E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsacıları intihara sürükleyen ne?---

Borsacıları intihara sürükleyen ne?

Borsacıları intihara sürükleyen ne?
21 Şubat 2014 - 08:45 borsagundem.com

Uzmanlar, ekonomik kriz ortamındaki güvensizliğin finans çalışanları arasında intihar oranlarını artırdığına işaret etti

Business Insider, son altı ayda başta Wall Street olmak üzere Londra ve Asya’da finans sektörü çalışanları arasında artan intihar vakalarının nedeni araştırdı. Wall Street’ten uzmanlarla konuşan site temel neden olarak ekonomik kriz ortamında işten çıkarmaların artması ve dışarıda çok sayıda kalifiye işçinin olmasının finans sektörü üzerinde baskı yaratmasını gösterdi. Siteye yorum veren bir uzman, “Bu bir trend değil. Ama artan intiharlar yakından incelenmeli. Her bir vakanın farklı nedenleri olabilir. Kimse kişinin kendini neden öldürdüğünü bilemez. İşi yüzünden olabilir, kişisel nedenler olabilir” dedi.

ZORLU ÇALIŞMA ŞARTLARI

Uzmanlar özellikle Wall Street’teki intihar vakalarını arkasında krizle birlikte artan güvensizlik ortamının yattığını söyledi. İş dünyasındaki psikolojik vakalara yönelik kitaplarıyla bilinen Psikolog Dr. Alden Cass, “Özellikle işlerini kişiliklerinin bir parçası haline getiren kişiler, durum kötüye gittiğinde ya da kendisinden kaynaklanan bir sıkıntı patlak verdiğinde, sorumluluğu doğrudan kendinde hissediyor” dedi. Cass, krizle birlikte insanların sürekli işten çıkarılmasının Wall Street’te ciddi paranoya yarattığına da işaret etti. Psikolog, “İnsanlar kendilerinin yerine hemen birinin bulunacağı gerçeğiyle yüzleşemiyor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ÇOK ÖNEMLİ ..21 Şubat 2014 12:47

    İntihar edenler yüzde yüz aracı kurum çalışanları , düzenleyici otoritelerden bu tip girişim hiç yok .. Sebep olarak araştırılsın derim ..