E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa haftaya yükselişle başladı---

Borsa haftaya yükselişle başladı

Borsa haftaya yükselişle başladı
10 Kasım 2014 - 09:39 borsagundem.com

Borsa İstanbul100 endeksi haftanın ilk işlem gününe yükselişle başladı

Borsa İstanbul 100 endeksi haftanın ilk gününe yüzde 0.50 yükselişle 78.346 puandan başladı. Borsa İstanbul'da pay piyasaları önceki kapanışa göre ortalama yüzde 0,50 değer kazanırken bankacılık endeksi yüzde 0,61, holding endeksi yüzde 0,54 yükseliş kaydetti. Açılışta yatırımcısına en fazla kazandıran sektör endeksi ise yüzde 1,01 ile teknoloji oldu.

Küresel piyasalar, geçen hafta yoğun veri gündeminde genel olarak pozitif görünümü korurken, yeni haftada iç dinamiklerin öne çıkabileceği, yurt içi piyasaların ise bugün sanayi üretimi verisini takip edeceği belirtiliyor. Doların gelişen ülke para birimlerine karşı gücünün dolar/TL ve BIST 100 endeksinin yönü üzerinde de belirleyici olacağını ifade eden uzmanlar, bunda da Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim ile ilgili haberler ile özellikle Rusya Merkez Bankası'nın attığı adımların izleneceğini, bugün yurt içinde ise sanayi üretimi verisinin takip edileceğini kaydediyor.

AA Finans'ın, TÜİK tarafından saat 10.00'da açıklanacak eylül ayı sanayi üretim endeksi verilerine ilişkin beklenti anketine katılan 15 ekonomistin tahminlerinin ortalaması yüzde 4,1 oldu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)