E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada hareketlilik beklentisi---

Borsada hareketlilik beklentisi

Borsada hareketlilik beklentisi
31 Ocak 2014 - 08:59 borsagundem.com

Avrupa tarafında Almanya perakende satışı, Fransa tüketici harcamaları ile Euro Bölgesi TÜFE ve işsizlik oranı verileri takip edilecek

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan Borsa İstanbul raporu:
   
"Piyasalar haftayı hareketli kapatacak…

BİST 100 endeksi dün 62.701 - 62.819 seviyeleri arasında işlem görmüş ve günü yüzde 0,99'luk değer kazancı ile 62.701 puan seviyesinden kapatmıştır. Bankacılık endeksi yüzde 1,69  sanayi endeksi ise yüzde 0,38 değer kazanmıştır.

ABD ekonomisi 4. Çeyrekte çeyreklik bazda yüzde 3,2  yıllık bazda yüzde 1,9 büyüme kaydetmiştir. Büyümede tüketici harcamalarının etkili olduğunu gördük. Bunun dışında ABD haftalık işsizlik başvuruları beklentilerin üzerinde kalırken devam eden işsizlik başvuruları beklentilerin altında gerçekleşmiştir. Beklemedeki ev satışları verisi ise piyasa beklentilerini karşılayamamıştır.

Avrupa tarafında ise İspanya büyüme verisi yıllık bazda beklentilerin altında kalmış, Almanya işsizlik oranı ve işsizlik değişimi verileri beklentileri karşılamıştır. Sonrasında gelen Almanya TÜFE verisi ise beklentilerin altında kalmıştır. ABD endekslerinin gelen beklenti dahilinde gelen büyüme verisi ile alıcılı olduğunu aynı zamanda Avrupa endekslerinin de alıcılı seyrettiğini söyleyebiliriz. Asya tarafında ise olumsuz gelen Çin PMI verisi sonrasında bugün de beklentiye paralel gelen Japonya TÜFE ve sanayi üretimi verileri ardından yönün negatif olduğunu söyleyebiliriz. Bugün Çin piyasaları Ay takvimine göre yılbaşı olduğu için kapalıdır. Gelişen ülke endeksleri ise karışık seyretmektedir.

Yurtiçinde ise USDTL'nin gün içerisinde yükselmesi ile endeksin değer kaybettiğini ardından kurdaki gevşemenin endeks üzerindeki baskıyı çekerek yükselmesini sağladığını söyleyebiliriz. Yurtiçindeki riskin piyasalarda negatif rüzgar estirdiğini söylemek mümkündür. Ayrıca TCMB, özet PPK toplantısında gerekirse her türlü adımı atacaklarını vurgulamıştır.

Bugün piyasaların haftayı hareketli kapatacağını görmekteyiz. Avrupa tarafında Almanya perakende satışı, Fransa tüketici harcamaları ile Euro Bölgesi TÜFE ve işsizlik oranı verileri takip edilecekken ABD tarafında Chicago PMI, Michigan güven endeksi, istihdam maliyet endeksi, kişisel gelir-gider ve harcamalar verileri izlenecektir. Yurtiçinde ise dış ticaret dengesi verisi takip edilecektir. Piyasa beklentisi 7 milyar 100 milyon dolar dış ticaret açığı olacağı yönündedir. Ayrıca gün içi haber akışı dikkatle takip edilmelidir.

Teknik açından endeksin 63.000 direnci üzerinde tutunması durumunda 64.500 ve 66.000 direncini hedeflemesi olası iken 63.000 direncinin kırılamaması durumunda ise 61.500 desteğine doğru gevşeme gelebilir.
Endekste takip edilmesi gereken direnç seviyeleri 63.000/64.500/66.000  destek seviyeleri 61.500/60.000/58.000 olacaktır."
ALB MENKUL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)