E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaBRIC ekonomileri akşamdan kalma---

BRIC ekonomileri akşamdan kalma

BRIC ekonomileri akşamdan kalma
06 Ağustos 2013 - 00:44 borsagundem.com

Piyasalarda likidite bolluluğu olduğu dönemde iyi parti yaptığı düşünülen BRIC ülkelerinin, şimdi akşamdan kalma bir halde yön aradığı kaydediliyor

BRIC ülkeleri için sıkınıtlı günler bitmedi. Özellikle FED'den gelecek açıklamaları nefeslerini tutup bekleyen ülkeler, para akışının ne şekilde yönleneceğine göre yeni yollarını çizmeye çalışıyorlar.
CNN Money yazarı Charles Riley'in haberine göre, BRIC ülkeleri olarak bilinen Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin piyasaları yatırımcıların, ekonomik şartlardan dolayı sıcak paralarını geri çekmeleri nedeniyle mağduriyet yaşıyorlar.
Riley yazısında Brezilya Bovespa Endeksi Ocak 2013'den bu yana beşte biri oranında değer kaybederek, 2013'ün en kötü performans gösteren borsaları arasına girmesine, Şanghay Birleşik endeksinin yüzde12, Rus Micex endeksinin ise yüzde 7 oranında değer kaybetmesine dikkat çekti. Jefferies Küresel Hisse Senedi Baş Strateji Sean Darby ''BRIC'in şu an bir hazımsızlık yaşıyor veya bu durumu belki bir parça 'hangover' olmuş olarak yorumlayabiliriz. Bazen hızlı bir şekilde büyüme elde edilmesi, bundan sonraki dönemin bu kadar mükemmel geçmeyeceği anlamına gelir'' şeklinde konuştu.
CNN Money'de yayınlanan habere göre, aynı dönemde Amerika, Japonya ve Avrupa’daki piyasalar bir çok kez çıkış yaşarak kayıplarını sildi. Bu borsalar 2008 finansal krizinden bu yana en verimli dönemini yaşadı.
2001 yılında, bu ülkelere BRIC kısaltmasını koyan Eski Goldman ekonomi gurusu Jim O'Neill hızlı ekonomik büyümenin hisse senedi piyasasından çıkışlarla gerileyeceğini ifade etmişti. Bu 4 ülkeden en iyi şirketlerin bulunduğu MSCI BRIC ETF bu sene yüzde14 geçtiğimiz 5 yıl içinde ise yüzde 27'nin üzerinde değer kaybetti. Buradaki yatırımcılar birçoğu bu pazarlardan çıkıp pozisyonlarını başka yerlere aldılar.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)