E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBrezilya vergilerde artışa gidecek---

Brezilya vergilerde artışa gidecek

Brezilya vergilerde artışa gidecek
20 Ocak 2015 - 07:09 borsagundem.com

Brezilya'da mali disiplinden ayrılmamak için vergilere artış getirilecek

Brezilya Maliye Bakanı Joaquim Levy, hükümetin mali disiplinine olan güvenin yeniden kazanılması çabaları kapsamında akaryakıt, ithalat, kredi ve kozmetik alanlarında vergileri artırılacağını belirtti.

Levy Brezilya’nın başkenti Brasilia’da piyasaların kapanmasının ardından yaptığı açıklamalarda, önlemlerin gelirleri 20 milyar realden (7.5 milyar dolar) fazla yükselteceğini söyledi. Levy, “Yeni politikanın bir parçası olarak Brezilya, Cide olarak adlandırılan akaryakıt vergisini toplamayı sürdürecek, bireysel krediler ve ithalat vergilerini artıracak. Ayrıca kozmetik ürünler için kullanılan vergi sistemini değiştirecek” dedi.

Levy, “Bu, ekonominin yeniden dengelenmesi adına ve özellikle güveninin geliştirilmesini hedefleyerek mali bir perspektiften gerçekleştirilen bir seri aksiyondur. Brezilya, büyüme yolunu sürdürebilmesi için ihtiyaç duyulan ‘değişiklikleri adım adım gerçekleştirerek’ mümkün olduğunca az fedakarlık yapmayı hedefliyor” şeklinde konuştu.

Başkan Dilma Rousseff’in görevde bulunduğu ilk dört senede yönetimin benimsediği politikalar ülkenin bütçe açığını genişletti, büyümeyi yavaşlattı ve enflasyonu hedefin üstüne itti. Bu ay göreve gelen Levy, Latin Amerika’nın en büyük ekonomisinin yatırım yapılabilir derecesini korumak için bu politikaları feshediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)