E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul yükselişle kapandı---

Borsa İstanbul yükselişle kapandı

Borsa İstanbul yükselişle kapandı
29 Temmuz 2019 - 09:40 borsagundem.com

Borsa İstanbul, FED'in faiz kararı ve ABD ile Çin ticaret görüşmelerine ilişkin gelişmelerin takip edileceği yeni haftanın ilk gününü %0.52 oranında yükselişle 103.373 puandan tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

Geçtiğimiz hafta TCMB gerçekleştirdiği PPK toplantısında 425 baz puan faiz indirimi yaptığını açıkladı ve hemen ardından ECB’nin bir dahaki PPK toplantısında faiz indirimi yapacağı konusunda güçlü sinyal vermesi dikkat çekti.

TEMMUZ'UN SON HAFTASI EKONOMİDE OLDUKÇA YOĞUN BİR GÜNDEMLE GEÇECEK

Bu haftanın en önemli gündem konusu  FED’in faiz kararı olacak. 10 yıl önce sıkılaştırıcı para politikasına geçen FED, o zamandan beri ilk kez faiz indirimi beklentisinin bu kadar güçlü olduğu toplantısını yapacak. Yakın zamandaki açıklamalarında ABD ve küresel büyümede durgunluk riski olduğunu vurgulayan ve genişleyici para politikası sinyali veren FED Başkanı Powell, Trump’ın faiz indirim istediğini yerine getirecek mi? Yurt içi ve yurt dışı piyasalar tamamen bu karara kilitlendi. Beklenti 25-50 baz puan indirimi olacağı yönünde birleşti.

Öte yandan ABD-Çin ticaret ilişkilerinde bugün, ABD heyeti Çin’e müzakereleri sürdürmek için Çin’e gidecek. Görüşmeden somut bir sonuç çıkması beklenmiyor.

Yurtiçinde 31 Temmuz tarihinde TCMB enflasyon raporunu paylaşacak. Yeni MB Başkanı Murat Uysal’ın ilk basın toplantısı piyasalar tarafından dikkatle izlenecek.

BORSA İSTANBUL YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Borsa İstanbul güne %0.30 oranında yükselişle 103.146 puandan başladı. Endeks günün ilk yarısında sakin seyrederek 700 puanlık dar bir bantta dalgalandı.

Borsa İstanbul gün ortasına %0.09 oranında düşüşle 102.748 puandan girdi.

GÜN ORTASININ ARDINDAN

FED'in faiz kararı ve ABD ile Çin ticaret görüşmelerine ilişkin gelişmelerin takip edileceği yeni haftanın ilk gününde dikkat çeken hisse senedi piyasalarının temkinli seyri oldu.

Borsa İstanbul günü %0.52 oranında yükselişle 103.373 puandan tamamladı. Hacim 5.7 milyar lirayı aştı.

Günün önemli şirket haberleri ve tavsiyeleri 29/07/2019

Türkiye ve dünyada veri gündemi 29/07/2019

DOLAR/TL

Dolar saat 18:00 itibariyle 5.6094 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.6001 lira, en yüksek 5.6709 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.2469 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.11323 seviyesinde. Gram altın 256,303 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 16.10 seviyesinde

Dolar düşüşte

 

BIST CUMA GÜNÜ KADEMELİ FAİZ İNDİRİMİ AÇIKLAMASIYLA 103 BİNİ AŞTI

Borsa İstanbul, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "kademeli faiz indirimi" söylemiyle 103 bini aştı. Kapanışa yakın kar satışı gelse sınırlı kaldı. Endeks haftanın son işlem gününü %0.78 oranında yükselişle 102.837 puandan tamamladı.

BIST kademeli faiz indirimi açıklamasıyla 103 bini aştı

 

KÜRESEL PİYASALAR FED'İ BEKLİYOR

Küresel piyasalar, 31 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak ABD Merkez Bankasının (Fed) kritik faiz kararına odaklanırken, yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) Enflasyon Raporu takip edilecek.

Küresel piyasalar Fed'i bekliyor

 

KÜRESEL EKONOMİ 2019'UN EN ÖNEMLİ HAFTASINA HAZIRLANIYOR

Yatırımcılar ve politika yapıcılar önümüzdeki günlerde ABD-Çin ticaret müzakeleri, Fed'in faiz kararı ve ekonomik veriler gibi dünya ekonomisi için kritik olayları yakından izleyecek.

Küresel ekonomi 2019'un en önemli haftasına hazırlanıyor

 

ESKİ FED BAŞKANI YELLEN 25 BP'LİK FAİZ İNDİRİMİNİ DESTEKLİYOR

Eski Fed Başkanı Yellen, bu haftaki Fed toplantısında 50 baz puanlık faiz indirimini destelediğini söyledi.

Eski Fed Başkanı Yellen 25 bp'lik faiz indirimini destekliyor

 

IMF'NİN YENİ BAŞKANI 12 EYLÜL'DE BELLİ OLACAK

Christine Lagarde’ın Frankfurt’taki yeni görevini devralmasının ardından IMF’yi kimin yöneteceğine ilişkin temaslar sürüyor. Halihazırda beş Avrupalı isimde uzlaşı sağlandı.

IMF'nin yeni başkanı 12 Eylül'de belli olacak

 

KUDLOW: TRUMP İSTİKRARLI DOLAR İSTİYOR

Beyaz Saray ekonomi danışmanı Kudlow, ABD Başkanı Trump'ın istikrarlı dolar istediğini söyledi.

Kudlow: Trump istikrarlı dolar istiyor

 

ASYA BORSALARI HAFTAYA SATIŞ AĞIRLIKLI BAŞLADI

Asya'da hisse senetleri küresel piyasalar üzerindeki gündemin yoğun olduğu haftaya eksilerde başladı.

Asya borsaları haftaya satış ağırlıklı başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)