E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBorsa İstanbul’da gong Agrotech için çaldı---

Borsa İstanbul’da gong Agrotech için çaldı

Borsa İstanbul’da gong Agrotech için çaldı
23 Kasım 2023 - 15:03 borsagundem.com

Yatırımcılara ayırdığı paylara 3,3 kat fazla talep gelen Agrotech için gong çaldı. Şirket payları, bugün Borsa İstanbul’da düzenlenen gong töreniyle işlem görmeye başladı.

Borsa İstanbul’da gong, toplam 2,7 milyon metrekare tarım alanında faaliyet gösteren, uluslararası teknoloji projeleriyle kıtalara yayılan Agrotech için çaldı. 15-17 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen talep toplama sürecini yoğun bir katılımla tamamlayan şirket, 23 Kasım 2023 tarihi itibarıyla Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da, "#AGROT" koduyla işlem görmeye başladı.

Borsa İstanbul’da düzenlenen gong töreni, Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Agrotech Yönetim Kurulu Başkanı Hümeyra Keskin, Agrotech Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Bilun Keskin, Agrotech Yönetim Kurulu Üyesi Enes Atar, Agrotech Finans Müdürü Derya Ekici, Agrotech Genel Koordinatörü Haşmet Ediz Kökyazıcı, Agrotech Teknoloji Koordinatörü Murat Teksöz, Alnus Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Altınbaş, Alnus Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Eylem Çiftçi ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşti.

Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun, “Agrotech, faaliyetlerini tarım ve teknoloji alanında faaliyetlerini genişleterek, bugüne kadar kendi kaynaklarıyla büyümüştür. Bu büyüme ivmesini, halka arz ile artırmaya karar vererek, bugün Borsamızda işlem görmeye başlamıştır. Böylece, bir yandan öz sermayesini güçlendirmiş, diğer yandan 3 milyon yeni ortaklarının sorumluluğu ile kurumsallaşma yolunda önemli bir adım atmıştır. Ben, bu stratejik karardan dolayı şirketin değerli yöneticilerini tebrik ediyorum. Halka arz sürecinde emeği geçen herkese, şirketin ve aracı kurumun kıymetli çalışanlarına teşekkür ediyorum. Agrotech'e Borsamız ailesine hoşgeldiniz diyor, bu halka arzın sermaye piyasalarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Bugün olduğu gibi yarın da üretmekten asla vazgeçmeyeceğiz”

Agrotech Yönetim Kurulu Başkanı Hümeyra Keskin, gong töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında; “Dünyanın en eski üretim sektörü olan tarım, günümüz dünyasında da etkisini hala korumakla birlikte, ekonomi, istihdam ve ülkelerin gücü açısından da stratejik öneme sahip olmaya devam ediyor. Biliyoruz ki; Tarım bir ülkenin geleceği için olmazsa olmazıdır. Tamamen yerli ve milli bir şirket olarak tarımı ulusal bir güvenlik meselesi olarak görmekteyiz. Dünyanın içinden geçtiği süreçler, yaşanan iklim değişikleri ve gıdaya erişimde yaşanan aksaklıklar kaynaklarımızı doğru yönetmenin ve kendi kendine yeten bir ülke olmanın ne kadar önemli olduğunu bize göstermektedir. Agrotech ailesi olarak, iyi tarım tekniklerini uygulamaya ve Ar-ge çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Tarımın, üretimin ve gıda güvenliğinin önemli olduğunu düşünüyor ve üretimin bizi başarıya taşıyacağına inanıyoruz. Bizler bugün Antalya, Samsun, Uşak ve Balıkesir' de yaklaşık 180 bin metrekaresi sera olmak üzere toplam 2,7 milyon metrekare alanda tarım faaliyetlerimize devam ediyoruz. Sorumluluk bilincimizle birlikte, bugün olduğu gibi yarın da üretmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Tarım sektörünün ihtiyaçlarına cevap verirken, teknoloji projelerimizi de hayata geçirmeye devam edeceğiz. Birçok sektörde iş ortaklarımız için geliştirdiğimiz yazılımlar, sağladığımız işletim ve danışmanlık hizmetleri ile birçok projeyi hayata geçirdik. Bu projeleri yazılım, donanım, inovasyon ve Ar-Ge çalışmaları ile de destekleyerek, kurumlara yüksek teknolojiye dayanan çözümler üretmeyi sürdüreceğiz. Birçok uluslararası projeye imza atarak ülkemiz dışında da söz sahibi şirketlerden biri olma yolunda attığımız adımları da aynı heyecan ve hassasiyetle devam ettireceğiz” dedi.

Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 4’ü Agrotech’in ortağı

Şirket vizyonu olarak iş hayatında kadının öneminin farkında olduklarını belirten Hümeyra Keskin, “Şirketimizin %55’i kadın, %45’i ise erkek çalışanlardan oluşmaktadır. Yaptığımız iş gereği, tarım sektörümüzün olmazsa olmazı emekçi kadınlarımızdan da bahsetmeden geçemeyeceğim. Tarım günümüzde Türkiye’ de olduğu gibi, tüm dünya ülkelerinde de kadın emeğinin en yoğun olduğu, buna rağmen en görünmez olduğu sektör. Biz de tohumdan hasada her aşamada aktif olarak görev alan kadınlarımızın tarımda sosyo-ekonomik açıdan daha da güçlenmesi ve emeğinin karşılığını alabilmesi için elimizden geleni yapacağız. Kadınlarımızın tarımdan uzak kalmasının gıda krizine kadar varacak yıkıcı sonuçlarının olabileceği bilinciyle, sürdürülebilir gelecek için var gücümüzle çalışacağız. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girerken, şirketimiz için de önemli bir kilometre taşını bugün çalınan gong ile geride bırakıyoruz. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen halka arzımıza 3.071,062 adet yatırımcıdan gelen yaklaşık 7 kat taleple, 1.563 milyar TL büyüklük ile sonuçlanan halka arzımız yatırımcının bize olan güvenini gösterdi. Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 4’ü artık Agrotech’in ortağı ve artık tüm yatırımcılarımızın bir dikili ağacı var. Bu ağacı hep birlikte büyütecek, hep beraber hasat edeceğiz. Yoğun bir ilgiyle sonuçlanan halka arzımızdan aldığımız destekle, Türkiye'de büyük ölçekli, öncü tarım şirketlerinden biri olarak sektördeki varlığımızı daha da güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Bu sayede stratejik öneme sahip olan tarım sektörünün ülkemizde gelişmesine ve büyümesine katkı sağlamayı, ülkemizin güçlü bir global oyuncu olma hedefine en büyük desteği sunmayı hedefliyoruz. Tüm şeffaflığımızla kurumsal, halka açık bir marka olarak büyümemizi sürdürüp, yatırımcılarımızın da desteğiyle daha güçlü adımlar atacağız” diye konuştu.

Agrotech Teknoloji Koordinatörü Murat Teksöz, “Her oluşum bir hayal ile başlar. Biz de “Neden üretime bağlı olarak kapılarımızı yurt dışına açmıyoruz!” hayaliyle yola çıktık. Çok kısa bir süre içerisinde ABD’den Türkmenistan’a, Rusya’dan Suudi Arabistan’a kadar dünyanın birçok coğrafyasına teknolojilerimizi, ürünlerimizi ve danışmanlık servislerimizi ihraç ederek hayallerimizi gerçekleştirdik. Yüzde 100 yerli, yüzde 100 Türk insan kaynaklarına sahip olan şirketimiz bugün Türk halkının da teveccühünü kazanarak yaklaşık üç milyon ortağa sahip. Bu üç milyon ortağın sağlamış olduğu güç ve sorumluluk bilinciyle bugüne kadar gerçekleştirmiş olduğumuz projelerden çok daha başarılı projelere imza atabilme gayreti içerisinde olacağız” dedi

Alnus Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Altınbaş, “Agrotech’in halka açılması, takdir edersiniz ki sektörde yerli ve milli kurumlara olan güveni artırmanın yanı sıra inovasyona ve sürdürülebilir tarım uygulamalarına destek olma potansiyeli taşımaktadır. Alnus Yatırım olarak bu halka arz ile sermaye piyasasına yerli ve milli bir şirketin katılmasına öncülük etmenin haklı gururunu yaşadığımızı içtenlikle belirtmek istiyorum. Bu adım, akıllı tarım teknolojisinin güçlenmesini sağlamakla birlikte ülke ekonomisinin gelişimi için de stratejik bir öneme sahiptir. Bizler, yatırımcılarımıza Agrotech şirketinin büyüme hikayesine ortak olma fırsatı sunarken yerli ve milli değerlere önem verdiğimizi sizlerin huzurunda bir kez daha hatırlatıyoruz. Agrotech’in Borsa İstanbul’da başlayan yeni yolculuğunun ülkemiz adına hayırlı olmasını diliyorum” diye ifade etti.

Agrotech payları tavan fiyattan açıldı

 

Agrotech’in halka arzına 3.3 kat talep

 

Agrotech halka açılıyor... Talep toplama tarihleri: 15-16-17 Kasım

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)