E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBuffett teknoloji devini yüzüstü bırakıyor---

Buffett teknoloji devini yüzüstü bırakıyor

Buffett teknoloji devini yüzüstü bırakıyor
26 Eylül 2023 - 13:56 borsagundem.com

Berkshire Hathaway, Nisan 2022’de portföyüne kattığı teknoloji devi HP’nin hisselerini satışını sürdürüyor. Buffett’ın firması bir ayda 300 milyon dolarlık hisse sattı.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırım efsanesi Warren Buffett teknoloji devi HP’deki hisselerini satmaya devam ediyor. Buffett’ın yatırım firması Berkshire Hathaway geçen hafta üç gün boyunca 130 milyon dolarlık HP hissesi sattı.

Insider’ın haberine göre Berkshire’ın düzenleyici kurumlarla paylaştığı belgelerde 4,8 milyon adet HP hissesini 26 ve 28 dolardan sattığı görüldü. Berkshire satışlarla birlikte elindeki HP hisselerini %4,1 oranında azalttı. Kabaca 111 milyon HP hissesi bulunan Berkshire Hathaway teknoloji devindeki sahiplik oranını da %11,7’den %11,2’ye düşürdü.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ‘Omaha Kâhini’ olarak da bilinen Warren Buffett’ın yatırım stratejileri küresel piyasalarda dikkatle takip ediliyor. 93 yaşındaki yatırım efsanesinin borsalardaki başarılı sicili, piyasalardaki her türlü hamlesinin dönüştürücü etki yaratmasına sebep oluyor. Diğer bir deyişle Buffett’ın ayak izlerini takip ederek aynı başarıyı elde etmek isteyen bol miktarda yatımcının olduğu biliniyor. Omaha Kâhini’nin uzun vadeli yatırım stratejisi de portföyüne eklediği hisselerde doping etkisi yaratıyor.

HP hisseleri Berkshire’ın Nisan 2022’de HP hisselerini satın aldığını ilk kez açıklamasından sonra yükselişe geçti. ‘Buffett etkisiyle’ birlikte artan yatırımcı duyarlılığı hisse senetlerindeki yükselişi destekledi. Ancak HP hisseleri bu tarihten itibaren %35 değer kaybetti ve pazartesi günü kapanışı itibariyle 26,30 dolara kadar geriledi.

Berkshire’ın ay boyunca HP hisselerini elinden çıkarması da hisse senetlerindeki düşüşte önemli rol oynadı. Berkshire’ın elindeki HP hisseleri 5,5 milyar dolardan bugün yaklaşık 3 milyar dolara kadar geriledi.

Orijinal ismi Hewlett-Packard olan şirket 2015 yılında Hewlett Packard Enterprise şirketinden ayrılarak bilgisayar ve yazıcı üreticisi HP adını aldı. Berkshire geçtiğimiz bahar aylarında portföyüne kattığı HP hisselerine bu ayın başına kadar dokunmamıştı. Ancak Buffett ve ekibi eylül ayında sadece birkaç hafta içerisinde 10 milyondan fazla hisseyi 300 milyon dolara yakın bir fiyat üzerinden nakde çevirdi.

Yatırım efsanesinin neden HP’deki pozisyonlarını düşürdüğü bilinmiyor. Ancak Buffett ve ekibi bir süredir hisse senedi portföylerini yeniden düzenliyor ve nakit rezervlerini güçlendiriyor. Berkshire son üç çeyrekte 33 milyar dolarlık hisse satışı yaptı ve Hisse geri alım hızlarını da yavaşlattı. Şirketin nakit birikimleri geçtiğimiz çeyrekte %13 artarak 147 milyar dolara yaklaştı.

Buffett’tan teknoloji sektöründe dev hisse satışı

 

Warren Buffett da 'yapay zeka'ya kayıtsız kalamıyor

 

Buffett 93 yaşında formunun zirvesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FİNANS DÜNYASI26 Eylül 2023 23:49

    Büyük para babaları son günlerde 20 milyar dolarlık hisse senedi satar iken bizim borsaya da son yılda 8 000 000 köşeyi döneceğini zanneden genç yatırımcı gelmiş.Peki bunları para babası yapan kimlerdir söylermisiniz.