E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBorsa İstanbul Washington'a gidiyor---

Borsa İstanbul Washington'a gidiyor

Borsa İstanbul Washington'a gidiyor
07 Ekim 2013 - 12:19 borsagundem.com

“İstanbul: Bölgesel Merkez, Küresel Aktör” forum dizisi, Borsa İstanbul’un ev sahipliğinde 11 Ekim'de Washington’da gerçekleştirilecek

İstanbul’un bölgesel ve uluslararası bir finans merkezi olması vizyonu çerçevesinde Borsa İstanbul’un ev sahipliğinde düzenlenecek, “İstanbul: Bölgesel Merkez, Küresel Aktör” forumlarının ilki, 11 Ekim Cuma günü, ABD’nin başkenti Washington D.C’de gerçekleştiriliyor.
Başbakan Yardımcısı Sayın Ali Babacan’ın açılış konuşmasını yapacağı forumda; hükümet, bürokrasi ve özel sektörün üst düzey temsilcileri ile uluslararası düşünce kuruluşu ve sivil toplum örgütü temsilcileri bir araya gelecek.
İstanbul'un, bölgesel ve uluslararası bir finans merkezi olması amacıyla yurtdışında önemli merkezlerde tanıtım atağına başlanıyor. Borsa İstanbul’un kendisine misyon edindiği konulardan birisi olan İstanbul’un uluslararası finans merkezi haline gelmesi çalışmaları doğrultusunda, dünya ekonomisinin nabzının attığı önemli merkezlerde “İstanbul: Bölgesel Merkez, Küresel Aktör” başlıklı forumlar düzenlenecek.
Bu çerçevede, Borsa İstanbul’un ev sahipliği ve İstanbul Finans Merkezi Girişimi işbirliğiyle düzenlenen forumların ilki, 11 Ekim Cuma günü,  Başbakan Yardımcısı Sayın Ali Babacan’ın teşrifleriyle Washington’da yapılıyor.
Türkiye’nin üstünlükleri ve İstanbul’un finans merkezi olma yolunda attığı ve atması gereken adımların tartışılacağı forum iki bölümden oluşuyor. İlk oturumda, Türkiye'deki makroekonomik görünüm, Türk ekonomisinin karşılaştırmalı üstünlükleri ve potansiyeli üzerinde durulacak.  İkinci oturumda ise, Borsa İstanbul'un, İstanbul'un finans merkezi olması konusunda atmış olduğu adımlar, ulusal ve uluslararası paydaşlar ile konuşulacak.
Oturumların ardından Hazine Müsteşarı İbrahim Halil Çanakçı, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan ve Dünya Bankası Finansal Sistemler ve Küresel Uygulamalar Direktörü Tunç Uyanık'ın katılımlarıyla bir basın toplantısı düzenlenecek. Dünya Bankası’nın, ABD dışında İslami finans araştırmaları konusundaki ilk ve tek merkezi İstanbul’da kurması ve Borsa İstanbul’un kurulacak olan merkeze ev sahipliği yapacak olmasının avantajları ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan liderliğinde Hazine Müsteşarlığı'nın; BDDK, SPK, TCMB ve Borsa İstanbul ile birlikte attığı önemli adımlara dair bilgiler katılımcılarla paylaşılacak. Dünya Bankası İslami Finans Araştırma Merkezi projesi, Türkiye ve Dünya Bankası arasında gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde İslami Finans alanında yaşanan gelişmeler ışığında karşılıklı olarak bilgi ve politika paylaşımı sağlamak,  teknik yardım ve danışmanlık hizmeti sunulması konularında işbirliği yaparak İslami Finansın güçlü bir şekilde gelişmesinde aktif rol alınmasını hedefliyor.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hayırlı gezmeler07 Ekim 2013 14:17

    2 yıldır gezip gezip boş ellerle geri dönüyorsunuz, nereye kadar ? Ya hedefi tutturun ya da yönetimi yapabileceklere bırakın...