E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBrezilya’da yeni yönetim korkusu---

Brezilya’da yeni yönetim korkusu

Brezilya’da yeni yönetim korkusu
28 Ekim 2014 - 11:09 borsagundem.com

Pazar günü yapılan seçimlerin ardından yönetime geçen İşçi Partisi'nin ekonomi politikası yatırımcıları korkutuyor

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Brezilya’da pazar günü yapılan seçimleri Dilma Rousseff’nın kazanmasının ardından uzamanlar Brezilya’nın yatırım potansiyelinde azalma olduğunu iddia ettiler.

Brezilya reali dün son on yılın en büyük düşüşünü yaşarken Brezilya borsasında kayıplar yüzde 3’ü buldu.

Dilma Rousseff’ın partisi olan İşçi Partisi yüzder 52 oy alarak seçimleri kazanmıştı. Kampanya sürecinde fakir Brezilyalıların yanında duracağını ısrarla vurgulayan Rousseff, dünya basınında  Brezilya’nın büyüme oranlarını küçültecek bir politikacı olarak tanınıyor.

Ekonominin kötü gittiği bir süreçte seçim kampanyası yürüten Rousseff, piyasalarla doğrudan ilişki kurmak yerine fakir halk ile temasa geçmeyi tercih etmişti. Bu sebeple ekonomi politikasının ne olduğu tam olarak bilinmeyen İşçi Partisi'nin seçimleri kazanması piyasalarda tedirginliğe neden oldu.

Enflasyon oranı yüzde 6,75 olan Brezilya’da dene başındaki enflasyon hedefin yüzde 2 oranında ıskalanmış bulunuyor. Standard & Poor’s mart ayında bu yıl dünya futbol şampiyonasını düzenleyen Brezilya’nın kredi notunu yatırım yapılamaz seviyesnin bir not üzerine düşürmüştü.

Eurasia Group analisti João Augusto de Castro Neves, Dilma Rousseff’in büyümenin düşük, enflasyonun yüksek ve kırılgan bir dönemde göreve başladığını belirtti.

Dilma Rousseff , seçim sonrası yaptığı konuşmada ekonomik büyümeyi arttıran ve işsizliği azaltan reformlar yapacağını belirtmişti. Ancak seçim kampanyası sürecinde Rousseff’in vergi kanunu gevşetmeye yönelik söylemleri uzmanlar tarafından büyümeyi azaltacak bir önlem olarak yorumlanmıştı. Devlet sermayesi ile yönetilen pek çok şirketi olan Brezilya’nın mevut borç yüküyle ekonomik modelini sürdürmesinin mümkün olmadığı iddia ediliyor.

Global X Funds analisti Jay Jacobs, Brezilya ekonomisinin resesyona girdiğini ve mevcut ekonomik modelin sürdürülemez olduğunu; ve bu sebeple yapısal reformlar yapılması gerektiğini belirtti. Yatırımcıların Brezilya’ya yönelik tavrının değiştiğine değinen Jacops, yatırımcıların Brezilya’ya olan yaklaşımının dört yıl önceye oranla çok değiştiğini vurguladı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)