E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa'nın alımla başlaması bekleniyor---

Borsa'nın alımla başlaması bekleniyor

Borsa'nın alımla başlaması bekleniyor
23 Ocak 2017 - 09:16 borsagundem.com

BIST-100 Endeksinin dolardaki değer kaybı ve Suriye barış görüşmelerinin başlamasına bağlı olarak güne hafif yükselişle başlaması bekleniyor

DÜN NE OLDU? 

BIST 100 ENDEKSİ DÖVİZ KURLARINDA SAKİNLİK EŞLİĞİNDE YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRDÜ… 

BIST 100 Endeksi geçen hafta son işlem gününde %0,9 yükselerek haftayı %1,9 artışla tamamladı. BIST Bankacılık ve BIST Sanayi endeksleri sırası ile %1,8 ve %1,9 yükselişe BIST 100 Endeksi paralelinde hareket etti. Sektör endeksleri arasında önemli ayrışmanın görülmemesi ile yükselişin genel yayılma isteği gözlemlendi. BIST 100 Endeksi son 7 işlem günündeki performansla 15 Temmuz öncesi seviyesinin üzerine çıkmış oldu. BIST 100 Endeksi 2016 yılında en yüksek olarak Nisan ayında 86,931 seviyesini test etmişti. 

BUGÜN NE BEKLİYORUZ? 

GÜNDEM YOĞUN HAFTADA YARIN TCMB KARARLARI İZLENİLECEK… 

ABD Başkanı Trump’ın görevi devralmasının ardından ABD Doları’nın değer kaybettiği gözlemlenmekte. Sabah itibariyle Asya piyasaları ise karışık seyretmekte. BIST 100 Endeksi açısından gündem yoğun bir haftaya başlıyoruz. Bugün Astana/Kazakistan’da Suriye Barış görüşmeleri başlarken, yarın TCMB faiz kararları ve Cuma günü Fitch’in Türkiye kredi notu açıklaması beklenilmekte. Ayrıca dış piyasada ise ABD Başkanı Trump’ın alacağı kararlar yakından takip edilecek iken Cuma günü ABD 4. Çeyrek GSMH büyümesi verisi önemli olacak. BIST 100 Endeksinin ABD Doları’nda değer kaybı ve Suriye barış görüşmelerinin başlamasına bağlı olarak güne hafif yükselişle başlamasını beklemekteyiz. 

ŞİRKET HABERLERİ 

EKGYO…Sınırlı Pozitif… Şirket, şubat ayında başlayacak ikinci konut seferberliğinde konut kredisi faizini %0,9’dan %0,5’ye düşürülüp vadenin 240 aya çıkarılacağını açıkladı. Konut kredisi faizinin %1’den %0,5 düzeyine inmesinin, konut fiyatında %25’lik indirime denk geldiği hesaplandı. (Milliyet)

KATMR…Pozitif… Şirket, savunma sanayi alanındaki fırsatları ve işbirlikteliklerini değerlendirmek amacıyla Limak Holding ile gizlilik protokolü imzaladığını bildirdi. (KAP) 

YAZIC…Sınırlı Pozitif… Şirket, bağlı ortaklıklarından Anadolu Taşıt Ticaret A.Ş. ile Gürcistan Enerji Bakanlığı arasında 2015 yılının Mayıs ayında imzalanan Niyet Anlaşması kapsamında 50,7 MW kurulu güçte ve yıllık 257 milyon kilovat-saat elektrik üretim kapasitesine sahip olan Kheledula Hidroelektrik Santrali Projesi'nde resmi kurumlardan inşaat izinlerinin alınmasının ardından inşaat safhasına geçileceğini açıkladı. Proje için öngörülen yatırım harcaması 82 milyon USD’dir. (KAP) 

CLEBI…Nötr… Şirket, %99,97 oranında iştiraki bulunduğu Çelebi Kargo Depolama ve Dağıtım Hizmetleri A.Ş.'nin tamamı ödenmiş 30 milyon TL tutarındaki sermayesinin 114 milyon TL'ye yükseltilmesine karar verildiğini açıkladı. (KAP) 

BIST 30 Kontratı 

Şubat vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %1,1 yükselişle 102,250 seviyesinden tamamladı.

Şubat vadeli kontratın bugün, önemli bir gündem maddesi olmaması nedeniyle 102,0-103,0 bandında hareket etmesi beklenebilir. 

