E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBülent Arınç'dan İmamoğlu açıklaması: Utanç verici---

Bülent Arınç'dan İmamoğlu açıklaması: Utanç verici

Bülent Arınç'dan İmamoğlu açıklaması: Utanç verici
14 Aralık 2022 - 23:15 borsagundem.com

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na hapis ve siyasi yasak kararı sonrası TBMM eski Başkanı, AK Partili Bülent Arınç çok sert tepki gösterdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Mahkeme siyasi yasak anlamına gelen 53. maddenin uygulanmasını da kararına ekledi.

“TÜRK YARGISI ADINA UTANÇ VERİCİ”

Mahkemenin verdiği bu karara AK Partili Bülent Arınç’tan da çok sert tepki geldi. Sosyal medya hesabından mahkemenin kararını değerlendiren Arınç, şu ifadeleri kullandı;

Bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu için, Türkiye’nin en değerli ceza hukukçularından Prof. Dr. Adem Sözüer, Prof. Dr. Ahmet Gökçen ile Prof. Dr. İzzet Özgenç’in hazırladığı ve bir ceza avukatı olarak şahsen benim de katıldığım mütalaaya rağmen, mahkemeden çıkan mahkûmiyet kararı Türk yargısı adına utanç verici ve umut kırıcıdır. Bu kararın hukukî ve siyasî sonuçlarını kısaca değerlendirmek isterim.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :