E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBoyner'in Fabrikaları Network'e dönüşecek---

Boyner'in Fabrikaları Network'e dönüşecek

Boyner'in Fabrikaları Network'e dönüşecek
15 Haziran 2016 - 12:16 borsagundem.com

Boyner Grup, 2000 yılında kurduğu perakende markası Fabrika'nın mağazacılık operasyonunu bitirme kararı aldı. 64 Fabrika mağazası ekim ayına kadar grubun diğer markalarına dönüştürülecek.

Geçen yıl Valentino gibi lüks markalarını bünye­sinde barındıran Katar merkezli fon Mayhoola for Investments tarafın­dan yüzde 30,7 hissesi satın alınan Boyner Grup, perakende operasyonun­da yeniliğe gidiyor. Boy­ner Grubu, Network'ten sonra geliştirdiği 16 yıllık Fabrika markasının mağazacılık ope­rasyonunu bitirme kararı aldı. Verim­lilik operasyonu kapsamında alınan kararla 64 Fabrika mağazası grubun diğer markalarına dönüştürülecek. Yedi mağaza ise verimsiz olduğu gerekçesiyle kapatılacak. Ancak mağazalar ortadan kalksa da Fabrika markalı ürünler Boyner mağazalarında satılmaya devam edecek.

Boyner Grup, Boyner Büyük Ma­ğazacılık ve Beymen dışında Ay Marka çatısı altında Fabrika, Network, Que ve Divarese markalarıyla mağazalaşıyordu. Toplam 164 mağazası bulu­nan Ay Marka yaklaşık 35 bin metre­karelik bir alanda hizmet veriyor. Bu mağazaların 64'ü Fabrika markasıyla büyüyordu. Yeni yapılanma kapsa­mında toplam 49 mağaza Network'e dönüşürken, beş mağaza da Divarese ve Que markalarına çevrilecek. Üç mağaza ise Boyner Grup'un BR ma­ğazacılık bünyesindeki markası Altınyıldız Classics olarak hizmet vermeye devam edecek.

Ay Marka Genel Müdürü Eren Çamurdan, verimlilik ve kârlılık açı­sından en düşük yedi mağaza dışında tüm Fabrika mağazalarında mağazacılık faaliyetlerinin de­vam edeceğini söylüyor. Ça­murdan, "Böylece toplam ma­ğaza sayısı ve metrekarelerde önemli bir değişikliğe, üretim ve istihdam kaybına neden ol­madan, tüm markalarımızı en doğru ve verimli lokasyonlarda müşterilerimizle buluştur­maya devam edeceğiz" diyor.

NETWORK'E ODAKLANACAK

Mağaza dönüşümlerinin ekim ayı­na kadar kademeli olarak gerçekleş­tirilmesi hedefleniyor. Bu kararının arkasında verimlilik çalışmaları yatan şirket, 2016 yılında gelir ve kârlılıkta açık ara en iyi performansı gösteren lokomotif markası Network'un mağa­zalarını ve koleksiyon yapısını büyüt­me karan aldı. Network mağazalarının metrekare başına yıllık satış perfor­mansı Fabrika mağazalarının yaklaşık iki katı. Öte yandan Fabrika markası koleksiyon ve fiyat yapısıyla Boyner Büyük Mağazacılık içerisinde yüksek bir performans gösteriyor.

Eren Çamurdan, bu matematik ve verimlilik odağıyla Fabrika mağa­zalarını Network mağazalarına dönüştürme kararı aldıklarını söylüyor. Böylece Network'un mağaza ve met­rekare rakamını çok hızlı bir şekilde büyüterek Ay Marka Mağazacılık'ın kârlılığına katkı sağlanması hedefle­niyor. Çamurdan, Fabrika'nın Boyner mağazaları içerisindeki özel alanlarda daha geniş ve yaygın şekilde müşteri­lerle buluşmaya devam edeceğini de belirtiyor. (Ayşegül Sakarya Pehlivan/Ekonomist Dergisi)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)