USDTRY Kontratı 

Haftanın son işlem gününde ABD'nin seçilmiş Başkanı Donald Trump'ın devir teslim töreninde yaptığı konuşmada ekonomi politikalarına ilişkin herhangi bir detay vermemesi sonrası dolar dünya genelinde değer kaybederken, gelişmekte olan ülke para birimlerinin birçoğu dolar karşısında değer kazandı. Türk Lirası da söz konusu kitlesel harekete iştirak ederken Dolar karşısında günlük %1,57 değer kazancı ile günü tamamladı. Gün sonunda görülen tabloda Türk Lirası dolar karşısında değer kazanan gelişen ülke para birimleri arasında ikinci para birimi olarak ilk sıralardaki yerini aldı. USDTRY kontratı haftanın son işlem gününü %1,1 değer kaybı ile 3,8061 seviyesinden tamamladı. 

Bugün USDTRY kontratının güne sınırlı düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz. 

ALTIN/USD Kontratı 

Haftanın son işlem gününde ABD'nin seçilmiş Başkanı Donald Trump'ın devir teslim töreninde yaptığı konuşmada ekonomi politikalarına ilişkin herhangi bir detay vermemesi sonrası dolar dünya genelinde değer kaybederken altın da birçok yatırım enstrümanında görüldüğü üzere söz konusu gündemi yükseliş fırsatı olarak değerlendirdi. Altın geçtiğimiz Cuma günü dolar karşısında %0,45 değer kazancı ile günü tamamlarken,  Altın kontratı ise haftanın son işlem gününü %0,60 değer kazancı ile 1205 seviyesinde tamamladı. 

Bugün Altın kontratının güne sınırlı yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz. 

EURUSD Kontratı 

Haftanın son işlem gününde ABD'nin seçilmiş Başkanı Donald Trump'ın devir teslim töreninde yaptığı konuşmada ekonomi politikalarına ilişkin herhangi bir detay vermemesi sonrası dolar dünya genelinde değer kaybederken gelişmiş ülke para birimleri de söz konusu gündemi yükseliş fırsatı olarak değerlendirdi. Euro geçtiğimiz Cuma günü dolar karşısında %0,37 değer kazancı ile günü tamamlarken. EURUSD kontratı ise haftanın son işlem gününü %0,7 değer kazancı ile 1,0681 seviyesinde tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

DÜN NE OLDU? 

Haftanın son işlem gününde günün en önemli gündem maddesini ABD'nin seçilmiş Başkanı Donald Trump'ın görevi devralması oluşturuyordu. Donald Trump'ın devir teslim töreninde yaptığı konuşmada ekonomi politikalarına ilişkin herhangi bir detay vermemesi dünya genelinde doların değer kaybetmesinde etkili oldu. Söz konusu süre zarfında dolar endeksi 100,68 seviyesine kadar gerilerken, dolar hem gelişmiş hem de gelişen ülke para birimlerine karşı değer kaybetti. 

BUGÜN NE BEKLİYORUZ? 

Yeni haftada Asya seansında görüldüğü üzere dolar zayıf seyrini sürdürmekte. Zayıf dolar paralelinde bu sabah altın 1220$ seviyesine kadar yükseliş kaydederken, Dolar endeksi sabah saatlerinden bu yana en düşük 100,27 seviyesini test etti. 

Bu hafta yurt içi piyasalar için önem derecesi yüksek olup, yeni haftada gözler Merkez Bankası ile Fitch kararlarında olacak. Yarın öğreneceğimiz TCMB kararları ve 27 Ocak 2016 tarihinde Türkiye’nin ‘yatırım yapılabilir’ notunu koruyan tek derecelendirme kuruluşu olan Fitch’in değerlendirmesi yurt içi piyasaların seyri için önem arz etmekte. 

Bugün ise dünya genelinde makro gündem sakin olup, yurt içinde Ocak ayına ilişkin tüketici güveni verisi takip edilecek. Avrupa’da ise Merkez Bankası Başkanı Draghi’nin konuşması gündeme konu olacak. 

USDTRY 

Haftanın son işlem gününde ABD'nin seçilmiş Başkanı Donald Trump'ın devir teslim töreninde yaptığı konuşmada ekonomi politikalarına ilişkin herhangi bir detay vermemesi sonrası dolar dünya genelinde değer kaybederken, gelişmekte olan ülke para birimlerinin bir çoğu dolar karşısında değer kazandı. Türk Lirası da söz konusu kitlesel harekete iştirak ederken Dolar karşısında günlük %1,57 değer kazancı ile günü tamamladı. Gün sonunda görülen tabloda Türk Lirası dolar karşısında değer kazanan gelişen ülke para birimleri arasında ikinci para birimi olarak ilk sıralardaki yerini aldı. 

Teknik olarak bakıldığında, USDTRY paritesinde bugün yukarı yönlü hareketin görülebilmesi için 3,7500 seviyesi üzerinde kalıcılık önemi korumaya devam etmekte. USDTRY paritesinde yükselişlerin görülmesi halinde 3,8000 direnç seviyesi hedeflenebilir. Paritede 3,7500 seviyesi aşağısında kalıcılık sağlanması halinde zayıf seyir görülebilecek olup 3,7200 ve 3,7000 destek seviyeleri izlenebilir. 

