E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBorisov: Mültecilere ateş emri vermeyeceğiz---

Borisov: Mültecilere ateş emri vermeyeceğiz

Borisov: Mültecilere ateş emri vermeyeceğiz
11 Ekim 2019 - 15:56 borsagundem.com

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Türkiye’nin Suriyeli mülteciler için sınırı açması durumunda ülkesinin sınırlarından giriş yapanları durduramayacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Avrupa Birliğine (AB) yönelik Barış Pınarı Harekatı'nı işgal hareketi diye nitelendirmeleri durumunda kapıları açıp 3,6 milyon mülteciyi gönderebilecekleri uyarısını değerlendiren Bulgaristan Başbakanı Borisov, sınıra 50 bin ile 100 bin civarında mülteci gelmesi durumunda ateş emri vermeyeceklerini belirtti.

Başbakan Borisov şunları söyledi:

"50 bin ile 100 bin arasında sınırımıza gelirlerse, ne ben ne de Savunma Bakanı ateş etme emri vermeyeceğiz. Sınırdaki (Bulgaristan-Türkiye) dikenli telleri yıkıp geçecekler".

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok iyi ilişkiler içinde olduklarını kaydeden Bulgaristan Başbakanı Borisov, ülkesi için en önemli hususun AB ile Türkiye arasında var olan mültecilerle ilgili anlaşmaya uyulması olduğunu vurguladı.

Borisov, şu anda Bulgar-Türk sınırında düzensiz göçün "sıfır olduğunu" hatırlatarak, bu nedenle de Türkiye ile yapılan göç anlaşmasının yürürlükte olması konusunda ısrar ettiklerini ifade etti.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB'den Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili olarak gelen eleştirilere " Ey Avrupa Birliği, kendinize gelin. Bak yine söylüyorum: Bizim şu andaki operasyonumuzu 'işgal hareketi' diye nitelendirmeye çalışırsanız işimiz kolay; kapıları açarız, 3,6 milyon mülteciyi sizlere göndeririz." cevabını vermişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • : )) 12 Ekim 2019 09:32

    kAVİMLER GÖÇÜNÜ BİLEN AVRUPA TİRTİR TİTRER..O HUZURLU SOKAKLARINIZ GEÇMİŞ BELİRSİZ BİR ÇOK İNSANLARCA DOLAR TAŞAR. GÜVEN KALMAZ ÜLKENİZDE... SADECE SURİYELİ DEĞİL, NELERİ GELECEK NELERİ SİZLERE

  • Balkan11 Ekim 2019 19:29

    Kapilar acilsa sadece multeciler degil, Turkler de gider

  • b.kemancı11 Ekim 2019 19:27

    deyinki bak bu türkler  gerçekten iyi insanlar Avrupa olarak biz balina sıkışsa kurtarmaya gidiyoduk ne oldu bize bunlar insan yardım edelim bütüün   gücümüzle ne yapabilirsek yapalımdeyin ya .

  • Bika11 Ekim 2019 19:19

    Arap birliği oybirliğiyle Türkiye'yi kınadı, Suriyelilerin Avrupa'da ne işi var ! Kültürel olarak farklı olan Avrupa'ya gideceklerine Arap ülkelerine gitsinler. 

  • Uyumsuz11 Ekim 2019 19:16

    Yüz binden fazla olursa ne yapacaksınız ateş emri mi vereceksiniz. Güya siz insanlara değer veren onların yaşam haklarını koruyan AB değil miydiniz. Lan siz terörist misiniz. O yüzden mi pkk-ypg terör örgütüne arka çıkmak için bu kadar yırtıyorsunuz.

  • köfteci11 Ekim 2019 18:36

    2,3 sene önce mülteciler kendi kaçardı bulgaristandan  ne yazık ki avrupanın en fakir ülkesi bile bizden zengün şu anda bulgarlar edirne marketlerinden çıkmıyor

  • emre11 Ekim 2019 17:49

    yap hadi be ne kadar doğrusun görelim aç kapıları söylediğin gibi bakalım yapabilecek misin ???

  • Bbbb11 Ekim 2019 17:41

    Sınırı açmaya gerek yok...operasyona karşı çıkan tüm ülkeler bizden bu mültecileri seve seve alması gerek...birazda siz bakın...suriyeyi sömürün fakat tek mülteci almayın...

  • halden11 Ekim 2019 17:31

    Vay beee... Ne kadar merhametli ne kadar yüce gönüllü insanlar var şu haytta, ateş etmeyeceklermiş!.. Lutfedersiniz!

  • Kaçkar KAPLANI11 Ekim 2019 16:38

    Suriyelileri Avrupaya gönderelim emin olun tekrar Türkiye'ye geri dönerler. Bizim gibi hazır bakıcı bir ülke bulmazlar.

  • Süleyman Kırpak11 Ekim 2019 16:31

    Aptallar uyuyan devi uyandırdılar.Artık başlarının belaları olacağız.yıllarca pısırık ve cahil barisetsiz kimseler ülkemizi yönetmişlerdi ve ak partinin içine sızmış ve satılmış ajan milletvekilleri 10 senedir ak partiyi yanlış yöne götürdüler.ilk defa ak parti daha bağımsız ve prangalardan kurtulmuş kararlar almaktadır.kork israil, abd ve ab ülkeleri bizden başınızın belası olacağız.

  • misafir11 Ekim 2019 16:28

    ufaktan ufaktan gönderelim Suriyeli kardeşlerimizi önleri açılsın geleceklerine mani olmayalım sayın yetkililer sevaba bile gireriz emin olun

  • İnanma avrupaya11 Ekim 2019 16:18

    Bulgarlara inanma.i ispanya da sokup gotursun ise yaramaz patriotlarini kullanırlar bir yerlernde

  • zoli11 Ekim 2019 16:05

    tüm suriyelileri gönderin avrupa ya..

  • corleone11 Ekim 2019 20:39

    avruapaya niye gönderiyon kardeşleri var orada katar arabistan ama kimse gitmiyor oraya zengin olmalarına rağmen neden acaba herkes kafir dedikleri isveçe norvece kapak atmaya çalışyor hem adama kafir diyecen hem ülkesine gidecen bu ne ikiyüzlülük