E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsada Noel öncesi sınırlı hacim---

Borsada Noel öncesi sınırlı hacim

Borsada Noel öncesi sınırlı hacim
23 Aralık 2016 - 09:24 borsagundem.com

Alan Yatırım sabah raporunda Noel öncesi piyasalardaki zayıf seyre dikkat çekti. Kurum, borsanın bugün sınırlı negatif açılış yapabileceğini belirtti.

BIST 100 ENDEKSİ’NDE SINIRLI NEGATİF SEYİR GÖRÜLDÜ …

BIST 100 Endeksi, global piyasaların Noel tatili öncesinde düşük işlem hacimli yatay eğilim eşliğinde günü %0,3 gibi hafif düşüşle 77,405 seviyesinden tamamladı.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

NOEL TATİLİ ÖNCESİNDE GLOBAL PİYASALARA PARALEL SINIRLI NEGATİF SEYİR GÖRÜLEBİLİR…

Noel tatili öncesinde küresel piyasalarda yatay ve düşük hacimli seyir görülürken, BIST 100 endeksi de söz konusu global seyre iştirak ediyor. Tatil öncesinde endekslerin yükselişinde ivme kaybı görülürken, BIST 100 Endeksinde sabah itibariyle Asya piyasalarındaki hafif negatif eğilime bağlı olarak sınırlı düşüşle açılış görülebilir. Bununla birlikte global piyasalarda Noel tatili öncesi düşük işlem hacimli piyasa ortamında genelde yatay seyir beklemekteyiz.

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, dün BIST 30 Endeksindeki hafif gerilemeye bağlı olarak günü %0,2 düşüşle 94,925 seviyesinden tamamladı.

Bugün Aralık vadeli kontratın gobal piyasalardaki yatay seyre bağlı olarak 94,5-95,5 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

 Dün ABD’de gündeme konu olan veri akışının sert fiyat hareketi yaratmamasının ardından dünya genelinde doların sakin seyri paralelinde Türk Lirası  cinsinden varlıklarda yatay görünüm hakimdi. Gün içerisinde USDTRY paritesinin 3,50 seviyesi etrafında yön arayışı dikkat çekti. USDTRY Aralık kontratı dünü %0,24 değer kaybı ile  3,5095 seviyesinde tamamladı.

Bugün sabah saatleri itibariyle USDTRY paritesindeki seyir göz önünde bulundurularak kontratın güne yatay bir başlangıç yapmasını beklemekteyiz. USDTRY Aralık kontratında yükselişlerin devam edebilmesi için 3,50 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, 3,45-3,40 bandı destek konumunda bulunuyor.

ALTIN/USD Kontratı

Dün dünya genelinde sakin gündemin de etkisiyle dolar cephesinde görülen sınırlı kar satışları altın tarafından yükseliş fırsatı olarak değerlendirilse de söz konusu yükselişler kalıcı olamadı. Bu kapsamda Altın Aralık kontratı dünü  yatay ve 1133 US$ seviyesinde tamamladı.

Sabah saatleri itibariyle Asya seansında altın fiyatlarındaki seyir göz önünde bulundurarak, Altın kontratının güne yatay bir başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Dün dünya genelinde sakin gündemin de etkisiyle dolar cephesinde görülen sınırlı kar satışları EURUSD paritesi tarafından yükseliş fırsatı olarak değerlendirildi. Söz konusu yükselişlerin 1,05 seviyesi bölgesine doğru yorulduğu görülürken EURUSD paritesi 1,05 seviyesi aşamadı. Bu kapsamda EURUSD Aralık kontratı dünü  %0,39 değer kazancı ile 1,0485 seviyesinde tamamladı.

Sabah saatleri itibariyle EURUSD paritesinde görülen seyir nedeniyle EURUSD kontratının güne sınırlı tepki alımı ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 23/12/2016

 

Günün önemli şirket haberleri 23/12/2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)