E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBu resim için soruşturma açıldı---

Bu resim için soruşturma açıldı

Bu resim için soruşturma açıldı
05 Şubat 2022 - 09:09 borsagundem.com

Fransa'da Grenoble Savcılığı, 8 ay önce kentin bir sokağında duvara çizilen kadın resmi için soruşturma başlattı.

Fransa'nın Grenoble kentinin bir sokağında "Müslüman" yazan Davud Yıldızı ile başörtülü bir kadının duvara resminin çizilmesinin ardından Yahudi organizasyonlarının çatı kuruluşu CRIF, Savcılığa şikayette bulundu. Grenoble Savcılığı söz konusu duvar resmine ilişkin, "insanlığa karşı işlenen suça itiraz edildiği" gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Grenoble Belediyesinin kültür işlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Lucille Lheureux, açıklamasında, resmin çizilmesi ile ilgili belediyeye bilgi verilmediğini fakat ifade özgürlüğünün sınırlarının aşılmadığını belirtti.

"Resim, Müslüman ve Yahudilerin acısını yansıtıyor"

Resmi çizen sokak sanatçısı Goin de açıklamasında, resmin Müslümanların ve Yahudilerin acısını yansıttığını, bir kişiyi kökeni veya dini nedeniyle tehdit görenlere mesaj verdiğini kaydetti. Bu resme tepki gösterenlerin Müslümanlara ve azınlıklara karşı ayrımcılık yapanların olduğunu vurgulayan Goin, cumhurbaşkanlığı seçiminin öncesinde televizyon kanallarında Adolf Hitler'e yakın "faşist" fikirlerin yayıldığını belirterek, "Bugün Müslümanlar hakkında söylenenler, 1930 ve 1940'larda Yahudiler hakkında söylenenler gibidir" ifadesini kullandı.

Auvergne-Rhones-Alpes bölge yönetimi, Grenoble'daki bu duvar resmi nedeniyle duvar resimlerine yönelik sanat festivaline yapmayı planladığı para yardımını iptal etmişti. Bölgeden 28 Ocak'ta yapılan açıklamada, Grenoble'da söz konusu resmin çizilmesinin "provokasyon" ve "kabul edilemez" olduğu savunulmuş, bunun sadece aşırıcılara fayda sağladığı, şiddeti ve nefreti teşvik ettiği iddia edilmişti.

Duvar resminin festivalle bir ilgisi olmamasına rağmen söz konusu yardımın kesilmesi kararı alınmıştı. Resim, geçen hafta Auvergne-Rhones-Alpes bölgesinin aldığı kararın ardından siyaha boyanmıştı.

Fransa Uygur Türklerine yönelik şiddeti ‘soykırım’ olarak tanıdı

 

Fransa'da İslam karşıtlığı yükseliyor, Müslümanlara baskı artıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)05 Şubat 2022 14:04

    Müslümanlar birbirine sargılı olup, asla bir birlik kuramaz. Tarih de birbirinin çukurunu kazan müslümanlığın kitabı Arapça olduğu halde Arapça okuyup, arapça anlayamayan araplar, eğitimsizler  ve cahil kalmıştır. Müslüman devletleri ne zaman okur yazar olur, Anadili harici dillere hakim olur, ilim bilimi ecnebiden kapar kendi diline çevirir eğitimle verir, sonra kendi yolunu ve teknolojisini oluşturur dünyaya hakim olur. yoksa böyle ortalık da ağlar dururuz. Osmanlıda kütüphanelerde her modern ilim bilim kitapları arapça, farsça, latince vb vardı. ama o zaman alimlerimiz her dile hakim okuyor, kendi anadiline çeviriyor. Cahilliği azaltıyordu. Şimdi latince günah, Türkçe avrupa kelime gavur işi, ingilizce gavur dili, kendi cahil toplumunda gelişemeyen okuma yazma bilmeyen müslümanlık. tembel toplumlar, cahiller, eğitimsiler, hep ezilecek... OKU demiş Yaradan... 

