E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBuffett Japonya’yı sevdi---

Buffett Japonya’yı sevdi

Buffett Japonya’yı sevdi
20 Haziran 2023 - 11:07 borsagundem.com

Milyarder yatırımcı Warren Buffett Japonya’daki yatırımlarını sağlamlaştırdı. Efsane yatırımcının başında olduğu holding, Berkshire Hathaway ülkedeki kârlı ticaret evi yatırımlarını artırdığını açıkladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Efsane yatırımcı Warren Buffett’ın yatırım firması Berkshire Hathaway Japonya’daki yatırımlarını güçlendirdi. Berkshire’dan pazartesi günü yaptığı açıklamada, Buffett’ın 2 yıl önce hisse aldığı 5 Japon ticaret evinden yeni hisse alımlarının yapıldığı belirtildi.

Yeni alımlarla birlikte Berkshire’ın Japonya menşeili Mitsubishi, Mitsui, Itochu, Marubeni ve Sumitomo ticaret evlerinden %8,5’in üzerinde hisse sahibi olduğu açıklandı. Holdingden yapılan açıklamaya göre, söz konusu yatırımların değeri Berkshire’da tutulan ve ABD dışında bulunan diğer hisse senedi yatırımlarının değerini ‘önemli ölçüde’ aşıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Berkshire Hathaway bu beş şirkete ilk olarak 2020 yılında yatırım yapmıştı. Nisan ayında Buffett tüm bu şirketlerdeki yatırımlarını kasım ayı itibariyle %7,4 seviyesine getirdiğini açıklamıştı.

Berkshire CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Buffett CNBC’ye verdiği önceki bir röportajında Japonya’yı ziyaret ettiği sırada kendi holdingi ile Japon ticaret evleri arasındaki benzerliğe dikkat ettiğini söylemişti. Buffett bu şirketlerin ‘saçma bir fiyata’ satıldığını da sözlerine eklemişti.

Holding açıklamasında Berkshire’ın ‘Japon yatırımlarını uzun vadeli olarak tutmak istediği’ belirtildi. Yatırım devi hisse oranları en fazla %9,9 olacak şekilde alımların artırılabileceğini de açıkladı.

Berkshire açıklamasında, “Şirket, yatırım yapılan işletmenin yönetim kurulu tarafından özel onay verilmedikçe bu noktadan sonra hiçbir alım yapmayacaktır" denildi.

MarketWatch’un haberine göre Japonya yatırımlarına dikkat çekmenin Buffett’ın başarısı olduğu belirtiliyor. Nikkei 225 Endeksi bu yılın başından bu yana %28’lik bir yükseliş gösterdi ve en başarılı bölgesel endeksler arasında yer aldı. Ayrıca, Çin’de yükselen fiyatlar ve çalışan ücretlerindeki artış nedeniyle Çin hisse senetlerinin değer kaybetmesi ve Japonya’da kurumsal yönetim reformları konusundaki iyimserlik Nikkei’deki yükselişlere yardımcı oldu. Bazı borsa uzmanlarına göre Japon Yeni’nin zayıflaması da hisse senetlerindeki yükselişi destekledi.

Japon yatırım evlerinin hisse performansı bu yıl oldukça etkileyiciydi. Mistubishi ve Marubeni’nin hisseleri yıl başından bu yana %62 değer kazandı. Mitsui hisseleri %44, Itochu hisseleri, %35 Sumitomo hisseleri %39 yükseldi. 2020’nin başından bu yana Mitsubishi hisseleri beş kat değer kazandı ve diğer yatırım evleri de güçlü getiriler sağladı.

Buffett’ın 151 milyar dolarlık teknoloji kumarı

 

Buffett’ın başarısının sırrı temettü hisseleri mi?

 

Asya borsalarında Çin sonrası dalgalı seyir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)