E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Bu hızla giderse Türkiye 3000 yılında AB'ye girer"---

"Bu hızla giderse Türkiye 3000 yılında AB'ye girer"

Bu hızla giderse Türkiye 3000 yılında AB'ye girer
23 Mayıs 2016 - 05:13 borsagundem.com

Referandum öncesi "Türkiye girecekse biz AB'den çıkalım" propogandası İngiliz Başbakanı'nı telaşlandırdı

İngiltere’de yaklaşan AB referandumunda Türkiye’nin AB üyelik süreci önemli bir kampanya malzemesine dönüşürken, Başbakan David Cameron “Türkiye’nin AB’ye girmesi uzak bir ihtimal. Bugünkü ilerleme hızıyla bunun gerçekleşme ihtimalinin belirmesi bile on yıllar alacaktır” dedi. Cameron ardından bu konudaki tahminini daha da ileri götürerek, “Bugünkü ilerleme hızıyla AB’ye girmeleri, 3000 yılı civarında olur muhtemelen” iddiasında bulundu.

TÜRKİYE'NİN AB SÜRECİ SİYASETÇİLERE MALZEME 

İngiliz ITV televizyonunda katıldığı programda konuşan Cameron, İngiltere’nin AB’den ayrılması için kampanya yürütenlerin İngiliz halkına “Türkiye’nin AB’ye girmesini engelleyemeyiz, o nedenle bizim çıkmamız için oy kullanın” çağrısı yaptığını ancak bunun gerçeği yansıtmadığını söyledi. İngiltere’nin 23 Haziran’da yapacağı referandumda AB’den ayrılması için kampanya yürüten Silahlı Kuvvetler Bakanı Penny Mordaunt, Türkiye’nin 8 yıl içinde AB’ye üye olacağını ve İngiltere’nin bunu önleyecek pozisyonda olmadığını söylemişti. Bununla beraber referandum sürecinde Türkiye’nin AB üyelik müzakereleri muhafazakâr siyasetçiler için malzeme oluşturuyor. İngiltere’nin AB’den çıkmasını savunan muhafazakâr ve aşırı sağ gruplar zaman zaman Türkiye’yi karalayan ve AB üyeliğiyle ilgili kuşku yaratan mesajlar veriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yiğit23 Mayıs 2016 10:53

    resmen dalga geçiyorlar hükümetimiz uyuyor aşkla ab üyesi olacağız diye yanıyorlar ab bizi istemiyor 6 üyeli iken girememişin 27 ülke ortak oldu nasıl anlaşacaksın . zooor zor köpek gibi kapıda beklersin durursun

  • YENİÇERİ23 Mayıs 2016 09:23

    batının bize olan aşını çok iyi yansıtmış, biz daha yırtınalım ab de ab diye. tezek var ab de