E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'u yükselten 4 neden---

Borsa İstanbul'u yükselten 4 neden

Borsa İstanbul'u yükselten 4 neden
15 Eylül 2015 - 16:39 borsagundem.com

Borsa İstanbul'un yükselişine öncülük eden 4 faktörü A1 Capital Araştırma Direktörü Belgin Maviş açıkladı

​Borsa İstanbul güne hafif yükselişle başladı. İlk seansı yüzde 1'in üstünde değer kazancıyla kapayan endeks ikinci seansta güçlü yükselişini sürdürdü.

Borsa İstanbul'daki yükselişi A1 Capital Araştırma Direktörü Belgin Maviş yorumladı.

İşte o nedenler:

Bistteki %2 lik Yükselişin Başlıca Görünen  ve Görünmeyen Nedenleri
-Bütçemizin 8 aylık performansında 639 milyon TL fazla vermesi ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bu rakamı ve performansı cesaret verici olarak nitelendirmesi.
IMF İcra Direktörleri Kurulu Üyesi İbrahim Çanakçı'nın iç ekonomik gündemde yaşanan olumsuz gelişmelerin geçici olduğunu, Fed belirsizliğine bağlı bu durumun kalıcı olmadığı vurgusunu yapması.
Ve PPK'nın öğleden sonra ateşkes beklentisi ve müzakere umudunun yinelenmesi moralleri düzeltti BİST'te.
Ancak bu açıklamalara paralel olarak 3.07 TL seviyesini zorlayan doların bugün sabah saatlerinden itibaren satıcı seyri ve 3.03 TL seviyesine gerilemesi de bu yükselişte önemli bir gelişmeydi..
Dünya genelinde değer kazanan doların iç gündemde yaşanan terör ve çatışma haberlerinin etkisiyle agresif hareketlerinin özellikle PKK açıklamaları sonrasında hız kesmesi de bunun göstergesi olabilir.
Öte yandan Perşembe günü FED'in faiz kararıda artırmayabilir. Beklentisiyle piyasalarda bahar havası yarattı. Endekslerdeki toparlanma ve S&P 500 endeksinin 1950 seviyesinde yatay hareketi de bizim gibi gelişmekte olan piyasaları rahatlatan unsurlardan..

Piyasalar müzakere umuduyla ralli yaptı

Öğleden sonra gelen ve ateşkes beklentisi yaratan haber piyasalarda ralliye neden oldu.
Dün dolar karşısında 3.0720 ile rekor düzeyde gerileyen Türk Lirası öğleden sonra dikkat çekici bir ralli yaptı ve 3.0253 seviyelerine çekildi. Ralliye borsa da katıldı. Gün içinde BIST 100 endeksinde günlük kazanç yüzde 2'yi geçti.
Uzmanlar, öğle saatlerinde gelen PKK'nın müzakerelere hazır olduğu mesajının güvenlik endişelerini sınırlamasının bu rallide etkili olduğunu belirtti. Habertürk'ün haberine göre PKK ateşkes çerçevesinde görüşmelere hazır oldukları mesajını verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • trakyalı15 Eylül 2015 19:15

    ne ateşkesi saat 17.00 de hakkaride polis aracını uçurdu kansız köpekler.2 şehit 2 yaralı oranın halkına vericen ince kızılcık sopasını bak nasıl işler rayına oturuyo