EURUSD 

Haftanın son işlem gününde ABD'nin seçilmiş Başkanı Donald Trump'ın devir teslim töreninde yaptığı konuşmada ekonomi politikalarına ilişkin herhangi bir detay vermemesi sonrası dolar dünya genelinde değer kaybederken gelişmiş ülke para birimleri de söz konusu gündemi yükseliş fırsatı olarak değerlendirdi. Euro geçtiğimiz Cuma günü dolar karşısında %0,37 değer kazancı ile günü tamamlarken, EURUSD paritesi 1,0710 seviyesine kadar yükseliş kaydetti. 

Teknik olarak bakıldığında, EURUSD paritesinde yükselişlerin devam edebilmesi için 1,0720 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, yükselişlerde 1,0765 ve 1,0820 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek gevşemelerde 1,0650 ve 1,0600 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir. 

ALTIN 

Haftanın son işlem gününde ABD'nin seçilmiş Başkanı Donald Trump'ın devir teslim töreninde yaptığı konuşmada ekonomi politikalarına ilişkin herhangi bir detay vermemesi sonrası dolar dünya genelinde değer kaybederken altın da birçok yatırım enstrümanında görüldüğü üzere söz konusu gündemi yükseliş fırsatı olarak değerlendirdi. Altın geçtiğimiz Cuma günü dolar karşısında %0,45 değer kazancı ile günü tamamlarken, 1215 seviyesine kadar yükseliş kaydetti. 

Teknik olarak bakıldığında, altında toparlanma eğiliminin devam edebilmesi için, 1215 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup yükselişlerde 1224 ve 1234 seviyeleri hedeflenebilir. Altında satış baskısının görülmesi halinde ise sırasıyla 1208 ve 1192 destek seviyeleri izlenebilir. 

USDJPY 

Bugün Asya seansında Japonya’da veri akışı sakin olup USDJPY paritesinde Trump etkisi görülmeye devam etmekte. Geçtiğimiz Cuma günü  ABD'nin seçilmiş Başkanı Donald Trump'ın devir teslim töreninde yaptığı konuşmada ekonomi politikalarına ilişkin herhangi bir detay vermemesi sonrası doların dünya genelinde değer kaybı sonrası USDJPY paritesi 114,20 seviyesine kadar gerileme kaydetti. 

Teknik olarak bakıldığında, USDJPY paritesinde yükselişlerin görülebilmesi için 114,00 seviyesinin üzerinde kalıcılık önem arz etmekte olup paritede yükselişlerde sırasıyla 114,80 ve 115,60 seviyeleri hedeflenebilir. USDJPY paritesinde zayıf seyrin görülmesi durumunda ise  113,00 ve 112,40 destek seviyeleri takip edilebilir. 

GBPUSD 

Haftanın son işlem gününde ABD'nin seçilmiş Başkanı Donald Trump'ın devir teslim töreninde yaptığı konuşmada ekonomi politikalarına ilişkin herhangi bir detay vermemesi sonrası dolar dünya genelinde değer kaybederken gelişmiş ülke para birimleri de söz konusu gündemi yükseliş fırsatı olarak değerlendirdi. Sterlin geçtiğimiz Cuma günü dolar karşısında %0,27 değer kazancı ile günü tamamlarken, GBPUSD paritesi 1,2380 seviyesine kadar yükseliş kaydetti. 

Teknik olarak bakıldığında GBPUSD paritesinde toparlanma eğiliminin devam edebilmesi için 1,2400 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 1,2440 ve 1,2500 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek kar satışlarında ise 1,2230 ve 1,2120 destek seviyeleri takip edilebilir. 

BRENT

Hafta sonu Viyana’da gerçekleşen OPEC Toplantısı’nda 2016 yılı son çeyrekte gerçekleşen ve üretimde kısma anlaşmasının çıktığı toplantı sonrası, söz konusu kararların etkin bir şekilde uygulanması ve bunun takibinin yapılması için komite kuruldu. Söz konusu kararların petrol fiyatlarında etkisi sınırlı olurken brent petrol 55$ seviyesinde tutundu. 

Teknik olarak bakıldığında, net bir trendin görülemediği petrolde toparlanma  eğiliminin görülebilmesi için 55,20 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 56,40 ve 57,30 seviyeleri hedeflenebilir. Petrolde kar satışlarının görülmesi halinde ise 53,60 ve 52,50 destek seviyeleri takip edilebilir.

Alan Yatırım

 

 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)