E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda düşüş bekleniyor---

Borsalarda düşüş bekleniyor

Borsalarda düşüş bekleniyor
19 Şubat 2016 - 07:38 borsagundem.com

Avrupa borsaları ABD ve Asya borsalarındaki düşüşten etkilenebilir

Avrupa borsalarının, ABD ve Asya piyasalarındaki aşağı hareketi takip ederek güne düşüşle başlamaları bekleniyor. IG analistleri FTSE 100'ün 19, Dax'ın 19 ve Cac-40'ın 14 puan kayıpla açılacağını öngörüyorlar. Analistler, piyasalara 2 hafta önce hâkim olarak ve endeksleri son yılların en düşük seviyelerine gerileten global ekonomiye ilişkin endişelerin yeniden piyasaya hakim olmaya başladıklarını ifade ediyorlar.

ABD borsaları günü düşüşle kapattı 

San Francisco Fed Başkanı John Williams, işsizlik oranının yıl sonuna kadar yüzde 4,5'e gitmesinin ve enflasyonun 2 yılda yüzde 2 seviyesine ulaşacağını öngörüldüğü ortamda Fed'in faiz oranlarını kademeli şekilde artırma planına bağlı kalması gerektiğini söyledi. Aralık ayından bu yana görünüme yönelik değerlendirmelerinde çok küçük değişiklik olduğunu ifade eden Williams, "Uluslararası piyasalardaki gelişmelere rağmen ABD ekonomisi bir bütün olarak oldukça iyi görünüyor. Bu nedenle, para politikasını kademeli bir hızla normalleştirmeyi en iyi rota olarak görmeye devam ediyorum" diye konuştu. 
Williams gazetecilere açıklamasında, Çin'den gelen verilerin kendisini endişelendirmediğini, Fed'in ABD ekonomisini yanlandırmak için negatif faiz oranlarına ihtiyaç duyması olasılığını da çok küçük,uzak gördüğünü ifade etti. ABD ekonomisinin ciddi şekilde kötüleşmesi halinde Fed'in negatif faiz yerine varlık alımları gibi başka seçenekleri olduğunu belirten Williams, kademeli faiz artırımının kendisinin tercih ettiği patika olmaya devam ettiğini, ancak Fed'in politikasının her zaman verilere bağlı olduğunu da vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)