Yazdır

Borsa İstanbul'un en ucuz hissesi Bimeks

Tarih: 04 Mayıs 2018 - 16:10

Finansal zorluk içinde olan ve neredeyse faaliyetsiz hale gelen Bimeks hissesi Borsa İstanbul'un en ucuz hissesi oldu

BURAK TAŞÇI - BORSAGUNDEM.COM

Tam 7 yıl önce halka açılan Bimeks zor günlerden kurtulamıyor. Tedarikçilerine ödeme yapamadığı için önce mağazalarına ürün koyamadı. Mağaza zincirleri ürün yoksunluğundan işleyemez hale geldi ve birer birer kapandı. Tahvillerini de ödeyemedi, temerrüde düştü. Ardından ise finansal olarak zor durumda olduğunu açıkladı. Gelişmeler üzerine Borsa İstanbul tarafından Yakın İzleme Pazarı'na alındı.

Şimdilerde ise sert düşüşlere sahne oluyor. Bugünkü yüzde 20'lik düşüşle birlikte hisse 12 kuruşa kadar geriledi. Egeli&Co Yatırım Holding ise BİST'in en ucuz ikinci hissesi olarak 14 kuruş seviyesinde işlem görüyor. Böylece Bimeks, Borsa İstanbul'un en ucuz hissesi oldu.

İnternet sitesini de kiraya veren Bimeks neredeyse faaliyetsiz kaldı. Yatırımcıları ise kara kara düşünüyor ve şirketin durumunun düzelip düzelmeyeceğini merak ediyor. 

ÖZSERMAYESİ EKSİYE DÜŞTÜ

Son açıkladığı 2017 bilançosunda Bimeks 2017 yılında 376.8 milyon lira zarar etti. Böylece şirketin özsermayesi -367 milyon lira oldu. Şirketin sermayesi ise 120 milyon lira seviyesinde.

BORSA İSTANBUL ÖZSERMAYESİ ERİYEN ŞİRKETLERİ KOTTAN ATIYOR

Borsa İstanbul özsermayesi erimiş olan şirketleri kottan çıkarmaya başladı. Transtürk Holding, Esem Spor, Akyürek Pazarlama ve Mish Dekorasyon son dönemde özsermayesi eridiği ve faaliyetlerini devam ettiremeyecek durumda olmalarından dolayı Borsa İstanbul'dan atılan şirketler olarak öne çıkıyor.

Bimeks tahvilini yine ödemedi

Bimeks 376.8 milyon lira zarar açıkladı

Bimeks'e ilk iflas davası açıldı

Bimeks faaliyetlerine son mu veriyor?

Bimeks'ten alacaklılarına tahsisli sermaye artırımı teklifi

Bimeks'in tahvilleri yine temerrüde düştü

Bimeks'e bir darbe de oradan geldi

 

Site adresi: https://www.borsagundem.com/haber/borsa-istanbulun-en-ucuz-hissesi-bimeks-1303073