E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul 100 bin puanın üzerinde kapandı---

Borsa İstanbul 100 bin puanın üzerinde kapandı

Borsa İstanbul 100 bin puanın üzerinde kapandı
02 Temmuz 2019 - 09:55 borsagundem.com

Borsa İstanbul G-20 sonrası gelen tepki alımlarını haftanın ikinci gününe taşıdı. Endeks günü %0.47 oranında yükselişle 100.200 puandan tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

G-20'de ABD Başkanı Trump ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın S-400 görüşmesi piyasalar tarafından pozitif algılandı. Üstüne Trump-Xi zirvesinden de müzakerelerin yeniden başlama kararı çıkınca hisse senedi piyasalarında güçlü alımlar dikkat çekti.

Dün bankacılık hisselerinin lokomotif olduğu Borsa İstanbul'da, 100 bin sınırından dönülerek son 3 ayın en yüksek seviyesi olan 99.970 seviyesini test edildi. Yurt içi risklerin zayıflaması ve küresel risk iştahındaki artış BIST’deki yükselişi destekleyen durumlar oldu.

Artık Temmuz ayındayız ve ilk kuvvetli gündem maddesi S-400 teslimatı olacak. Teslimatın başlama tarihi olarak Temmuz ayının ortaları ifade edildi.Trump ile S-400 konusu tatlıya bağlanmış görünse de, Pentagon ve ABD Temsilciler Meclisi’nin S-400 teslimatıyla ilgili açıklamaları ve uygulamaları piyasalar tarafından dikkatle takip edilecek.

Öte yandan Akdeniz’de son dönemde suların ısınması jeopolitik riskleri artıran unsur olarak karşımıza çıkıyor.

Yurt içinde bugün açıklanacak önemli bir veri bulunmazken yarın enflasyon verisi ana gündem maddesi olacak.

BORSA İSTANBUL YATAYDA BAŞLADI

Borsa İstanbul güne %0.08 oranında yükselişle 99.817 puandan başladı. Bir süre yatay seyreden endeks daha sonra alıcılı seyre yönelerek, 26 Mart'tan sonra ilk kez 100 bin puanın üzerini gördü.

Borsa İstanbul gün ortasına %0.45 oranında yükselişle 100.189 puandan girdi.

GÜN ORTASININ ARDINDAN

Borsa İstanbul günün ikinci yarısında yukarıda 100.341 puanı gördü. Bundan sonra çoğunlukla 100 bin puanın biraz üzerinde tutunma mücadelesi verdi. Kapanışa doğru endeks hafif alıcılı seyretse de 100 binin puanın altına sarktı. 

Borsa İstanbul G-20 sonrası gelen tepki alımlarını haftanın ikinci gününe taşıdı. Endeks günü %0.47 oranında yükselişle 100.200 puandan tamamladı.

Günün önemli şirket haberleri 2/7/2019

Bugün açıklanacak önemli veriler 2/7/2019

 

DOLAR/TL

Dolar saat 17:53 itibariyle 5.6360 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.6288 lira, en yüksek 5.7007 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.3746 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1300 seviyesinde. Gram altın 252.7 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 19.20 seviyesinde.

Dolar sakin seyirde

 

BORSA İSTANBUL 100 BİN SINIRINDAN DÖNDÜ

Borsa İstanbul günü 3250 puan yukarda %3.37 oranında yükselişle 99.735 puandan tamamladı. Hacim 8.7 milyar lirayı aştı. Bankacılık hisseleri günü %6.62 oranında yükselişle kapattı.

Borsa İstanbul 100 bin sınırından döndü

 

TRUMP: ÇİN'LE TİCARET ABD'NİN LEHİNE OLMASI GEREKECEK

ABD Başkanı Donald Trump Çin'le ticaret müzakerelerinin yapıldığını ve herhangi bir anlaşmanın bir şekilde ABD'nin lehine olması gerekeceğini belirtti.

Trump: Çin'le ticaret ABD'nin lehine olması gerekecek

 

ERDOĞAN: TÜRKİYE VE ÇİN AYNI VİZYONU PAYLAŞIYOR

Erdoğan, "Türkiye olarak, dünya barışı, güvenliği ve istikrarının korunması, çok taraflılığın teşvik edilmesi ve serbest ticaretin sürdürülmesi gibi alanlarda Çin ile aynı vizyonu paylaşıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan: Türkiye ve Çin aynı vizyonu paylaşıyor

 

TRUMP'TAN İRAN'A SERT TEPKİ: ATEŞLE OYNUYORLAR

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'da düzenlenen bir imza töreninde İran'ın zenginleştirilmiş uranyum stok limitini aşma kararını değerlendirdi: Kabul edilemez karar. Ateşle oynuyorlar.

Trump'tan İran'a sert tepki: Ateşle oynuyorlar

 

ABD’DE ENDEKSLERİN SEANS İÇİ RALLİSİ KÜRESEL PMI’LAR İLE BASKILANDI

ABD'de hisse senetlerinin seans içi rallisi beklentilerden düşük gelen küresel PMI verileriyle baskılansa da endeksler günü kazanımla tamamladı.

ABD’de endekslerin seans içi rallisi küresel PMI’lar ile baskılandı

 

ASYA BORSALARI TRUMP-Xİ ZİRVESİNİN ARDINDAN KARMA BİR SEYİR İZLEDİ

Asya'da hisse senetleri hafta sonu G-20' de ABD ve Çin liderlerinin görüşmesinden olumlu sinyaller alsa da beklenenden düşük gelen ekonomik veriler endekslerdeki yükselişler üzerinde ağırlı oluşturdu

Asya borsaları Trump-Xi zirvesinin ardından karma bir seyir izledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)