  • baran05 Şubat 2022 22:28

    ''Allah kafirler istemese de nurunu tamamlayacaktır.'' Kuran ayeti.  Müslümanlar hakkında  hüküm vermeden önce Müslümanlığın ne olduğunu öğren!  

  • Pala05 Şubat 2022 10:50

    Tipik munafiklar işte. Hem batıyı kötüler, hem de orada yaşayıp çocuklarını oranın vatandaşı yapmak için takla atar.begendigin müslüman ülkelere gidip orada yaşa desen orası daha baskıcı der gitmez

  • Murat05 Şubat 2022 15:51

    batılı efendilerini eleştirirsen bu tipler analarına küfür edilmiş gibi hissediyor, tepkileri bundan...sadık ev zencileri bunlar

  • spox05 Şubat 2022 13:51

    Evet baran emmi haklı :D 

  • xyz05 Şubat 2022 13:50

    Baran haklıdır. 

  • baran05 Şubat 2022 12:02

    Afrika ve Asya yı sömürerek kanını içerek  elde etmiş oldukları zenginlik ve mütemadiyen oralardan getirdikleri kölelerin müslüman olması seni çok rahatsız ediyorsa sorun sende gibi!  Bu insanlara açlıktan terör ile denizde boğulma arasında seçenek sunmak yine kahpe batının eseridir.  Senin gibi ahmaklar da bu ara bir Amerika, Fransa ya İngiltere ye hayranlık başladı!  İşte bu dahi böyle ahmak kitlelere  uygulanan basit algı yöntemlerinden biridir.  Bu dangalaklar Güneydoğu da otobana karşı çıkar Fransa da hayran hayran bakar!  İşte böyle öküz misali!

  • Ali05 Şubat 2022 11:51

    Önce münafık nedemek onu öğren Çopur seni

  • Harun05 Şubat 2022 11:49

    Kimse ne yapacağını sana soracak değil Senin ki içindeki alışkanlıkları dışa vurumsamak yada Kenan Evren Türkiyesini özlemek

  • Samet05 Şubat 2022 10:40

    Memeleketimin sahillerinde büzüşmüş vücutlarını cömertce insanlara sergileyen bazı kokişler örtülü denize giren insanlarımızı göz zevkimizi bozuyor diye tartakladıklarını gördük

  • Süleyman05 Şubat 2022 10:36

    Demokrasi ve özgürlük varsa insanların giyim tarzına karışamazsın Fransa sığ , gerici ve diktatoryal karekterini sergiliyor Demek ki neymiş batı inanmadığı ilkelere sahipmiş

  • baran05 Şubat 2022 10:08

    chp li demokrasicilerin çok özlediği bir ortam.  Aşağılık Fransa nın  Avrupa nın Dünya yıa özellikle Türkiye ye insanlık dersi vermeye kalkıp ta kendisinin geldiği mevcut durum!  Bu hayvanat takımı şunu iyi anlamalı ki Türkiye ve Müslümanlık ayakta olmaz ise ne sizin aşağılık varlığınız kalır ne de Dünya!  İnsan hakları deyince Kavala ve Selo itinden başka bir şey bilmeyen bu soysuzlar Yunan gavurununn geri ittiği çoğunu katlettiği 35 bin göçmen mülteci vs. aklına bile gelmiyor.  Aklınıza başınıza Osmanlı torunları getirir hiç merak etmeyin!

  • spox05 Şubat 2022 13:52

    Bence Baran bu sefer haksız :D

  • xyz05 Şubat 2022 13:52

    Baran çok doğru yazmış. 

  • Vedat05 Şubat 2022 10:43

    Evet doğruları söylüyorsun kardeşim

  • Hani demedi deme05 Şubat 2022 10:34

    Kardeş torunu getirirmi bilmemde geçen bir tanesi galatasaray adasını istiyordu.aklında olsun.