E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'Borsa Kralı' lakaplı Nasrullah Ayan hayatını kaybetti---

'Borsa Kralı' lakaplı Nasrullah Ayan hayatını kaybetti

'Borsa Kralı' lakaplı Nasrullah Ayan hayatını kaybetti
02 Eylül 2022 - 08:27 borsagundem.com

Türkiye sermaye piyasalarının 1980'li ve 90'lı yıllardaki erken döneminin en tanınan aktörlerinden Nasrullah Ayan 64 yaşında hayatını kaybetti.


Geçtiğimiz gün kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılan Nasrullah Ayan, yaşam mücadelesini kaybetti

Gaziantep’te yaşayan Nasrullah Ayan, önceki gün internet üzerinden bir TV programına konuk oldu. Yayın sırasında aniden fenalaşan Ayan ekrandan ayrıldı. Yakınları tarafından Sanko Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan Nasrullah Ayan’ın kalbi durdu ancak müdahale ile yeniden çalıştırıldı. Bir süre yoğun bakımda kalan Ayan, akşam 22:30'da yaşam mücadelesini kaybetti.

Ayan'ın cenazesi 3 Eylül Cumartesi günü ikindi namazını müteakip Mersin Pozcu Muğdat Camiinden kalkacak ve aile kabristanına defnedilecek.

Nasrullah Ayan kimdir?

Nasrullah Ayan, 1958 yılında Mardin'de doğdu. 1958 yılında bakliyat ihracatı yapan babasının Mersin'deki işinde çalışmaya başladı. 1978 yılında, aile şirketinin İzmir'de açılan ofisinin başına geçti.

1980 yılında İsviçre'ye, 1982'de de Singapur'a yerleşti. Burada şirket kurarak, bir süre çalıştı. 1987 yılında, Türkinvest AOG (Asya Okyanusya Grubu) Menkul Kıymetler A.Ş.'yi İsviçre'deki yatırımcılarla birlikte kurdu. 1992'de Tam Sigorta'yı, Hürriyet Grubu'ndan satın aldı. 1993'te borsadan topladığı hisselerle Çelik Halat Tel ve Sanayi A.Ş.'nin yönetimine geçti. Aynı yıl Makro Borsa, Erciyes, İzibelli Menkul Değerler A. Ş. ile Sağlam Menkul Kıymetler A. Ş. isimli aracı kurumlarını satın aldı. Tüm şirketlerini TF Trend Holding çatısı altında birleştirdi. İki çocuğu, İsviçre'de eğitim gördü. İsviçre'deki bankasının başına, ABD'de bulunan kuzeni Yunus Uca'yı getirdi.

'Borsa Kralı' lakaplı Nasrullah Ayan kalp krizi geçirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cello02 Eylül 2022 11:42

    Rahmetliyi nasıl bilirdiniz.

  • MUHALET KUŞUÖTMEZ02 Eylül 2022 15:09

    Borsa kralı ise milyonlarca kişinin iyi diyeceğini zannetmiyorum çünkü bunun kral olması demek milyonlarca insanın zarar etmesi demektir.

  • ALİ YILDIRIM02 Eylül 2022 15:05

    benim gibilerin canlarını yakmış olabilir.çünkü ben borsada çok para sildim bunlar da kazandılar.toprağı bol olsun.

  • adil02 Eylül 2022 11:38

    allah rahmet eylesin 92 de bir süre turkinveste işlem yapmıştım paritelerde dans ederdi isviçrede refco ile çalışırdı genelde  kumarbaz ruhla iş yapardı ereğlinin %10 hissesini borsadan  alacak kadar büyümüştü tahtalarda satın aldığı şirketlerden  20 brokır kuyruğa girerdi 94 krizinde Türkinvest aylık %30 net tl ye faiz verdiği gün batmıştı .

  • ALİ YILDIRIM02 Eylül 2022 10:25

    Milyonlarca insanın acaba canını yakmışmıdır.