E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada açığa satışla ilgili yeni tedbir---

Borsada açığa satışla ilgili yeni tedbir

Borsada açığa satışla ilgili yeni tedbir
23 Mart 2021 - 08:50 borsagundem.com

Dün borsada yüzde 10'a yakın düşüş yaşanmasının ardından bugün seans başlamadan BİST 50 hisselerinde açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralı uygulama kararı alındı

Borsa İstanbul, sert hareketlerin yaşandığı hisse senetleri piyasasında bugün için geçerli olacak yeni bir adım attı.

Buna göre; BIST-50 endeksinde yer alan paylarda bugün, açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralı (up-tick rule) uygulanacak.

Borsa İstanbul’dan yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

Açığa satış işlemi yapılabilen paylarda açığa satış işlemi, açığa satışa konu olacak sermaye piyasası aracının en son gerçekleşen işlem fiyatından daha yüksek bir fiyat üzerinden gerçekleştirilebilecektir.

Ancak, açığa satışa konu olan sermaye piyasası aracının en son gerçekleşen fiyatının bir önceki fiyattan daha yüksek olması hâlinde açığa satış işlemi en son gerçekleşen fiyat düzeyinden de yapılabilecektir

Gün içinde sahip olunmadan yapılan ve daha sonra aynı gün içinde yapılan alımlarla kapatılan satışlar da açığa satış kapsamında olduğundan yatırımcılarımız ve yatırım kuruluşlarımız tarafından bu nitelikteki satışlara ilişkin emirlerin de açığa satış seçeneği işaretlenmek suretiyle iletilmesi hususunda gerekli dikkat ve özenin gösterilmesi önem arz etmektedir.

Borsa İstanbul'dan açığa satış uyarısı!

Turk İlaç’ın halka arzında büyük vurgun!

Günün önemli şirket haberleri 23/03/2021

Yabancılar hangi hisselerde işlem yapıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gercekler 23 Mart 2021 22:40

    Açığa satış, kredili işlem, kaldıraçlı işlem, uygulamaları kaldırılması Eğer amaç borsayı kumar niteliğinin ortadan kaldırılması ve gercekten yatırım aracı şeklinde işlemesi isteniyorsa! İmtiyazlı hisse de kaldırılmslı büyün yatırımcılar ortaklıkta ve yönetimde eşitlikle temsil edilmeli. İmtiyazlı azınlık hisse ile piyasa söğüşleme veya şirket içi boşaltma oyunlarına son verilmrli. Borsada en rezil işler hep imtiyazlı hisse olan şirketlerde dönmüştür

  • Baran23 Mart 2021 13:42

    Milletin ve bilakis Banka yatırımcılarının sermayesi eridi. Sahip çıkan, acıklama yapan yok. Bekliyoruz. 80 milyonun içinde aklı selim yabancılarla diyalogları iyi olan bir ekonomist bir bilim insanı yok mu yahu tarafsız bir gözlem yapsın. Dünyanın en iyi ekonomistleri arasında sayılan D. Acemoglu, F.gül ve diger 7 kişi siz sanalmısınız gercek mi? Anlatsanıza swap faizi nedir? Faiz ve kur artısı tehlikeli? Ülkeyi anlayan, hakikati söyleyen, görevi devraldığı saniyeden itibaren gecmiş yöneticilerle ilgili dedikodu yapmayan, ileri görüşlü bir ekonomist nasip et yarabbim! Ey siyaset sizde şahsi çıkarları unutun birlik olun tarafsız olun. Yeter ama bu ülke kaosu hak etmiyor.

  • ZEYREK ZEMHERİ23 Mart 2021 13:32

    bence açığa satışları neden sınırlıyorsunuz.bizler cumadan beri şotta idik.

  • ZEYREK ZEMHERİ23 Mart 2021 18:48

    Don değil ŞORT  dedik.sen herhalde kilot veya don anlamısın.sen git iç çamaşırcılarda gezin buralarda ne işin var.

  • Şortun mu23 Mart 2021 18:05

    Şot ne la ?

