E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa'nın pozitif seyri sürecek---

Borsa'nın pozitif seyri sürecek

Borsa'nın pozitif seyri sürecek
08 Aralık 2016 - 09:09 borsagundem.com

A1 Capital; Başbakan Yıldırım'ın henüz saati belli olmayan EKK kararlarıyla ilgili açıklamasına kadar piyasanın alıcılı ve pozitif seyrinin devam edeceğini belirtti

Bugün Günlerden EKK ve Draghi...
Geçtiğimiz güne 3,45 seviyelerinden başlayan Dolar/TL, sakin veri akışının yaşandığı gün içerisinde dolar endeksindeki düşüş (bugün güne 100.000 seviyelerinden başlıyor) ve Avrupa'daki iyimserlik dolayısıyla 3,38 seviyelerine kadar gerildi. Türk Lirası gelişmekte olan ülke para birimleri arasında pozitif ayrıştı ve bugüne 3,38 seviyelerinden başlıyor.

Dünün bir diğer önemli gelişmesi, Fitch'in Türk bankaları için yayınlamış olduğu rapor oldu. Rapordaki "Artan risklerin bankaların kredi temel göstergeleri üzerinde baskı yapmasını bekliyoruz." ve "Yüksek hacimli kısa vadeli yabancı para birimi cinsinden toplu finansman, bankaları yeniden finansman konusunda risklere maruz bırakıyor, yatırımcı algısını ülke risklerine çeviriyor." ifadeleri kullanılırken, Türk bankacılık sektörü görünümü durağandan negatife düşürdüğünü açıkladı.
Piyasaların bu hafta gözü kulağı bugün yapılacak olan Avrupa Merkez Bankası (AMB) toplantısında oldu. Bu toplantıda ele alınacak başlıca konular Avrupa ekonomik görünümü ve enflasyonu baskılayan nedenler olacaktır. AMB'nin faizlerde değişime gitmesi beklenmezken, parasal genişlemenin süresinin 3-6 ay daha uzatılabileceği görüşü daha sıklıkla dile getiriliyor.

Mario Draghi'nin, 15.45'teki AMB faiz oranı kararı sonrasında ,16.30'da yapacağı basın açıklaması tüm piyasaların yakın takibinde olacaktır. Bu açıklamada parasal genişleme süresinin uzatılıp uzatılmayacağı sorusunun yanıtı beklenecek. Avrupa parasal genişleme süreci 9 Mart 2015 tarihinde aylık 60 milyar Euro ile başlamış, daha sonra 80 milyar Euroya çıkarılmış ve Eylül 2016'da bitmesi planlanırken Mart 2017'ye kadar uzatılmıştı.

Bugünün bir diğer önemli gelişmesi ise, Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) kararlarının açıklanacak olması. EKK, 02 Aralık tarihinde toplanmış, teknik çalışmaların tamamlanmasından sonra kararların Başbakan tarafından kamuoyu ile paylaşılacağı açıklanmıştı. Yapılacak açıklamaların saatinin belli olmadığını da hatırlatalım.

Öte yandan bu sabaha karşı açıklanan Çin ticaret dengesi verileri de piyasalar tarafından yakından izlendi. İthalat ve ihracat rakamları beklenenden daha iyi geldi ve Kasım ayı ticaret dengesi 44,61 milyar dolar olarak gerçekleşti. Buna ek olarak Japonya'dan gelen büyüme verisi tahminlerin altında kaldı. Beklentiler 3. çeyrekte yıllıklandırılmış bazda %2,2 iken, %1,3 olarak gerçekleşti.

Bununla beraber dün beklentilerden düşük gelen Ekim ayı sanayi üretimi verileri sonrası, İngiltere'de gözler İngiliz Yüksek Mahkemesi'nde olacak. Yüksek Mahkeme bugün, hükümetin parlamento onayı olmadan AB'den ayrılma müzakerelerine başlama yetkisi olup olmadığına dair verdiği kararı açıklayacak. Brexit süreci için önemli gördüğümüz bu gelişme de yakın takibimizde olacaktır.
Yurt içinde bugün Ekim ayı sanayi üretim verisi saat 10.00 itibariyle açıklanacak. Beklenti geçtiğimiz yılın aynı ayına göre %0,8 düşüş yönünde.

Brent petrol, Reuters anketinde Viyana toplantısı öncesi petrol üreticilerinin üretimlerini rekorr seviyeye taşıdığı sonuçları ile birlikte pazartesi günü ulaştığı 55 dolar seviyesinden gerileyerek güne 53 dolar seviyelerinden başlıyor. Diğer yandan altın, AMB'nin varlık alım programını uzatacağı yönündeki beklentilerle beraber yükseldi ve bugüne 1176 Dolar/ons seviyesinden başlıyor.

BIST100 endeksine baktığımızda ise, dünkü yükselişin ve 76.000'in üzerindeki kapanışı bugün de devam edebileceğini düşünüyoruz. Doların sabah itibariyle 3,38 seviyesinde seyretmesi BIST100 endeksinde 76.500, 76.800 dirençlerini görmemizi sağlayabilir.

Başbakan Yıldırım'ın henüz saati belli olmayan EKK kararlarıyla ilgili açıklamasına kadar piyasanın alıcılı ve pozitif seyri devam edecektir. Açıklanacak kararlar sonrasında ise beklentilere yönelik gelebilecek olası kar satışlarına dikkat.

A1 Capital Menkul Değerler A.Ş.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)