiz yerden sonra 2023 hedeflerimizi anlatacağız. Ama onların yalanlarını da, onların iftiralarını da, onların cahilliklerini de bu millete anlatacağız. İnsanın bir şey bilmemesi normaldir. Bilmediğini bilmek bir olgunluktur. Bilmediğini sorarsın ama bilmediğini bilmemek sıkıntıdır. CHP Genel Başkanı bilmediğini bilmiyor, bildiğini zannediyor. Kontrol etmeden eline verilenleri okuyor 'işte bu afettir, bu felakettir' diyor. Sabahtan bir çark, akşama bir çark. Bilmiyorsan sor. Partinde bilen yoksa doğrudan bana sor, ben söyleyeyim, doğrusunu biz anlatalım. Dış ticareti, ihracatı bilmiyorsan biz anlatalım. Bu ülkenin dış ticarette yazdığı, ihracatın ithalatı karşılama oranı destanını bilmiyorsan biz anlatalım. İhracatın 35 milyar dolardan 165 milyar dolara nasıl geldiğini bilmiyorsan, merak ediyorsan biz anlatalım. Dünyanın 17. büyük ekonomisi olan Türkiye'yi bilmiyorsan anlatalım. Bir kere yetmedi, 5 kere, 15 kere anlatalım. Yeter ki dürüst siyaset yap, yeter ki siyasetin itibarını düşürme. Kendim siyaset yapacağım diye başkalarına çamur atma. Biz yeniden siyasetin itibarını yükseltmek için yapacağız. Biz siyaseti Yunus'un, Mevlana'nın yaptığı gibi yapacağız. Mevlana öyle diyor, 'cahille dost olma üzülürsün'. Bunlarla işte böyle üzülüyoruz."

AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İl başkanı Avni Örki ile partililer katıldığı kongrede, mevcut ilçe başkanı Yılmaz Baylavlı tekrar AK Parti Kale İlçe Başkanı seçildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)