E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBorsa İstanbul'un en ucuz hissesi Bimeks---

Borsa İstanbul'un en ucuz hissesi Bimeks

Borsa İstanbul'un en ucuz hissesi Bimeks
04 Mayıs 2018 - 16:10 borsagundem.com

Finansal zorluk içinde olan ve neredeyse faaliyetsiz hale gelen Bimeks hissesi Borsa İstanbul'un en ucuz hissesi oldu

BURAK TAŞÇI - BORSAGUNDEM.COM

Tam 7 yıl önce halka açılan Bimeks zor günlerden kurtulamıyor. Tedarikçilerine ödeme yapamadığı için önce mağazalarına ürün koyamadı. Mağaza zincirleri ürün yoksunluğundan işleyemez hale geldi ve birer birer kapandı. Tahvillerini de ödeyemedi, temerrüde düştü. Ardından ise finansal olarak zor durumda olduğunu açıkladı. Gelişmeler üzerine Borsa İstanbul tarafından Yakın İzleme Pazarı'na alındı.

Şimdilerde ise sert düşüşlere sahne oluyor. Bugünkü yüzde 20'lik düşüşle birlikte hisse 12 kuruşa kadar geriledi. Egeli&Co Yatırım Holding ise BİST'in en ucuz ikinci hissesi olarak 14 kuruş seviyesinde işlem görüyor. Böylece Bimeks, Borsa İstanbul'un en ucuz hissesi oldu.

İnternet sitesini de kiraya veren Bimeks neredeyse faaliyetsiz kaldı. Yatırımcıları ise kara kara düşünüyor ve şirketin durumunun düzelip düzelmeyeceğini merak ediyor. 

ÖZSERMAYESİ EKSİYE DÜŞTÜ

Son açıkladığı 2017 bilançosunda Bimeks 2017 yılında 376.8 milyon lira zarar etti. Böylece şirketin özsermayesi -367 milyon lira oldu. Şirketin sermayesi ise 120 milyon lira seviyesinde.

BORSA İSTANBUL ÖZSERMAYESİ ERİYEN ŞİRKETLERİ KOTTAN ATIYOR

Borsa İstanbul özsermayesi erimiş olan şirketleri kottan çıkarmaya başladı. Transtürk Holding, Esem Spor, Akyürek Pazarlama ve Mish Dekorasyon son dönemde özsermayesi eridiği ve faaliyetlerini devam ettiremeyecek durumda olmalarından dolayı Borsa İstanbul'dan atılan şirketler olarak öne çıkıyor.

Bimeks tahvilini yine ödemedi

Bimeks 376.8 milyon lira zarar açıkladı

Bimeks'e ilk iflas davası açıldı

Bimeks faaliyetlerine son mu veriyor?

Bimeks'ten alacaklılarına tahsisli sermaye artırımı teklifi

Bimeks'in tahvilleri yine temerrüde düştü

Bimeks'e bir darbe de oradan geldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İhlas finans05 Mayıs 2018 09:53

    Şirket patronu borcu küçük yatırımcıya kapatıp gider yeni bir şirket kurar olay bu.. türkiyede mantık bu hacimsiz olunca patronlar borsa oyuncusu oluyor

  • mehmet gümüş05 Mayıs 2018 08:35

    Adamların amacı zaten şirketi borsadan attırmak ama bist ve spk kolay olanı yapıyor oyuna geliyor sonrada bizler mağdur oluyoruz..Ahlaksız şirket sahipleri şirketin içini önce boşaltıyor sonrada bu gibi bahanelerle kendilerini borsadan attırıyorlar..Çbs printaş,Untar,Lioyağ,Memsa,vb gibi şirketler..Devlet 17 yıldır bu borsa mağdurlarının yarasına merhem olamıyor malesef...

  • KILIÇ04 Mayıs 2018 23:29

    GÖZ ALTI PAZARINDA OLUP HER AN KAPANACAK HİSSE DESENİZ DAHA DOGRU OLMAZMI ŞİMDİ BORSAYI BİLMEYEN GİDİP BU HİSSEYİ ALIRSA YARINDA KAPANIRSA VİJDAN AZABI ÇEKMEZMİSİN.

  • Vatan sever04 Mayıs 2018 21:31

    Ölmüş agliyani çok....

  • Ckoyuncu04 Mayıs 2018 20:05

    Tek suçlu ş p k .... Kottan atılanlar atıldı ve bitti. Herşey düzeldi değil mi. Yazık vallahi. Patronlar otellerde puro içmeye devam. FENIS ALUMINYUM mesela.gitti paralar....cozum yok. Kanun yok. Off shore zedelere ver bunlara verme. Değerini bu kadar

  • hakan04 Mayıs 2018 19:55

    yapmayın,,,,,,en pahalı hisse halbuki.

  • Bmeks mağduru04 Mayıs 2018 19:53

    Yardım edinde yukarı atsın,batırdınız bizi

  • Bmeks maduru04 Mayıs 2018 19:51

    Ne olacak bu bmeksin sonu 150,000 zarar var,

  • yanlış haber04 Mayıs 2018 19:33

    En ucuz hisse diyerek algı yaratmayın .

  • tahir04 Mayıs 2018 19:10

    kottan atılma da kriter sadece özsermaye erimesi olmamalı. yatırımcıları soyan ve onlara hiç temettü ödemeyen ayrıca aracılarla anlaşıp piyasaya sürekli hisse satan patron şirketlerinden zararlar tahsil edilip kottan güle güle denmeli . sonra da borsaya yatırımcı gelmiyor demesinler . bakınız en son cemaş örneği 7 lira nere? 1,60 nere ? buna nasıl göz yumar sermaye piyasası insanlar şaşıp kalıyor yeter artık .

  • yatırımcı05 Mayıs 2018 14:26

    Bu yazınız, borsa ile ilgili tüm sitelerde en yukarıda sabit olarak yayınlanmalı.

  • Tam komedi04 Mayıs 2018 18:45

    En ucuz hisse değil batak batak y.t.d.