E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBulgaristan: Türkiye'ye saldırmayı bırakın---

Bulgaristan: Türkiye'ye saldırmayı bırakın

Bulgaristan:  Türkiye'ye saldırmayı bırakın
12 Ekim 2019 - 19:28 borsagundem.com

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, "Brüksel Türkiye’ye karşı bu saldırgan tavrını bir tarafa bıraksın. Brüksel uzak, Türkiye sınırı ise hemen yanı başımızda ve Türkiye’de 4 milyon göçmen bekliyor." dedi.

Borisov, Sliven kenti bölgesinde düzenlenen 15. Besiciler Fuarı’nda basına yaptığı açıklamada, Türkiye ile Bulgaristan arasında düzensiz göç ile ilgili daha önce yapılmış anlaşmanın Türkiye tarafından dört dörtlük uygulandığını ve Bulgaristan sınırında bir göç baskısı olmadığını söyledi.

Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye ile ilişkilerinde diplomasi ve olumlu yaklaşım tarzını esas alması gerektiğine işaret eden Borisov, şunları kaydetti:

"Brüksel Türkiye’ye karşı bu saldırgan tavrını bir tarafa bıraksın. Brüksel uzak, Türkiye sınırı ise hemen yanı başımızda ve (Türkiye’de) 4 milyon göçmen bekliyor. Bizim Türk makamları ile iyi komşuluk esaslarına dayalı net bir anlaşmamız var ve görüldüğü üzere sınırımızda düzensiz göç baskısı sıfır. Dolayısıyla yeni göç dalgasını bekleme bahanesiyle yeni göçmen-mülteci kampları kurmaya niyetimiz yok."

Kamplar, tel örgüler ve başka duvarların düzensiz göçe bir engel olamayacağının altını çizen Borisov, gelecek Perşembe Brüksel’e yapacağı ziyarette AB liderleri ile bunu görüşeceğini ifade etti. Türkiye ile iyi komşuluk ilişkileri, diplomasi ve karşılıklı anlaşmanın önemine değinen Borisov, Suriye’deki sorunlara tek çözümün diplomasi olacağını sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ahmet dostum13 Ekim 2019 11:36

    ab bir tuzak kuruluş.sanayileşmiş üç ülke 27 ülkeyi bünyesine almışlar sizler sanayileşmeyin sizlerin ihtiyaçlarını biz giderelim sizlerde para yoksa bizler sizlere kredi verelim diyip diğer ülkeleri sömürme kurumudur.

  • Saziye sekersiz12 Ekim 2019 23:47

    ab de iki ülke kaldı büyük baş bunlar sanayileşmiş fransa ve almanya digerlereri inek gibi sağıyorlar onları keriz gibi kullanıp kredi kullandırıyorlar kendileri sanayileşmiş devlet oldukları için üretip üretip bunlara satıyorlar.adına da din tüccarlığında korkutarak kullanıyorlar.abd ab ülkelerini kullanıyor.

  • Mehmet12 Ekim 2019 23:01

    O kapıyı açıp 3 ay deneme süresi deyip denemek lazım aslında Avrupa'yı. Acaba bizi ciddiye almak istiyorlar mı, yoksa bizim şaka yaptığımızı mi sanıyorlar hala Avrupa devletleri. Denemek lazım bence.

  • mehmet13 Ekim 2019 01:01

    1 hafta da yeterli.. Barış Pınarı'nı anında unutup kendi dertlerine düşerler. Seçimleri kaybetme hesabı ve endişesi içinde olurlar.

  • Sakıp Sencan12 Ekim 2019 20:22

    yunanistan, ispanya italya ,fransa bulgaristan macaristan düşünün 5 milyon bizde de 5 milyon iblidten gelecek 5 milyon afganlı da iranda sıralarını bekleyiorlar ayrıca afrika dan da 5 milyon olmak üzere 20 milyon mülteci bekliyor avrupayı .gelip ayaklarımıız altını öpecekler.bakın görürsünüz.suriye deki evleri beş kuruş harcamadan yapacağız.ALLAH Ü EKBER

  • biracı12 Ekim 2019 21:20

    o mülteciler bulgarları tanımıyor iki gün bile barınamazlar bulgaristan da veya macaristanda

  • Semiz Kobalt12 Ekim 2019 20:19

    AB birliği yahudilerin kurdu bir tuzak.abd ye karşı abd nin göt korsundan 27 ülke ile kurulmuş bir oluşum olup, rusya dan gelebilecek bir savaşta rusya yı durdurmak için kurulmuş bir oluşum olup, asıl amaç dünya yı parselleyen fransa almanya  ingiltere diyor ki ben sanayileşmiş ülkeyim sizler ise benim kölemsiniz.bir sanayilerimizde üreteceğiz fakat sizler üretmeyeceksiniz bizler üreteceğiz sizler üretmeyin sizde para yoktur bizler sizler kredi vereceğiz sizler bizlerden ürünlerimizi alacaksınız.böylelikle refah içinde yaşayacaksınız diyorlar fakat bu iş tersine döner se ne olacak.

  • Volkan12 Ekim 2019 22:06

    Güzel bir tespit. AB dağılırsa küçük ülkeler felaket ile karşı karşıya kalabilir. Yunanistan'a mecburen yardım edildi yoksa AB dağılabilirdi, entegreyiz mesajı için bu gerekli idi. Bir sonraki krizde herkes kendi başının çaresine baksın denme olasılığı fazla. İngiltere ben kaçıyorum siz kalın selamet ile dedi ama hazırlıksız olduğu için de oyalıyor şimdi.