E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda çöküş mü başlayacak?---

Borsalarda çöküş mü başlayacak?

Borsalarda çöküş mü başlayacak?
12 Eylül 2014 - 07:34 borsagundem.com

Doktor Kıyamet lakaplı yatırım danışmanı Marc Faber "McDonald's borsalarda çöküşün sinyalini verdi" dedi

Uzun zamandır ABD borsalarında büyük bir düşüş yaşanacağı yönünde tahminlerde bulunan Doktor Kıyamet lakaplı yatırım danışmanı Mark Faber, bu kez McDonald’s’ın çöküşün habercisi olduğunu söyledi. McDonald's salı günü satışlarında küresel çapta yüzde 3,7 düşüş görüldüğünü açıklamış, yeni açılan mağazalarında son 10 yılın en kötü aylık satış performansına imza atmıştı. CNBC yayına katılan Faber, bu rakamların dünya genelinde merkez bankalarının küresel ekonomiye verdiği hasarı gösterdiğini, önümüzdeki dönemde kötü haberlerin geleceğini söyledi.

ALIM GÜCÜ DÜŞÜYOR

Faber, “Kimse borsalarda çöküşe tam olarak neyin neden olacağını bilmiyor ama McDonald’s’ın satış rakamları büyük hayal kırıklığı yarattı. McDonald’s dünya ekonomisi için çok iyi bir göstergedir. Eğer şirket satışlarını artırmazsa, bu para politikalarının işe yaramadığı, tüketici fiyatlarının arttığı ve gelirlerin azaldığı anlamına gelir. Demek ki insanların alım gücü azalıyor” dedi.

DÜZELTME BEKLENTİSİ

Doktor Kıyamet, ABD borsalarında yakın zamanda yüzde 20-30 oranında düzeltmenin yaşanacağı yönündeki beklentisini de yineledi. Faber uzun zamandır ABD Merkez Bankası Fed’in para politikalarının varlık fiyatlarını yukarı çektiğini ve ekonomiyi dengelemek yerine enflasyona neden olduğunu söylüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Byk13 Eylül 2014 02:41

    Hisse, emtia,tahvil'de değilse nerede ? Her yer balon ,her yer dolar mı !

  • kenan13 Eylül 2014 00:36

    bu adamaın hiç iyi haber verdişğini duymadım, borsaların ralli yaptığı zamanlarda bile hep havayı köyü yandan yorumluyordu, bu adamın psikiyatr ihtiyacı var, borsada zamanında çok kaybetmiş acısı içine oturmuş..

  • kaptan bir cisim yaklaşıyor12 Eylül 2014 15:43

    abd de paralar bankalara bankerlere saçıldığı halka saçılmadığı halkın cebine girmediği için halkın alım gücü tabiki artmıyor ve enflasyon yaratmıyor bankalar da bu paraları borsalara gömüyor fed de enflasyon yok diye gevçek para politikasına devam ederek balonu şişiriyor

  • Ali Yılmaz12 Eylül 2014 15:19

    Bu adam altın için de yükselecek diyordu !... Tersi oldu :)

  • mustafa12 Eylül 2014 14:22

    arkadaşlar balon şişti şişti patlamak üzere bu kadar basit balinalar satışa başladıgı zaman küçük balıklar migdeye hepsi bu kadar basit...

  • bilanço karları düşüyorsa!!!12 Eylül 2014 11:51

    bence borsalarda çöküş ekim-aralık arası keskinleşir.yabancı fonların hareketlerine bakmalı alıp gösterip giydirebilirler.

  • HASAN PATRİOT12 Eylül 2014 10:52

    BÜYÜKLERİN LAFINI DİNLEMEKTE FAYDA VAR ÇÜNKİ TECRÜBELERİ VAR.

  • aliveli..12 Eylül 2014 10:19

    atıyor....mcd rusyadan atılacak...ozaman gelirleri zaten düşecek...ne alakası var...

  • eee..12 Eylül 2014 07:56

    Adam lar borsafa iyice lişene kadar doydular demek ki!...artık dolara mı dönerler ki!