E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul’dan Arnavutluk’a ziyaret---

Borsa İstanbul’dan Arnavutluk’a ziyaret

Borsa İstanbul’dan Arnavutluk’a ziyaret
26 Eylül 2014 - 02:09 borsagundem.com

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Kemal Yılmaz başkanlığında bir heyet, Arnavutluk’un başkenti Tiran’a bir ziyaret gerçekleştirdi

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Kemal Yılmaz başkanlığında bir heyet, Listingİstanbul programı kapsamında 19 Eylül 2014 tarihinde Arnavutluk’un başkenti Tiran’a bir ziyaret gerçekleştirdi.

Borsa İstanbul Pazarlama ve Satış Bölümü ile Listingİstanbul program ortağı Aksioner International Securities Brokerage Sh.a. (Aksioner) tarafından düzenlenen organizasyonda, Arnavutluk’taki şirketlere, aracı kurumlara ve sermaye piyasası temsilcilerine halka arz ve borsada işlem görmeye ilişkin bilgi verildi.

Borsa İstanbul’da işlem gören şirket sayısının arttırılması amacıyla yapılan her türlü tanıtım, bilgilendirme, pazarlama ve iletişim faaliyetlerini kapsamı altına alan ve hâlihazırda Borsa İstanbul Pazarlama ve Satış Bölümü tarafından yürütülen bir program olan Listingİstanbul girişimi kapsamında 19 Eylül 2014 tarihinde Arnavutluk’un başkenti Tiran’a bir ziyaret gerçekleştirildi.

Program kapsamında Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Kemal Yılmaz ve beraberindeki heyet öncelikle Arnavutluk Maliye Bakan Yardımcısı Erjon Luçi ve Arnavutluk Borsası CEO’su Anila Fureraj ile bir araya gelerek potansiyel işbirliği yapılacak konulara ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Her iki tarafın çeşitli öneri ve tavsiyelerini paylaştığı toplantıda Maliye Bakan Yardımcısı Erjon Luçi; Türkiye ve Arnavutluk’un çok uzun bir ortak tarihi paylaştığını, Türkiye’nin Arnavutluk’un en önde gelen ticari partnerlerinden biri olduğunu ve birçok Türk girişimcinin Arnavutluk’ta başarıyla ticari faaliyetlerde bulunduğunu belirterek, iki ülke arasındaki olumlu ilişkinin finansal piyasalar özelinde de değerlendirilmesi gerektiğini ve bu anlamda Arnavut menşeli şirketlere Türk sermayesi piyasalarından kaynak sağlanması konusunda ortak çalışmalar yapılmasının faydalı olacağını vurguladı.

Önde gelen Arnavutluk şirketlerinin üst düzey temsilcilerinin, danışmanlık şirketleri ve bağımsız denetim kuruluşlarının temsilcilerinin, Arnavutluk sermaye piyasası otoritesi yetkililerinin ve Arnavutluk’ta yerleşik Türk işadamlarımızın yüksek ilgisi ile start alan toplantıda, Listingİstanbul program ortağımız Aksioner firmasının Başkanı Mark Crawford ve Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Kemal Yılmaz birer konuşma yaptılar.

Borsa İstanbul Pazarlama ve Satış Bölüm Müdürü Adnan Serhat Görgün de, halka arz, Borsa İstanbul’da işlem görme ve Listingİstanbul programı hakkında bilgi vererek, “Neden Borsa İstanbul?” sorusuna detaylı açıklamalar getirdiği bir sunum yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)