E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada satış bölgeleri---

Borsada satış bölgeleri

Borsada satış bölgeleri
28 Mart 2014 - 16:35 borsagundem.com

Oyak Yatırım Menkul Değerler Müdür Yardımcısı Alper Erginol borsa için satış seviyelerini değerlendirdi

Oyak Yatırım Menkul Değerler Müdür Yardımcısı Alper Erginol,  BIST 100 Endeksi 69000 seviyesindeki direnci test ettiğini, bu seviyenin geçilmesiyle birlikte 72000-74000 bölgesine doğru hareket görülebileceğini, ancak bu hareketin satış fırsatı olarak kullanılması gerektiğini söyledi.
   
Alper Erginol Foreks'e yaptığı açıklamada, Borsa İstanbul'da iki gün öncesinden başlayan sert bir yükseliş hareketi gözlendiğini belirterek, "Aslında beklentiler daha ziyade seçim sonrasında sonuçları gördükten sonra bu tarz bir yükseliş yaşanması yönündeydi. Ancak yayınlanan son anketlerin siyasi risk algısının düşeceği, politik anlamda piyasanın önünün açılacağı algısını ortaya koyması ile yükseliş öne çekilmiş durumda. Eğer sonuçlar anketlerdeki gibi gelirse, Borsa İstanbul'da seçim sonuçları fiyatlanmış oldu" diye konuştu.
   
Erginol sözlerini şu şekilde sürdürdü:
   
"Seçim sonuçlarında bir sürpriz olmaması ve çıkan anketlere yakın gelmesi halinde, Pazartesi günü de açılışla birlikte pozitif bir seyir izlenebilir. Ancak sonrasında kar satışı görüyor olmamız gerekiyor. Önümüzdeki hafta içinde seçim sonuçlarını göreceğiz. Ancak kişisel olarak siyasi risk algısının yüksek durumda olduğunu düşünüyorum. Bu bağlamda bu risk algılamasının ne kadar düşüp ne kadar yükseleceği konusunda gelecek hafta endeksin seyri üzerinde etkili olacaktır."
   
Alper Erginol, teknik rakamlara bakıldığında, 69000 seviyesinde bir direnç bulunduğunu ve endeksin şu anda bu noktayı test ettiğinin görüldüğünü vurguladı ve "Bu seviyenin geçilmesiyle birlikte 72000 ile 74000 bölgesine doğru hareket görülebilir. Ancak mevcut konjonktür ve genel görünüm nedeniyle hareket satış fırsatı olarak kullanılmalıdır" dedi.
   
Erginol, ilk çeyrek büyüme rakamlarının iyi geleceğini, ancak ikinci çeyrekte büyümede başlayabilecek ivme kaybı, yaklaşacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri, Mayıs ayında yabancıların satış konumuna dönebilecek olması, hatta Nisan ayının 4 ve 11'inde uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'nin kredi notu ile ilgili yapacakları değerlendirmelerin piyasanın ana gündemini oluşturacağını söyledi.
   
Mevcut faiz seviyeleri ile Borsa İstanbul'da yaşanan hareketin trend değişimi olduğunu düşünmediğini aktaran Alper Erginol, "Yükseliş hareketinin iyi bir satış fırsatı olacağını düşünüyorum. BIST 100 Endeksi 72000-74000 seviyesine yükselirse, daha sonra uzun süre daha bu seviyeleri göremeyeceğini  düşünüyorum. Dolayısıyla böyle bir hareket satış fırsatı olarak kullanılmalı.  Çünkü piyasalar daha sonra muhtememelen negatif moda doğru dönecektir" diyerek sözlerini tamamladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)