  • emmi23 Mart 2021 11:38

    dün niye yapmadınız bunu? bir haftadır yabancı bankalar açığa satış yapıyordu neredeydi aklınız!

  • fafa23 Mart 2021 10:42

    MB'nin değişeceğini bilenler,hisseden çıktı,dövizi istiflediler.Üç defadır böyle,üç  beş ay sonra bir daha değişir;iş tamam.Zenginleşme böyle oluyor galiba.Biz de altta kaldık ezildik.

  • Borsacı Osman23 Mart 2021 10:27

    1280 geldi ben alıma geçiyorum parçalı sekilde ya Allah Bismillah,buradan topladıklarımı 1430 da veririm herkese hayırlı kazançlar olsun.

  • Arjantin lover23 Mart 2021 10:15

    Klasik arjantin tedbirleri bire bir aynı grafik aynı son benzer iki güzel ülke

  • bursalı23 Mart 2021 10:12

    kardesim ne yukarı adımı sen ülkenin varlıklarınımı koruyacaksın yoksa açıga satış yapanımı. kapatacaksın açıga satisi tamamen  bu kadarmı cahilsinız

  • Küçücük yatırımcı 23 Mart 2021 14:22

    Kafa bir şeye basmıyor ki. Küçük yatırımcıyı soyup soğana çevirdiler. Benim para verip aldığım hisseyi adam 1 kuruş vermeden satıyor düşürüp düşürüp topluyor. Biri de gelip demedi ki nasıl iştir bu. Hepsi aynı bayrağa hizmet ediyor

  • Drf23 Mart 2021 10:06

    Panik satışı değil, bilinçli açığa satıştı.Halkbank  PD si olmuş 0.27 kaç yıldır bekliyor bu seviyede dünde 3.dip yaptı. Dolar yükselmemesi gerekirken bizde yükseliyor. Yatırımlar devlet ve döviz garantili. Yabancı paralar sadece değişim için kullanılması gerekirken bo!ca dünya piyasasında bulunan karşılıksız basılan  dolar bizde rekor kırıyor fakirleşiyoruz. Doların bu seviyeleri asla görülmemeliydi. Çıktıktan sonra düşmesi bıraktığı enkazı azaltmıyor. Çıkmamalı, faiz enflasyon düşmeli üretim olmalı. Gazetede yazı yazarak bir bürokratı eleştiren biride nasıl onun yerine atanıyor ilginç bir durum. Hiçbir şey anlamıyorum. 

  • Ankaragücü23 Mart 2021 10:06

    Dün aklınız nerdeydi Bist bu hafta kapatılabilirdı Birilerı yıne ky nın parasına göz dıkmiş..

  • ali bey23 Mart 2021 09:55

    Bu bist yönetimi gitsin manav dükkanı yönetsinler.. Hiçbir şeyden haberi olmayan insanların batışını uzaktan seyreden bir cahiller topluluğu..30 yıllık borsa hayatımda dünkü gibi bir olay yaşamadım.. Tüm endekslerde acilen açığa satış yasağı getirlmesi gerekirkern bugün yarım yamalak bir açığa satış yasağı getirilmiş şarta bağlı olarak.. Borsanın B sinden habersiz bu yönetici takımı derhal görevlerinden alınmalı...

  • fafa23 Mart 2021 10:45

    AKP'nin kadrosu yok,durumu bunlarla idare ediyorlar,biri gidiyor biri geliyor.Hep aynı adamlar yer değiştirerek durumu idare ediyorlar.AKPlilerin dışına çıkılmıyor.

  • Yes23 Mart 2021 09:27

    İyi tedbir..

  • emekli adam23 Mart 2021 09:25

    basiretsiz yönet6iciler bu kararı dun alacaktınız burnunuz ucunu bile göremiyorsunuz yazıklar olsun size

  • BORSACI23 Mart 2021 09:16

    borsayı kapatmak daha mantıklı satışlar artarak devam edecek döviz artışı durmuyor faiz artışı durmuyor borsadan çıkış beklemek akıl dışı merkeze seçilenler çaresiz durum kötü piyasayı çökertenler ülkesini düşünmeliydi.